Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ürümesini bilmeyen İt, Sürüye kurt getirir!

Her hafta size bu köşeden dilimin döndüğünce, yapmış olduğum araştırmalar, almış olduğum kulis bilgileri, yaşamış olduğum tecrübeler sonrası bir şeyler paylaşmaya, bilinmeyenleri duyurmaya birazda tahminlerimi ekleyerek paylaşımlarda bulunuyorum. Kimisi kabul edip, “Doğru” derken kimileri tamamen ön yargıları ile “hayır” deseler de günü geldiğinde “haklıymış!” demekten de geri kalmıyorlar. Hele hele siyaset konusunda… Şahsımı az çok tanıyanlar bilirler, dik ve sert konuşurum. Doğru neyse o’dur. Karşımdaki kişi kırılacakmış, küsecekmiş hiç umurumda olmaz. Bildiğimi yazmaktan, yazdığımı da savunmaktan geri durmam. Çoğu zamanda bu huyumdan dolayı kaybederim. Varsın haksızı savunup kazanacağıma, doğruyu yazdığım için kaybedeyim. Tabi bu yaptıklarımın da bir dönüşü olmuyor değil. Hakkında yazdıklarım, yapmış olduğum haberler biri ya da birilerinin zoruna gitmiyor değil. İşin garip yanı ise ben Ahmet’i yazıyorum, ses Mehmet’ten geliyor. Kısaca bu tip kişilere “köpek” diyorum. Birilerinin farklı farklı kanallarla beslediği, dostluğundan, arkadaşlığına kadar çıkar ve menfaat üzerine kurulduğu, insanlığın ikinci plana atıldığı, her ne kadar şekli şemali insanmış gibi görünse de, fıtrat olarak köpeğe benzeyen zavallılardan bahsediyorum. Son yazılarım sonrası birilerinin beslediği köpekler” fena halde azmışlar, “tasma”larını ve“zincir”lerini ha kopardılar, ha koparacaklar!.. Size bir şey söyleyeyim mi; Aslında, “köpek”leri çok severim… Hatta şuan bir köpeğim bile var. Çünkü, “sadık”tırlar… Çünkü, “yal” yedikleri kaba, asla pislemezler!.. Ama, “köpek”lerin en kötü tarafı, “sahibinin sesi” olmalarıdır!.. Hikayeyi biliyorsunuz… Adamın biri, sokakta dalgın dalgın yürürken; farkında olmadan, yolun ortasında yatan bir köpeğin “kuyruğuna” basmış!.. Ve tabiî, can havliyle köpek havlamış!.. Adam şaşırmış… Hayret! demiş; “Ben köpeğin kuyruğuna bastım!.. Ama ses, ağzından çıktı!” Şöyle bir düşünüp, teşhisi koymuş: “Kuyruğuna bastığım halde ağzından ses çıktığına göre, demek ki; kuyruk ile baş arasında bir bağlantı var!”
Aynı o misal. Sanırım “köpeklerin” kuyruğuna fazla basmaya başladım. Eskiden tekil olan sesler, şimdilerde koro haline dönüşmüş durumda. Şunu da açık açık söylemekte fayda var, havlamasını (ürümesini) bilmeyen (it) köpek, sürüye kurt getirir. O yüzden herkes köpeğine sahip çıksın. Demek ki doğru yoldayım. Köpeklerin kuyruğuna basmaya devam.
Gelelim ilçe gündemine. Bu haftanın bana göre en önemli konusu Salı pazarı esnafı. Malum yaklaşık 3 sene önce ABB tarafından İlçemize Aile Yaşam Merkezi yapılacağı müjdesi verilmişti. Aradan geçen yıllar sorası her hangi bir çalışma yapılmamış, bizlerde bu konuyu zaman zaman dile getirmiştik. Şükür seçime aylar kala ABB ilçemize yapılacak olan aile Yaşam Merkezi için çalışmalara başladı. Başladı başlamasına ama kimsenin haberi yok. Manşet haberimizden de okuduğunuz üzere, Salı pazarı esnafı tezgah açmak için pazaryerine gidiyor, O’da ne? Alanın etrafı çevrilmiş, iş makinaları çalışıyor. Esnafın haberi yok!. Birileri de çıkıp, “Pazar esnafımız, burada çalışma başlayacak, O’na göre haberiniz olsun!” dememiş. Vay memleket vay! Halbuki, madem böyle bir çalışma yapılacak, belediyeden anons edilseydi, ya da Oda Başkanlarına bilgi verilip, esnafa mesaj çekilseydi daha güzel ve hoş olmaz mıydı? Hem esnaf mağdur olmaz, hem de ürünleri çöpe gitmiş olmaz dı.
Ve ilçe siyaseti. Malum adaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. En büyük gelişme CHP tarafında yaşanıyor. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakından Belediye Başkan adayı olan Ercan Alıcıoğlu, bu seçimlerde CHP’den Belediye Başkan Adayı olmaya sarı ışık yakmış durumda. Hatta ABB Başkanı Mansur beyle görüşmelerinin devam ettiğini duymuyor değilim. Hatta bugün yarın İYİ Parti’den istifa etmesini bekliyorum. Eee diğer tarafta aday adaylığını açıklayan ve kesin aday gözü ile bakılan Mustafa Koçak… İşin aslı İlçe teşkilatı Alıcıoğlu’nun adaylığına pek sıcak bakmıyor gibi. Ama olmaz da diyemiyorlar. Her konumuzda olduğu gibi iş sosyal medyaya düşüyor. CHP İlçe Teşkilatı Alıcıoğlu’nun adaylığının ayyuka çıktığı şu günlerde Sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak hem algı operasyonu yapıp, hem de bir yerde gözdağı vermeye çalışıyorlar. Açık açık isim kullanmasalar da “ bakın bizim adayımız bu. Kimse farklı bir arayış içerisine girmesin. Teşkilat olarak birlikteyiz” mesajı verilmek isteniyor.
Önümüzdeki birkaç gün çok önemli. Siyasi yönden kırılma noktalarının yaşanması an meselesi. Bakalım ilçe siyasetinde be gibi gelişmeler yaşanacak hep birlikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması, köpeklere sahip çıkılması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat