Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

AYRIMCILIK MI YAPILIYOR?

Son yıllarda yapılan bazı çalışmalar sonrası adeta köstebek yuvasına dönen yollarımız, hem araç sahiplerini hem de vatandaşları çileden çıkartırken Fadıllı ve Cıngıl mahalleri ile o tarafta bulunan köylere atılan sıcak asfalt görenleri şaşkına çeviriyor. O tarafta ABB yetkisinin köyü olduğu için o yola sıcak asfalt atıldığını iddia eden vatandaşlar; “asfalta kavuşmamız için bizlerinde CHP’nin herhangi bir biriminde görevli ya da yetkili mi olmamız gerekiyor?” yorumunu yaptılar. Yer yer 20 cm’yi bulan ve görenleri şaşkına çeviren asfaltın yanı sıra hemen yanı başında bulunan Eley mahallesine ise bir kürek dahi sıcak asfalt atılmamasına gerek muhtar gerek o mahalle sakinleri tepki gösteriyor.
Son yıllarda ilçemizin kanayan yarası haline gelen ve bir türlü çözüm yolu bulunmayan bozuk yollar, vatandaşları çileden çıkartıyor. İlçe merkezinin hemen hemen her caddesinde bulunan çukurlar ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gelişi güzel atılan asfalt vatandaşları çileden çıkartırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Evren ve İlçemiz ANFA Sorumlusu Mustafa Koçak’ında bulunduğu Fadıllı, Cıngıl mahalleleri ve o civarda bulunan köylere atılan asfalt otobanı aratmıyor.
Bir yerde günde onlarca aracın geçtiği yere, yer yer kalınlığı 20 cm’i bulan ve görünüşü ile sanki otobanı andıran yol, diğer tarafta şehrin işlek caddelerinde ve hemen hemen günde yüzlerce aracın geçtiği yola atılan asfaltı gören vatandaşlar olaya tepki gösterdiler.
ASFALT ATILMASI İÇİN CHP’Lİ Mİ OLMALIYIZ!?
Gazetemiz yetkililerini arayan birçok vatandaşımız, burada ayrımcılık mı yapılıyor? diye tepki gösterdikleri asfalt olayında; “Son yıllarda ilçemizin en büyük sorunu bozuk olan ya da çeşitli nedenlerden dolayı kazılan yolların, ya yapılmaması ya da gelişi güzel yapılması. 3,5 yıldır ilçemizde asfalt sorunu yaşanıyor. Şehrin hemen hemen her caddesinde koca koca çukurlar araç sahiplerini canında bezdirdi. Hafta sonu Fadıllı ve Cıngıl mahallesine doğru gittim. Öyle bir yol yapmışlar ki, emin olun çoğu otoban bu yoldan kötü. Aslı astarı bu yoldan günde siz deyin 30, ben deyim 50 araç geçmez. Sonradan duyduk ki, bu köyde ABB’nin yetkilisi varmış. Demek ki bu yol o kişinin hatırına yapılmış. Başka türlü ne diye böyle güzel bir yol yapsınlar” dediler.
MEZARLIĞINDA ETRAFINA KADAR SICAK ASFALT ATILMIŞ!
Konuyu araştırmak üzere iddia edilen yola giden Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Özdemir, acı gerçek ile karşılaştı. Fadıllı Mahallesinden başlayıp, Cıngıl, Kadıobası, Bağobası ve Üzengilik köyüne kadar sıcak asfalt atılan köy yollarında hatta Cıngıl Mahallesinin mezarlığının etrafına kadar sıcak asfalt atılmış. Adeta dağın başına sıcak asfalt atan yetkililer bununla da kalmayıp, mezarlığında yolla bağlantısının olmadığı yere dahi atılan asfalta araçların gece sürüşünün kolaylaşması için, beyaz çizgi çalışması dahi yapmışlar.
MUHTAR TEPKİLİ! BİZ ÜVEY EVLAT MIYIZ?
Fadıllı Mahallesinden başlayıp, Üzengilik Mahallesine kadar otoban gibi atılan sıcak asfaltın yanı sıra yine o civarda bulunan ve sıcak asfalt atılan yerlere 3-5 km uzaklıkta bulunan Eley Mahallesinin yoluna ise herhangi bir çalışma yapılmaması görenleri şaşkına çeviriyor.
Eley Mahallesi Muhtarı ile görüşen Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Özdemir’e açıklama yapan Muhtar Savaş Yiğit; yıllardır köy yolunun bozuk olduğunu, konuyu birçok kez ABB Yetkililerine ilettiklerini, ancak herhangi bir çözüm yolu bulunmadığını ifade ederek; “ Bizim köy ile ana yol arası en fazla 800-850 metre. Yani topu topu 800 metrelik asfalt istiyoruz. Birkaç kez İlçemiz ABB Yetkilileri ile görüştüm. Çözüm yolu bulunmayınca, bu kez ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın muhtarlarla buluştuğu piknikte kendisine ilettim. Oda sağ olsun Fen İşleri Daire Başkanına talimat verdi, yardımcı olunması yönünde. ABB yetkilileri bozuk olan yolun fotoğraflarını istediler. Piknik alanından ayrılmadan köyün bozuk yollarını fotoğraflarını ilettim. Ama aradan 4 ay gibi bir süre geçti. Köyümüzün yoluna sadece asfalt kırığı atıldı. Ama asfalt atılmadı. Köylülerimin yüzüne bakacak halim kalmadı. Diğer köylere atılan asfaltı görünce olaya daha çok tepki gösteriyorlar. Şimdi diğer köylere otoban gibi asfalt atan yetkililere seslenmek istiyorum: Bizim diğer köylerden ne eksiğimiz var? O köylüleri oyları var bizim oyumuz yok mu? Ya da bizim oyumuz o köylülerin oyu ile eşit değil mi? Biz üvey evlat mıyız? Şahsımıza bir şey istemiyoruz. Sadece kardan, çamurdan kurtulmak için köyüm adına asfalt yapılmasını istiyorum” dedi.
GELİŞİ GÜZEL YAPILAN ÇALIŞMALAR BEZDİRDİ!
Öte yandan ilçemizin bazı caddelerinde yine ABB yetkilileri tarafında gelişi güzel yapılan yollar hem araç sahiplerini hem de vatandaşları canında bezdirdi. İstiklal Mahallesi Hüner Ekmek Fabrikasının oradan aşağıya inilen ve günde yüzlerce aracın geçtiği yoldaki hem çukurlar, hem de gelişi güzel yapıla rögar çalışması sonrası oluşa tümsek sürücüleri canından bezdiriyor.
Çok değil birkaç ay önce o yolun yapıldığını ve bir hafta gibi bir süre geçmeden yolun tekrar bozulduğunu ifade eden mahalle sakinleri, “söylenecek hiçbir söz yok. Sayın yetkililer gelip bu yola bir baksınlar. Tamam bu hali ile iyi derlerse yapacak bir şey yok!” yorumunu yaptılar.
4 AYDIR YAPILMADI!
Yine benzer bir yol olayı İlçemiz aşağı mahalleleri diye tabir edilen Emek ve Tuzla Mahallesinde bulunan çevre yolunda yaşanıyor. Yaklaşık 4 ay önce yapılmak üzere kazılan yollar hala yapılmadı. Yapılan kısımlar ise gelişi güzel ya da yarım bırakıldı. Şu an için aylar öncesinden kazılan yollar kazıldığı gibi bırakıldı.
Gerek Cıngıl Mahallesine tarafına atılan yollar, gerekse ilçemizde yarım yamalak olan çalışmalar hakkında ABB İlçemiz yetkililerinin herhangi bir açıklama yapıp yapmayacakları ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat