Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

12.TransAnatolia Rally Raid Yarışı – ŞEKERKÖY İLE AKİN MAHALLELERİ ARASINDA DA YAPILDI

Dünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından biri olan TransAnatolia, 20 Ağustos’ta Hatay’dan start aldı. 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona eren TransAnatolia’nın bir etabı da, İlçemize bağlı Şekerköy ile Akin Mahalleleri arasında da yapıldı. İlçe Jandarma ekipleri de, yarışın olduğu bölgede gerekli güvenliği sağladı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA destekleriyle düzenlenen TransAnatolia’nın seramonik startı, 20 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de Hatay Expo’da verildi.
2010 yılından bu yana otomobil sporları ile turizmi birleştirerek Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını, kültürel ve doğal güzellikleriyle tüm dünyaya tanıtan TransAnatolia’nın bu yıl 12.’si gerçekleştirildi.
Bu yıl ki tarihleri 20-27 Ağustos olarak belirlenen ve Hatay’dan start alıp, Eskişehir’de finish’i gören TransAnatolia’da yarış severler, hız ve heyecan dolu rotanın izinden giderken çok sayıda kamp konaklamasıyla da renkli anlar yaşadı.
Anadolu’nun kadim topraklarında yarışan sporcular sırasıyla; Hatay’dan başlayarak Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Aksaray, Konya, Ankara il sınırlarından geçerek Eskişehir’de finishi gördü. Toplam 16 il sınırından geçilen yarışın yaklaşık kilometresi ise 2.500 km.
Söz konusu TransAnatolia Rally Raid Yarışı, İlçemiz sınırlarında da Şekerköy ile Akin mahalleleri arasında bir etabı gerçekleşti.
İlçe Jandarma ekipleri de, yarışın olduğu bölgede gerekli, güvenliği sağladı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat