Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

TOPU TACA ATTIK GİBİ!

Yaklaşık 19 yıllık meslek hayatımda İlçem için bulunmadık bir fırsat ele geçti. Hatta bu yönü ile ilçem adeta bir ilki yaşadı. Şereflikoçhisar Şereflikoçhisar olalı böyle bir imkan, böyle bir fırsat ele geçirmedi, geçiremez gibi de. Merak ettiniz değil mi? Hangi konudan bahsediyor diye. Bu hafta içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci beyler ilçemizi ziyaret etti.
Düşünün iki Bakan hem de Cumhurbaşkanına en yakın olan iki bakan İlçemize gelecek ve bizler ilçe adına hiçbir şey alamayacağız! Ne garip değil mi? Hatta elimizde olan doneleri gösterdiğimizde Bakan bey, çok ciddi bir şekilde “sizi Aksaray’a bağlayalım” diyecek. Neden, çünkü isteklerimizi karşılayacak tam donanımlı bir çalışmamız yok. Hatırlarsanız yaklaşık bir ay kadar önce İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi hakkında bir yazı yazmış, Organize Sanayi Bölgemizin ne aşamada olduğunu, hangi çalışmaların yapılıp yapılmadığını, yatırımcıların daha doğrusu parsel parsel arsa aldığını iddia eden kişilerin şimdilerde neler yaptığını? sormuş, konu hakkında etkili ve yetkili kişilerden açıklama yapmalarını istemiştim. Her konuda olduğu gibi o çağrımda sessiz kalınmış, OSB yetkilileri tek kelime laf etmemişti.
Bakanların gelmesi sonrası neden sessiz kaldıklarını? acıda olsa anlamış oldum. Bakanların OSB ziyaretinde gerek İlçe Kaymakamı gerekse Belediye Başkanı İlçemizin gelişmesi, kalkınması daha açık tabirle 50-100 kişilik istihdam sağlayacak fabrikaların kurulması için, Kalkınmada öncelikli bölgeye alınması gerektiğini ifade ettiler.
Eeee yıllarını siyasete vermiş, tabiri caizde bu işin kurdu olmuş kişiler, koskoca Bakanlar senin benim siyasetçi gibi olmadıkları için, bir bakışta neyin ne olacağını biliyorlar. Hatta ilk sözleri, “sizin daha yolunuz yok!” diyorlar. Yani işin aslı şu, “tamam biz burayı kalkınmada öncelikli bölge yapalım yapmasına ama, yahu beyler yatırımcı gelse neye gelecek, ne yapmışsınız ki, bizden destek yapılmasını istiyorsunuz?” demeye getiriyorlar. Diyeceğim o ki, hani kim ağzını açsa şunu yaptık, bunu yapacağız, burada şöyle oldu, ilk yatırımcı kazma vurdu, yok temel atıldı! Benim bu ziyaretten anladığım bizim OSB’nin şuan OSB bile olmadığından şüpheliyim. Aksini iddia eden OSB yetkilisi varsa açık açık bilgi verirse en azından bende bilgi sahibi olmuş olurum.
Ve Bakanların ziyareti. Dedim ya koskoca iki Bakan, ki bu Bakanlar, Cumhurbaşkanına en yakın olan, 7 gün 24 saat Cumhurbaşkanı ile iletişim kurma yetkisi olan, vermiş oldukları sözlerin %99’unu icraat geçiren Bakanlar. İlçeme geldiler, bizler sadece ziyaret kısmında kaldık. Neden? Nedeni belli, Bence Bakanların geleceği son dakika netlik kazandı. Hatta bizler Bakanların ilçemize geleceğini biliyorduk ama, bu kadar samimi şekilde davranacaklarını hiç düşünmemiştik. Hatta iki Bakanın ilçemize gelmesini ilk defa gördüğümüz için, bizler dahi inanamadık. O yüzden ne bir dosya, ne bir ciddi istek, ne de ikna edici cevaplar veremedik. O yüzden belki yüzyılda bir gelen fırsatı ilçemizin menfaatine çeviremedik.
Oysa İlçemizin sulama sorunu ele alınsaydı, hemen yanımızda olan Hirfanlı barajından Aksaray’a su götürüldüğü ama ne hikmetse ilçemize getirilemediği, ilçemizin tarım yönünden zengin olduğu, son yıllarda alternatif ürünlerin ekildiği ve ovaya gelecek olan suyun çok kıymetli olduğu anlatılsa, ilçemizin her geçen gün kan kaybettiği, gençlerin ilçemizde yaşamak istedikleri, Üniversite için gelen öğrencilerin yurt sorunları olduğu vs vs gibi birkaç ana başlık altında ifade edilseydi ve bu yönde bir dosya oluşturulsaydı daha güzel olmaz mıydı? Yoksa ziyaretten de anlaşıldığı gibi, elimizde hiçbir şey olmayınca Bakanın da dediği gibi en kısa çözüm yolu, bizi Aksaray’a bağlamaları teklifi olur. Sonrada çıkar, bu sözün şaka ile söylendiği algısını oluşturmaya çalışırız. Kim ne derse, kim ne düşünürse düşünsün, yüz yılda bir gelen koskoca fırsatı lehimize çeviremedik. Maalesef topu ağlarla buluşturmak yerine, taca atmayı tercih ettik.
Sanırım burada tek kazanan ay çekirdeğini hasat eden akıllı çiftçimiz oldu. Helal olsun, koskoca iki Bakanı köyüne getirdi, tanıtımını yaptı ve başarıyı elde etti. Ne diyelim, yolun açık olsun sayın hocam. İnşallah senin gibi bir ya da birkaç yiğit, aklı başında insan çıkarda, ilçem içinde devasa projelere imza atar.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat