Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KİM HAKLI?

31 Mart yerel seçimlerinde İlçemizi Ak Parti’nin, Büyükşehir Belediyesini CHP’nin kazanması ile başlayan kısır döngü her geçen gün sıkıntıları da beraberinde getirmeye devam ediyor. Çeşitli yasalarla iş dağılımının yapılmasına, seçimlerin ardından 2 seneye yakın zaman geçmesine rağmen çalışmalarda hala taşlar yerine oturmuş değil. İlçemizde hangi işler Büyükşehir’e ait, hangi hizmet ve çalışmalar İlçe Belediyesine ait vatandaşlarımız anlaşmış değil. Hal böyle olunca işler her geçen gün biraz daha çığırından çıkıyor.
Hele hele birde Ocak ayı ABB Meclisinde yaşanılan tartışmalar alevin dozunu bir kat daha artırdı. Gazetemiz manşetinde de okuyacağınız üzere, ABB Başkanı Mansur Yavaş, hemşehrimiz Mamak Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Gurup Başkanvekili Murat Köse ile yaşamış olduğu tartışma sonrası; “ Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım, sizden de iyi yaparım, karışmayın. Siyasi sonucuna razıyım. Herkes kendi işini yapacak. Ben ona göre ekibimi kuracağım, benim işime karışmayın. Eğer Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi, ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” dedi. Yani bu şu demekti. Bundan sonra hangi Belediye Başkanı olursa ki, bu kast edilen Belediye Başkanları Ak Partili Belediye Başkanları, açık açık mahkemeye vereceğini söyledi.
Bunun karşılığı olarak Belediye Başkanı Memiş Çelik ise, yine gazetemize yapmış olduğu açıklamasında, halkı mağdur etmeyeceğini, madem ekibini kuracaksa neden 2 yıl boyunca kurmadığını, ABB’ye ait olan işlerin yapılmadığı için kendisine şikayetler geldiğini ifade ederek; ben halkımı mağdur etmem. Şikayet edecekse etsin” dedi.
Peki ya bundan sonrası ne olacak? Benimle birlikte ilçe halkının merak ettiği en büyük konu bu.
Bir yanda İlçemizde ABB’ye ait olan çalışma ve hizmetlerin yapılamadığı için çalışma yaptığını ifade eden İlçe Belediye Başkanı, diğer yanda, kendisine ait olan işlerin yapılmaması gerektiğini ve kendisinin yapacağını söyleyen ABB Başkanı ve işin ucunda olan, çeşitli aksaklıklar olduğu, bazı isteklerinin ve çalışmalarını yapılmadığı için serzenişte bulunan ilçe halkı. Şimdi size soruyorum. İddia edildiği gibi 2 yıldır asli görevini yapmadığı için, ABB’nin işini yapan Belediye Başkanımı, yoksa “benim işime karışmayın ben yaparım” diyen ABB Başkanı mı, yoksa işi kim yaparsa yapsın, yeter ki bizler mağdur olmayalım” diye ilçe halkımı haklı?
Bakalım bu işin rengi hangi yöne gidecek. ABB Başkanı iddia ettiği gibi İlçe Belediyesini bazı hizmet ve çalışmaları yaptığı için şikayet mi edecek, yoksa Belediye Başkanı ABB’nin işlerini yapmaktan vaz mı geçecek. Ve en önemlisi 31Mart yerel seçimlerinden bu yana siyasi dostluk çerçevesinde sürdürülen CHP, AK Parti ilişkisini nasıl etkileyecek. Aylarca siyaset adına tek kelime söz sarf etmeyen CHP cenahında bu gelişme nasıl yankı bulacak, bunu da zaman gösterecek.
Ve son olarak İlçemizdeki koronavirüs belasından bahsetmek istiyorum. Artık hayatımızın her anlamında yer aldığı için hepimiz bu konuyu yakından takip etmeye başladık. Hele hele bazı resmi kurumlara girebilmek için HES kodunun gerekli olması nedeniyle “ hayat Eve Sığar” uygulamasını zorunlu olarak telefonlarımıza yükledik. Ve şahsımda olmak üzere hemen hemen her gün ilçemizdeki vaka sayılarını görebilmek adına bu uygulamayı açarak bilgi sahibi olmak istiyoruz. Şükür resmi verilere göre tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de vaka sayısında azalmaların olduğunu görüyoruz. Peki ya işin aslı bu mu? Bence ilçem için konuşmak gerekirse işin aslı bu değil. Son haftalarda birçok tanıdığımın virüs nedeni ile evinde olduğunu duyuyor ve görüyorum. Falanca nerede? Evinde karantinada! Peki test yaptırmış mı? Hayır! Neden, Hastaneye giderse, işi gücü yarım kalır, yapacak işleri aksar, o nedenle, kendince karantina uygulayıp, evinde kalmayı tercih ediyor. Canı isterse dışarı çıkıyor, canı istemezse çıkmıyor” cevabını alıyorum. İlçemizde bu tip olaylar yaşanmadı mı? Derseniz elbette ki yaşandı. Hatta bu gibi düşünen aklı selimler, virüslü olmasına ve bunu bilmesine, testi pozitif çıkmasına rağmen iş yerini açarak kendince para kazanmaya çalıştı. Cezasını çekti mi? Elbette. Sağ olsun bazı duyarlı kişiler bu gibi aklı kıt kişileri şikayet ederek, gerekli cezayı almasını sağladı. Peki bu tip kişiler bitti mi? Bence hayır!. Bu konuda hepimizin çok duyarlı ve dikkatli olması gerek. Bu ve bunun gibi aklıselim kişileri duyan, gören bilen olursa lütfen gerekli yerlere bildirsinler. Ve hani virüse yakalanıp, iş yeri açan, hani virüse yakalanıp, konu komşudan saklayan kişiler, sizlere gelince, bu dünyayı bilmem ammaaa, emin olun öte dünyada yatacak yeriniz yok. Hem sevdiklerinizin, hem de toplumun vebaline girdiğiniz için…
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat