Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kirli Siyaset Fayda Vermez!

Hani bir söz vardır ya “yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik” diye. Yavaş yavaş İlçemiz siyasetinin de kuyruğuna geldik. Sanırım önümüzdeki hafta içerisinde beklenen Adaylar tek tek açıklanmaya başlayacak. Başlayacak başlamasına ama, gün yaklaştıkça hoş olmayan söylemler, kaba-kırıcı hal ve hareketler, küslükler, baş kaldırmalar, ayak oyunları, gruplaşma ve kutuplaşmalar, cephe almalar da artmaya başladı.
Daha düne kadar siyasetin S’sinden bi haber olanlar, bir gün olsun teşkilatın, partinin önünde geçmeyenler, daha düne kadar Fetö’ye hizmet edenler, kaba tabirle “koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman çelebi derler” misali, kendilerini bulunmaz bursa kumaşı sanıp, boyundan büyük hal ve hareketlerde bulunmaya başlamışlar. Halbu ki, karanlığın hükmü, güneş doğana kadardır.
Gelelim İlçe siyasetine. İlçe siyaseti son günlerde kim ya da kimler tarafından netlik kazanmayan, onlara göre anket, bana göre çocuk oyuncağını konuşur oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde birkaç bayan elinde tabletle sözde ilçemizde anket yaptılar. Sözde diyorum çünkü her şeyin bir yolu-yordamı ve en önemlisi gerçeklik payı vardır. Tabletli hanım, karşıdaki kişiye “Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adaylığı için aşağıda sayacağım isimlere oy verme olasılığınız nedir? Şeklinde soru yöneltiyor. Buraya kadar normal gibi. İsimlere gelince hanım efendi sakızı pisliğe düşürüyor. İlk isim hiçbir başvurusu olmamış olan Bilal Büyükatak, ikinci isim yine hiçbir siyasi başvuru olmamış ama olma ihtimali olan Ercan Alıcı ( sözde ankette daha soy ismi doğru değil) sonra sırasıyla Ferda Polat, Memiş Çelik, Mevlüt Şahin, Mustafa Koçak şeklinde sıralanmış. Ayrıntıyı yakalayanlara bravo. Oysa ki, Belediye Başkanlığı için kesin aday olan Mahmut Celal Ünsal, Muhammed Doğan ve ismi ayyuka çıkan hatta aday adayı olan Erkan Seyhan, Sait Başaran, Servet Cihan Tüzün, Tevfik Atasoy vs vs birçok aday adayının ismi yok. Bir ayrıntı ise yine her hangi bir başvurusu olmayan hatta MHP İlçe Başkanının değişmesi sonrası Gurup Başkanlığı görevinden istifa eden Mevlüt Şahi’in de ismi ankette yer alıyor. Yani bu sözde anketi hangi cahil yaptırmışsa ya da yaptırmaya çalışmışsa tam bir cahili cühela imiş. Ve bu anketten neler çıkarmalıyız? konusuna gelince. Kendilerini bir halt olarak gören, halbu ki, fındık kadar beyni olmayan karaktersizlerin hedefi farklı. Kendilerince biri ya da birilerine damga vurulmaya çalışılmış gibi. Anketin sonucu mu? Ne gariptir kimse anketin sonucunu hakkında bilgi sahibi değil. Tüm partiler anketi kimin yaptırdığını bilmiyor. Yani bazı edepsizler, siyasetin kirli yönünde olmayı tercih ediyorlar.
Ve Ankara gündemi. Asıl merak edilen konu bu. Daha önceki köşe yazılarımda, bu dönem Cumhur İttifakı cephesinde Belediye seçimlerinde adayın MHP tarafından çıkarılması yönünde istek ve talepler olduğundan bahsetmiş, hatta çok iddialı bir şekilde bu düşüncenin asılsız olduğunu, bu seçimde de İlçemiz Belediyesinin Ak Parti’ye verileceğini yazmıştım. MHP tarafından birçok kişi bu acı ama gerçek olan yazım sonrası kendirince bana gönül koyup, cephe alsalar da sanırım bu konuda birkaç gün önce netlik kazandı. Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye bırakıldı gibi. Bu gelişme ilçemiz siyasetine nasıl yansıyacak, kimler partiden uzaklaşmaya çalışırken, kimler nasıl bir yol izleyecek, sözde birilerinden söz alıp, hamle yapanların sonu ne olacak bunu da zaman gösterecek.
Ve birkaç gün içerisinde ilçemiz siyasetinde çok büyük bir gelişme olacağa benziyor. Ercan Alıcıoğlu tarafında sürpriz bir gelişmenin yaşanması an meselesi. Edindiğim bilgi ve ilçe siyasetinden alınan koku, Ercan beyin bir partiden aday olacağı yönünde bir takım söylentiler ayyuka çıkmış durumda. Bakalım, 3-4 güne ne gibi bir gelişme yaşanacak bunu da hep birlikte göreceğiz. Şu bir gerçek; ilçe siyasetinde çok güzel gelişmeler yaşanmayacağa benziyor.
*****
Ve bir başka önemli konu uyuşturucu. Maalesef İlçemizde son aylarda uyuşturucu kullanımı hat safhaya çıktı. Daha önceden gizli saklı yapılan uyuşturucu kullanımı, şimdilerde alenen yapılmaya başlandı. Hele hele akşam saatlerinde gençlerimiz köşe başlarını, kuytu köşe yerleri mesken tutmuş vaziyette. Allah var, gerek Jandarma gerekse Emniyet Güçleri bu yönde sıkı takipte olsalar dahi, elbette her yere yetişebilmek gibi bir durumları söz konusu değil. O yüzden bu illetten kurtulup, çoluk çocuğumuzun daha güzel yarınlar yaşaması için, bizlere düşen görevleri yerine getirmesi gerekli. Olası böyle bir duruma şahitlik eder, her hangi bir yerde uyuşturucu içen/ satan kişi yada kişileri görürsek, hemen 112’yi aramalıyız. Halk olarak temel korkumuz şu; “ şikayet edersem benimde adım geçer, beni tanırlar vs vs” emin olun böyle bir şey söz konusu değil. Yapmış olduğunuz ihbarda sizin isminiz her hangi şekilde geçmez, geçmeyecektir. Yarın bir gün bu illet evimize girmeden, bunun kısa yoldan çözüm yolunu bulmalıyız.
Her şeyin gönlünüzce olması, kirli, pis, ihanet ve yalan dolu siyasetten uzak, saygı, sevgi ve özellikle anlayışın hakim olduğu güzel günlerde buluşmak dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat