Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Belediye Başkan Adaylarından ASRIN FELAKETİYLE İLGİLİ MESAJLAR…

Tarih 6 Şubat 2023’de, saatler 04.17’yi gösterdiğinde meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ diye anılan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin, 1’inci yıl dönümü bugün.
“65 saniyelik kabus” diye nitelenen depremlerde, 11 ilin ciddi hasar aldığı ve en az 50 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın geride ise hayat hikayeleri, hayalleri ve gözü yaşlı aileleri kaldı…
Kelimeler yetmiyor bu acıyı anlatmaya…
Depremin acısı ise hala bugün olmuş gibi hissediliyor.
Deprem sonrası yakınlarını pes etmeyen, hayata tutunan vatandaşlarımız var. İşte onlardan bazıları;
TRT Haber’e konuşan depremi yaşayan Melahat Sözer; “6 Şubat her şeyimi götürmüş olabilir ama ben pes etmedim. Ayaktayım çok şükür. Böyle kalmayacağımızı biliyordum. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet.”
Yine Hatay depremini yaşayan Yılmaz Sözer de; “Hayat devam edecek. Çalışacağız, çocukları evlendireceğiz. Devletimizin hakikaten güçlü, vatandaşının, halkının yanında oldu, baştan sona kadar elimizden tuttu. Allah’a çok şükür hiçbir konuda bizi eksik bırakmadı.”dedi.
Asrın felaketinin 1’inci yıldönümü nedeniyle de gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’de, siyasi partilerin Belediye Başkan adaylarıyla görüştü ve Başkan adayları,“6 Şubat depremleriyle” ilgili mesajlarını açıkladı.
‘DEPREMİN ACILARINI HALA HİSSEDİYORUZ’
Başkan adayları, ‘depremin acılarını hala hissediyoruz’ dedikleri ortak mesajları ise şöyle;
*Belediye Başkanı ve tekrar Belediye Başkan adayı olan Memiş Çelik; “Millet olarak tarihimizin en acı günlerinden bir tanesini yaşadığımız 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 1 yıl geçti. Depremde etkilenen şehirlerimizin acıları, bizim acımızdır. ‘Sesimi duyan var mı’ sözü hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmiyor. İnsanlarımızın vefatına ve yaralanmasına neden olan depremin acılarını hala yüreğimizde hissediyoruz.
Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.
*Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak; “Ülkemizin en zor zamanlarından biri olan ve binlerce hayatın kaybolduğu 6 Şubat depremi ülke olarak hepimizin aklında ve gönlün de telafisi olmayan derin yaralar açtı. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini gösterdik. Bizzat 38 gün görevli olarak deprem bölgesinde tüm vatandaşlarımızın yarasını sarmak için cansiparhane çalıştık. Bizlere Bu çalışma azmini, Millete hizmet etme gücünü veren Yüce Allah’a binlerce şükürler olsun. Bu millete böyle bir acıyı Yüce yaradan tekrar yaşatmasın. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve Yüce Türk Milletine sabırlar diliyorum.”dedi.
*İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Avni Yıldırım; “Bu yıl, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin 1.yıldönümü. Ama depremin acısı hala yüreğimizde. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha Ülkemize bu tür acı yaşatmasın.
*Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Mahmut Celal Ünsal; “6 Şubat 2023 asrın en büyük deprem felaketinde on binlerce insanımızı kaybettik. Bunun yanı sıra on binlerce yaralımız vardı ve hala depremin yarattığı travmayı atlatamayan yüz binlerce insanımız var. Genel Başkanımız Ankara’da ki 26 Ocak Aday Açıklama Programında bizlerden tek bir şey istedi ve biz adaylar kendisine bu konuda söz verdik. ”Deprem öldürmez bina öldürür.” sözünden hareketle depreme dirençli kent için çalışacağız. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sağlık diliyorum. Geçmiş olsun.”dedi.
*Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Muhammed Doğan; “6 şubat 2023 Kahramanmaraş ve çevresindeki illerimizde meydana gelen depremde 1. Yıla girmemize rağmen acısı halen yüreğimizdedir, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum.”
*Bağımsız Belediye Başkan Adayı Turan Kayalar; “6 Şubat 2024 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve derin yaralara sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden geçen bir yıla rağmen üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu felakette yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza sabır, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.”şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat