Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

2022-2023 Eğitim – Öğretim Yılı Başladı

2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de başladı. İlçemizde bu yıl 512 öğretmen ve 5410 öğrenci yeni eğitim-öğretime yılına merhaba derken, eğitim-öğretim yılının ilk günü Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan ve beraberindeki protokol Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilediler.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 512 öğretmen ve 5410 öğrenci, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 12 Eylül Pazartesi günü 2022-2023 eğitim-öğretim yılına, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte başladı.
İlçemizde okulun ilk günü Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Kılıçaslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Melih Çağlar Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Şube Müdürleri Murat Turan, Murat Özbek ve Mehmet Aydın Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
Kaymakam Zafer Engin ve beraberindekiler sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerin sıkıntılarını ve isteklerini dinlediler.
Öğrencilerden yeni dönemde derslerinin çalışmalarını isteyen Kaymakam Zafer Engin; “2022-2023 eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum sizlere. İnşallah gönlünüzce olur her şey. Ama gayretlerinizi bırakmayın, arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle iyi geçinin. Ondan sonrası zaten gelir arkası. Sizlerden sadece çalışmanızı istiyoruz. Hepinize başarılar diliyorum”dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan da; “Devletimiz her şeyinizi verdi. Bir sıkıntınız olursa bizlere söylemeniz yeterli. Bizler sizlerden sadece derslerinize çalışmanızı istiyoruz. Hepinize yeni eğitim – öğretim yılında başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.
UYUM ÇALIŞMALARI
Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül’de uyum eğitimi almıştı. Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci, Salı günü uygulanmaya başlandı ve uyum çalışmaları, 16 Eylül’e kadar yani yarın sona sürecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynağı da öğrencilere ulaştırdı.
2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022’de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023’te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023’te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat