Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Konuşacaklar susuyor, Konuşmayacaklar durmuyor!

Ne garip toplumuz demi. Öyle konular, öyle anlar yaşıyoruz ki, nerede ne konuşacağımızı, kendimizi nasıl ifade edeceğimizi, konuya hangi yönden bakacağımızı karıştırmış durumdayız. Kedimizce tek bildğimiz, bana göre ise bilmediğimiz şey her ne konu olursa olsun siyasete bağlıyoruz. Malum İlçemizde bir takım çalışmalar yapılıyor, yapılmakta zorunda örneğin bir kaç gün önce elektrik kesintisi yaşandı. Nasılsa kış ayı elimizde boş, işlerimizde şükür durgun, telefonumuzda internet paketimizde olunca herkes ulema kesildi. Ne imiş, vay efendim bu kadar süre elektrik mi kesilirmiş, vay efendim şu zaman kesinti mi olurmuş serzenişleri sonrası hemen hemen her konuda olduğu gibi siyasete bağlıyoruz. İlçe sahipsiz yahu! Bu ilçeden ne beklenir! Kimse bunu görmüyor mu? Yetkililer uyuyor mu? Vs vs gibi kursak dolusu cahilce sözler. Kim ister ki, halkı mağdur etsin, kim ister ki şu kış günü saatlerce elektrik gelmesin. Ve aklımızdan çıkan konu elektrik kullandığımız zaman belli bir para ödüyoruz. Yani bu şu demek, hangi bir esnaf, hangi bir kurum, para kazanmamak için çaba sarf eder.
Ve yandaşlar! Hani her ne konu olursa olsun, konuyu siyasete bağlayıp, “vurun abalıya” ya da gözün kör olsun Köroğlu” diyenler. İlçede elektrik kesilir, siyasete bağlar, ilçede yağmur yağmaz siyasete bağlar, işler düşer siyasete bağlar vs vs. Büyük bir çalışma için kesilen Elektriğe ver yansın edenler, Ama ne hikmetse dün yaşanılan su kesintisi hakkında ağızlarını açıp ta tek kelime laf etmediler. Şunu unutmamak lazım. Her şeye muhalefetlik yapmak yerine işin olumlu yanlarında bakmak gerek. Bu Elektrik olur, su olur, başka bir çalışma olur. Büyük sıkıntıların yaşanmaması için küçük sıkıntılara razı olmalıyız.
Ve gelelim siyasete. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yavaş yavaş siyaset ısınmaya başladı. Ama ilçem için yanlış ya da eksik olan yanı şu; siyaseti yapacaklar susarken, siyasetle işi olmayanlar konuşuyor. İki-üç kişi bir araya gelse, konu hemen siyasete dönüyor. Karşılıklı ağır sözler, aşağılayıcı ifadeler, karşıdaki kişinin değer verdiği kişiler hakkında belden aşağı sözler vs vs. Bunları yapan kişiler ise sıradan insanlar. Sıradan kastım, isminin başında her hangi bir partinin ismi olmaya, falanca parti ilçe Başkanı, filanca parti yönetim kurulu üyesi gibi. Başlıyor bir kuru çekişme. Bilende konuşuyor, bilmeyende. Tüm bu tartışmaların ortak noktası, saatlerce de sürse, karşıdaki kişi hala savunduğu konudan vazgeçmiyor. Kırılan kalpler, arada oluşan soğukluklar, hatta kesilen ticaretler…
Acizane önerim. Lütfen bu konuda biraz daha hassas olalım. Hepimizin bir oyu var. Ve özgürce kullanma hakkına sahibiz. Küçük hesaplar için bir birimizin kalbine kırmaya gerek yok. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, kimseyle kötü olmaya değmez, değmeyecektir de. O yüzden bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Ne garip demi? İlçemiz siyasileri hemen hemen her konuda sessiz kalırken, çiftçi Ahmet, esnaf Mustafa, işçi Ali, bilir bilmez aklı ile siyaset yapıp, kalp kırmaya çalışıyor. Değişen bir şey var mı? Yok! O yüzden en güzeli işimize bakmak. Şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum. Siyaset yapmayın derken hakkınızı da aramayın demiyorum. Olurda her hangi bir konuda haksızlığa, hukuksuzluğa, lavare ve dalavereye uğrarsanız gazetemizin sayfalarını açık olduğunu ifade etmek isterim.
Ve son günlerin en sevindiren konusu. Gazetemiz manşetinden de okuduğunuz üzere, ilçemize yıllar önce yapılması planlanan, hatta ilk başlarda daha geniş kapasiteye sahip olacak olan ancak bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle kapasitesi düşürülse de geçtiğimiz günlerde temeli atılarak çalışmalara başlatılan Kesimhane bize göre mezbahane konusuna. Malum ilçemizde bulunan ve yıllar önce o günün şartlarına göre yapılan mezbahanenin durumu belli. Kısa bir süre sonra yeni mezbahane hayata geçecek. İnşallah bu ilçemiz adına çok büyük bir eksikliği kapatmış olacak. Zaman zaman sosyal medyadan görüyor, duyuyoruz. İlçemizde bulunan birçok kasabımız kesim için Aksaray’ın yolunu tutuyor. Hem maddi, hem de manevi yönden kayıplar yaşıyorduk. Yeni yapılacak ola mezbahane tüm bu sıkıntıların önüne geçmiş olacaktır. Buradan acizane ilçemizde bulunan kasaplara ve besicilere seslenmek istiyorum. Mümkünse bundan sonra kesimlerimizi ilçemizde yaptıralım. Hatta çevre ilçelerden tanıdığımız kişilere çağrıda bulunarak kesimlerinin ilçemizde yapılmasına destek olalım. Bu işletme çalışmalı ki, gelecek adına kayıplar yaşamayalım. Ve Büyükşehir’in ilçemiz yetkilileri. Malum önümüzde bir seçim var. Bu aşamada ilçemiz adına ne alabilirsek aldık, yoksa kimse ne sizi ne de ilçemizi tanımayacaktır. Hazır mezbahanenin temeli atılmışken, ilçemize yapılacak olan ve aylar geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmayan Aile Yaşam merkezi içinde girişimlerde bulunulsa çok güzel olur.
Her şeyin gönlünüzce olması, siyaset uğruna kalp kırıp, gönül yaralamak yerine, dostça, kardeşçe birlik içerisinde yaşamak, dilek ve temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat