Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BELEDİYE ARAMA VE KURTARMA EKİBİ KURACAK

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Memiş Çelik’in Başkanlığında, Meclis üyelerinin tamamının katılımıyla yapıldı.
5 gündem dışı önerge ve 6 gündem maddesi olmak üzere toplam 11 maddenin görüşüldüğü toplantının en önemli maddesi ise; İlçemiz Belediyesi tarafından arama ve kurtarma ekibinin (ŞAKUT), kurulma kararının alınması idi.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Oy birliğiyle görüşülerek, gündeme alınıp sonra ilgili komisyona havale edilen önergeler ise şöyle;
* “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan esnafları özellikle vatandaşların yoğunluk oluşturduğu cadde ve sokaklardaki esnafların ziyaret edilerek, ilçe halkının ilçe esnafından alışveriş yapmaları bunun gerçekleşmesi için neler yapılabileceğinin araştırılarak çalışmalar yapılması, hazırlanan sonuçların esnafımıza ve vatandaşlarımıza sunulması”,
*”Belediye spor kulübü çatısı altında voleybol ve basketbol takımları kurulması için Belediyenin bütçesinden para aktarılması”,
*”Şehir hayatında yeşil alanlar, mesire, piknik alanları, çocuk parkları, okullar, sosyal tesisler, yol kenarları bakımlı park ve bahçelerin varlığı ile sağlanan çevresel güzellik stresimizi bertaraf eden unsurlardır. Bunların canlı ve yeşil tutulabilmesi ilçemizin çevresel güzelliğinin devamı için devamlı su isteyen bu yerlerin sulama işleminin büyük kısmı şebeke suyu ile yapılmaktadır. Ülkemizi ve istanbul escort ilçemizi ilgilendiren iklimsel değişiklik, kuraklık ihtimali sebebiyle su israfı ve sarfiyatının sıfıra inmesi için sulama konusunda şebeke suyu yerine farklı sulama sistemlerinin araştırılarak çevre sağlığı ve peyzaj düzeni için imkanlar nisbetinde hayata geçirilmesi”,
*”Çocuk yetiştirilmesinde ailenin önemini anlatan eğitici seminerler düzenlenerek ilçemizdeki ailelerin bilgilendirilmesi yönünde neler yapılacağı ile ilgili araştırılmanın yapılması”,
*”ilçemizde 2000 yılı öncesinde yapılan 3-4-5 katlı bina sayılarının tespit edilmesi”
GÜNDEM MADDELERİ;
Gündem dışı önergelerinin ardından gündem maddelerine geçildi. Görüşülen 6 gündem maddeleri ise şunlardır;
*İlçemiz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce düzenlenen Şereflikoçhisar Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ŞAKUT) Görev Yetki ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmeliğin onaylanmasına, oy birliğiyle karar verildi.
Buna göre; 5393 sayılı Belediye kanununun 14.maddesi gereğince Acil Yardım ve Kurtarma kapsamında; 1 ekip lideri, 1 lider yardımcısı, 1 iletişim haberleşme sorumlusu, 2 lojistik sorumlusu, 1 güvenlik lideri, 2 güvenlik sorumlusu, 4 arama ve kurtarma ekibi (5 kişilik 4 ekip), 3 yaşam destek sorumlusu ve 1 ulaşım sorumlusu olmak üzere toplam 32 personel, Belediye’de görevli personellerden gönüllük esasına göre müracaat edenlerden oluşturulacak.
*İmar Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat