Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Siyasette 24 saat!

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 Saat çok uzun bir süre” sözü bir kez daha gerçek oluyor. İlçemizde seçim yaklaştıkça bir takım gelişmeler yaşanmaya başlıyor. Her zaman söyledim yine söylüyorum siyaset öyle bir iş ki bir giren bir daha kolay kolay çıkamıyor. Hatta bu zaman zarfında belli bir makam sahibi olmuş, belli bir koltuğa oturmuşsa çıkması daha da zorlaşıyor.
Şuan ilçemizde iki partinin adayları ve seçim sonuçları konuşulmaya başlandı. Birincisi 20 küsür yıldır İktidar olan Ak Parti, ikincisi ise 20 yıldır Muhalefet olan Cumhuriyet Halk Partisi. Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı henüz netlik kazanmadı. Her ne kadar el altından isim belli olsa da kamuoyu ile her hangi bir paylaşım yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisinde ise ilk zamanlarda Mustafa Alıcı ile Mustafa Koçak arasında bir çekişme yaşandı. İlçe Başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren Belediye Başkan Adayı olmayı düşünen Alıcı, son gelişmeler, kamuoyu yoklamaları, İlçe teşkilatının istek ve baskıları sonrası Belediye Başkan aday adayı olmadan yerini Mustafa Koçak’a teslim etti. Tabi bu gelişme Alıcı’nın siyasi düşüncelerini bir anda yerle bir etti. Hedefinde Belediye Başkan Adaylığı olan ve yıllardır bu hayal ile yaşayan Alıcı, tüm bu gelişmeler sonrası İlçe Başkanı olarak kalmak yerine bu kez Belediye Meclis Üyesi olmak için hamle yaptı. Her ne kadar bu gelişme Kamuoyundan gizlenmek istenilse de Alıcı yaklaşık 20 gün önce İlçe Başkalığı görevinden istifa etti. Kamuoyuna istifası ile ilgili her hangi bir açıklama yapmayan Mustafa Alıcı şimdilerde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak için çaba sarf ediyor. Alıcı’dan boşalan koltuğa ise yine partide görev yapan Hüseyin Güçlü’nün ataması yapılacak. Bakalım CHP’de hangi isimler Belediye Meclis Üyeliği listesinde yer alacak?
Ve İYİ Parti. 6’lı masanın dağılmasından sonra en sessiz kalan İlçe Teşkilatı. Kurucularının teker teker istifa ettiği, Belediye Başkan Adayı bulmakta en çok zorlanan, İlçe Başkanının varlığı ile yokluğu belli olmayan, genelde ne ise yerelde de aynı kaderi paylaşan İYİ Parti… Burada tam bir sessizlik hakim. Aylar öncesinden Belediye Başkanlığı için aday olacağını duyuran kişilerin vazgeçmesi sonrası, Belediye Başkan Adayı dahi bulmakta zorlanan, kulis bilgilerine göre kime “ gel adayımız ol!” şeklinde teklif götürülse dahi “Hayır!” cevabı alan İYİ Parti… Tam bir çıkmazda. Çok büyük bir gelişme olup, biri ya da birileri sırf falanca kişi kaybetsin diye aday olmaz ise, sanırım son çare İlçe Başkanı istemeye istemeye de olsa kendisi aday olacak gibi.
MHP’de ise kabullenilmişlik duygusu hakim. Her ne kadar “bu seçimde de Cumhur İttifakında İlçemiz Belediye Başkan Adaylığı yine AK Parti’ye verilecek diye yazsam, sırf bu yüzden siyasi bilgisi az olup, gelişmeleri iyi okuyamayanlar bana küsseler de, çok değil bir kaç hafta öncesine kadar “bu seçimde bari Belediye Başkan Adaylığı bize verilsin!” diye çaba sarf edip, çalmadık kapı bırakmayanlar, MHP’ye Ankara’da verilen ilçelerin açıklaması sonrası sessizliğe bürünmüş durumdalar. Şimdi en büyük heyecan Belediye meclis üyeliğinde. Biri ya da birileri ne yaparım da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olurum, ya da ilk 5-10 kişi arasında yer alırımın derdine düşmüş durumda. Yine birilerinin hoşuna gitmeyecek ama; bakın Meclis Üyeliği sıralamasını da İl Başkanları belirleyecek. İlçe Teşkilatlarının vereceği isimlerin sıralaması Bence İl Başkaları tarafından belirlenecek. Yani iki Başkan oturup, 1-3-5-7 şu Partiden olsun, 2-4-6… şu partiden olsun diyecekler. O yüzden biri ya da birileri size şu sıraya yazacağım derse çokta itibar etmemekte fayda var diye düşünüyorum.
Yavaş yavaş seçim sathına girdiğimiz şu günlerde öyle hızlı gelişmeler yaşanıyor ki, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in dediği gibi 24 saatte çok şey değişiyor. Bakalım bugün Ak Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un açıklanması sonrası ne gibi gelişmeler yaşanacak, bunu da zaman gösterecek.
Son olarak İlçemizde yıllarca Eğitim camiasında görev yapmış, sıcak, samimi, babacan tavrı ile arkadaş ve dost çevresinde hem de okutmuş olduğu çocukların sevgisini kazanan değerli insan, Cafer hocamın vefatı hepimizi derin bir hüzne boğdu. Güler yüzü, samimi davranışı ve insanlığı ile örnek teşkil eden Cafer hocama Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz ve çocukların( Öğrencilerin) senden razı idik, rabbimde senden razı olsun. Makamın ali, mekanın cennet olsun güzel insan….
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat