Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Siyaset Isınıyor!

Zaman zaman bu köşeden serzenişte buluyor, İlçemiz siyasetindeki durgunluğa dem vurarak, siyasetin bu denli durgun yapılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Bazı kişiler bu yorumlarımı yanlış anlasa, kendi kafasına göre değerlendirip, kişiler arasına nifak tohumlarımı serpmeyi hedeflediğimi düşünse de, asıl amacım, eleştiri yönünün oturmasını, yapılan iş ve işleyişlerin takip edilmesini sağlamak olduğunu açık açık ifade etmek isterim. Yoksa kimse etliye sütlüye karışmazsa, “aman canım kim ne yaparsa yapsın” diye düşünülürse ilçemize ne bir hizmet yapılır, ne de yapılan yanlışlıklar kamuoyu ile paylaşılmamış olur. O yönü ile siyasilerin bana göre yapması gereken konuların en başında eleştirel olmaları ve yapılan eleştirilere açık olup, olgunluk çerçevesinde cevap vermeleridir. Neden mi? Bu vesile ile kim ne hizmet yapıyor, ya da yapmıyor, kim işini hakkıyla yapıp, kişi ve parti ayrımı yapmadan her kesime eşit mesafede davranıyor, kim hangi işte yanlış yapmış bu gün yüzüne çıkarak kamuoyu kimin ne yaptığını anlamış oluyor. En basiti, bu pansiyon olayında. Her ne kadar bazı kişiler olayı saptırıp, ilçemize yatırım yapılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor, böyle bir işletmeye ilçenin ihtiyacı var gibi akıl dışı yorum yapıp, kendilerince bu işe siyaseti ya da siyaset yapanları alet etmek isteseler de, şayet bu konu ile ilgili gazetemiz başta olmak üzere bazı kişiler olayı deşifre etmemiş olsalardı emin olun işin rengi daha farklı olacaktı. Örneğin Meclis toplantısında yaşanılan tartışmalar da olduğu gibi. Meclis toplantısı demişken, her zaman söyledim, yine söylemekten çekinmiyorum, bu güne kadarki meslek hayatımda meclis üyeleri arasında en araştırmacı, en mantıklı yorumu yapıp, ilçenin sorun ve sıkıntıları ile uğraşan 3-4 kişiyi tanıdım. Bunlardan birincisi Rahmetli Mehmet Yücel, ikincisi Veteriner Hekim Aşır Özbek, ve son yıllardaki performans düşüklüğünü es geçerek, Eyyüp Doğan beyin bu işi ciddi manada yaptıklarını düşünüyorum. Olası bir yanlışlıkta başkaldırmışlar, yapılan işin doğruluğunu araştırıp, yanlışı göstererek doğruyu tarif etmişlerdir. Zaman zaman sert tartışmalar yaşansa da bana göre tek hedefleri ilçe ve ilçe halkı olmuş, gerek önergeleri gerekse düşünceleri ile yanlışa çanak tutmak yerine doğrunun yapılmasını hedeflemişlerdi.
Ancak son yapılan meclis toplantısı sonrası Eyyüp Doğan beyin yanlışı savunurcasına tepki göstermesi, illegal bir işe sahip çıkarcasına söylemi beni çok şaşırttı. Pansiyonun kaçak olduğunu bilmesi, yapılan işin haksız olduğunu duymasına rağmen, “ Yapılacak bir yardım varsa bizlerde yardımcı olalım” diyerek, kaçak olan bir yeri meşru kılmak adına söylediği; “ İlçenin böyle bir hizmete ihtiyacı var. O kadar öğrenci kalıyor” gibi söylemleri göz göre göre yanlışı savunması beni bir hayli üzdü. Halbu ki, emin olun, ben bu konunun kamuoyuna yansıması (ki bu konuyu yaklaşık 1,5 ay önce gazetemize ilk taşıyanlardan olarak) sonrası Eyyüp Beyden belediye Meclisine “Sayın Başkan, burada şöyle şöyle bir bina var. Burada bir takım gayri resmi işlerin olduğunu duyuyorum, bu konunun araştırılarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını öneriyorum” demesini beklerken, mecliste illegal olan bir işletmeyi, kanun kural çerçevesinde mühürleyen Belediyeye tepki göstermesine anlam veremedim. Acaba bu bahse konu olan binanın bir ucunun siyasete dayanmasından dolayımı böyle bir yol izledi, onu da merak etmiyor değilim.
Ve ilçe siyaseti. Bir önceki dönem Ak parti İlçe başkanı olan Sait Başaran, geçtiğimiz haftalarda Kömür ve Gıda olayı ile ilgili açıklama yaptı. Bir hafta sonra CHP İlçe teşkilatı adına Medya Sorumlusu Ramazan bey cevap verdi. Yapılan açıklaması gazetemizde yer verdik. Çokta güzel oldu. Bu vesile ile Büyükşehir İlçemizde kaç kişiye ne yardımı yapıyor, yapılan yardımlar neler, kimler alıp kimler almıyor?, kamuoyu bu güzel açıklamalar sonrası bilgi sahibi olmuş oldu. Bu gelişmeler ölü toprağı serilen ilçemiz siyaseti adına olumlu bir gelişme. Bence siyaset böyle yapılmalı. Siyaset aslında isminin başında falanca parti ilçe başkanı yazdırılmaktan ibaret olmamalı. Ya da falanca İl başkanını ziyaret ettik, filanca konuları görüştük, falanca sözleri aldık” demekte siyasetten sayılmamalı. Siyaset yapılanları taktir edip, yapılmayanları ya da eksik olanları tatlı-sert bir dille ikaz ederek, yapılmasına vesile olmalıdır.
Umarım bu CHP İlçe Teşkilatı ile Eski İlçe Başkanı arasında yaşanılan, açıklamalar, aylardır parti binası bulunan gerek yeni gerekse eski seçilen ilçe Başkanlarına örnek olurda bu kıymetli siyasetçilerimizde ağızlarını açık, yapılan, yapılmayan, eksik olan konularda kamuoyuna birkaç kelamda olsa laf ederler. Bizlerde bu vesile ile onların varlığını hissetmiş, ilçe gündemini takip etiklerini, sözde değil, ciddi manada ilçe sevdalısı olduklarını düşünmüş oluruz.
Bakalım ilçe siyasetinde ilerleyen günlerde daha neler yaşanacak. Suskunlar susmaya, açıklama yapanlar kamuoyunu bilgilendirmeye devam mı edecek bunu da zaman gösterecek. Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat