Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

27 Dönümlük araziye 23 bin 200 Lavanta dikildi

Belediye Başkanı Memiş Çelik’in talimatları doğrultusunda Tuz Gölü günü birlik tesisi mevkiinde lavanta tarlası projesinde sona gelindi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik’in talimatları doğrultusunda Tuz Gölü günü birlik tesis mevkiinde uygulanan ‘’Lavanta Tarlası’’ projesinde sona gelindi. Tuz Gölü kenarında 27 dönümlük arazideki 2900 noktada lavanta dikimi gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik “Lavanta Tarlası” projesi ile ilgili yaptığı açıklamasında; ‘’Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Tuz Gölü’nden ilçe olarak en iyi şekilde istifade edebilmek için proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Tuz Gölü günü birlik sosyal tesislerimizde bungalov ev, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.
27 dönümlük arazide lavanta dikim çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Memiş Çelik; “2900 noktada toplam 23 Bin 200 lavanta fidesini toprakla buluşturduk, bitkilerin sulama çalışmalarını bölgedeki 5 adet 10 tonluk su depolarıyla damla yöntemi uygulanarak sürdürülecek. Tuz Gölü’nün eşsiz beyazlığı artık mor lavantalarla güzelliğine güzellik katacak” şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat