Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Burak Saltuk Koçak; “Altında çok ciddi anlamda bir düşüş var. İnsanların bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor”

İlçemizde kuyumcu sektöründe hizmet veren Koçak Kuyumculuk sahibi Burak Saltuk Koçak; şu sıralar bu dönemde altın fiyatlarını düştüğünü, insanların da bu fırsatı değerlendirebileceğini, ilerleyen günlerde altının yükselme ihtimalinin olduğunu ve ilçemize gelen gurbetçilerimizin de altın satışlarında çok büyük etken olduklarını belirtti.
İlçemizde kuyumcu sektöründe hizmet veren Koçak Kuyumculuk sahibi Burak Saltuk Koçak; şu sıralar bu dönemde altın fiyatlarını düştüğünü, bu fırsatı insanların değerlendirebileceğini, ilerleyen günlerde altının yükselme ihtimalinin olduğunu ve ilçemize gelen gurbetçilerimizin de altın satışlarında çok büyük etken olduklarını belirtti.
Gazetemiz muhabir Zeynep Görgülü ile altın satışlarıyla ilgili görüşen Koçak Kuyumculuk sahibi Burak Saltuk Koçak, ilk olarak Ülkemizdeki yangınlara değinerek; “Öncelikle Ülkemizde Yangın felaketi var. Bu yangın felaketindeki şehitlerimiz söz konusu. Yanan ciğerlerimiz söz konusu. Bunlar için öncelikle üzüntümüzü dile getirmemiz lazım. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ülkemizdeki afetlere Allah’ım tekrar nasip eylemesin” dedi.
Konuşmasına gurbetçilerimizin altın satışlarının artmasında büyük oranda etkileri olduğunu belirten Burak Saltuk Koçak; “Kuyumculuk sektörüne gelince Şereflikoçhisar’ımızda şuanda bir gurbetçi akınımız var. Sağ olsunlar gurbetçilerin buraya gelmesi bizi oldukça mutlu ediyor. Bir kere ticaretin dışında bir şehir içi canlılığa, bir hareketliliğe sebebiyet veriyorlar. Ve bizlere yansıyan halleri var. O çok mutlu ediyor bizi. Çünkü onların verdiği enerji ile hareket ediyoruz. Onlar olmasa Şereflikoçhisar’ımızın şuanki durumu, ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Salgının da buna büyük bir etken olduğunu göz ardı etmemek lazım.
Altın sektörü bu dönemlerde 7. ve 8. aylarda tabi 9.aya çok sarkmamakla beraber çok aktif bir dönem olarak kabul ediyoruz. 7.ve 8.aylarda yoğun gurbetçi akınıyla beraber altın sektöründe de bir hareketlilik başlıyor. Bilezik, gerdanlık, küpe, set takımların gibi ürünlerin yoğunlukta satılmasına sebebiyet veriyor. Ancak bu dönemde dikkatimizi çeken bir olgu; gurbetçilerimizin yoğun olarak bilezikten daha ziyade hafif ürünleri yani gramda hafif olan ürünleri tercih ettiklerini görüyoruz. Onlarda sanki bu salgın döneminin sıkışıklıklarına engel olmak namına böyle bir yolu tercih ediyorlar. Birde bunda genç etmende var. Gençler artık çok böyle ağır ürünler tercih etmiyorlar. Daha naif, daha kibar, daha güzel ürünler seçme yolundalar” şeklinde konuştu.
KOÇAK PIRLANTAYA YOĞUN TALEP VAR
Koçak Pırlantaya da yoğun talep olduğunu söyleyen Koçak; “Diğer yandan baktığımızda sezonda memleketimizin markası Koçak pırlantanın satışını yapıyoruz. Satış bayisi olarak hareket ediyoruz. Hacı Tevfik Koçak’tır Koçak Gold’un kurucusu. Bu anlamda Koçak Gold’un ürünlerini satıyoruz. Ama enteresan bir şekilde Şereflikoçhisar’ımızda pırlanta talebinin olduğunu da çok büyük bir mutlulukla gözlemledik. Ama burada şunu söyleyebiliriz; Memleketimizde kendi değeri olan Koçak Pırlantaya yoğun bir akın var. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Diğer pırlantalardan veya pırlanta bayilerden 1-0 önde gidiyoruz. Bunu da mutlulukla söylemek gerekir.” dedi.
ALTINDA CİDDİ ANLAMDA DÜŞÜŞ VAR
Son olarak bu dönemde altında çok ciddi anlamda düşüş olduğunu, insanların bu fırsatı değerlendirerek yatırımlarını altına yapabileceklerini söyleyen Burak Saltuk Koçak; “Altın noktasında fiyatlar önemli. Düğünlerin etkisi muhakkak var. Ancak geçmiş dönemlerde insanların salgın döneminde düğünlerini yapamamış olması nedeniyle daha önceden alınmış ürünlerle takı taktıklarını ve onların ziynet eşyası olarak döndüklerini gözlemledik. Yani şuanda geçmiş dönemden gelen ürünlerin olması nedeniyle vitrine oldukça büyük oranda yansımadı. Bunu fark ediyoruz. Çünkü yeni yeni insanlar tekrardan evlilikler söz konusu olmak için geçmiş dönemde yapamadıkları düğünleri şimdi yapıyorlar. Ama tabi yeni evlenenlerden de gelip alışverişlerini yapanlar söz konusu. Biliyorsunuz şuan Amerikan Fed faiz artırımı noktasında bir uzaklaştı. Fed faiz artırmadı. Fed’in faiz artırmış olmaması da altın fiyatlarında oldukça yükselişe neden olmadı.
Neden ? Çünkü, altının dünyadaki belirleyici olan ONS fiyatı düştü hem de Fed’in faizi artırmamış olmaması nedeniyle Türkiye’de dolar fiyatı bir yerde stabil hale geldi. Bu da bize mutluluk veriyor.
Şuan bu dönem altında çok ciddi anlamda bir düşüş var. İnsanlar için bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmelerinde de bizce büyük önem var. Bu noktada insanların, altına yönelik talepleri varsa bu dönemi hakikaten kullansınlar, alışlarını yoğun bir şekilde yapabilirler. Fiyatlar zaten düşmüş bu fiyatları kullansınlar. Dünyada bazı firmalar var, kredi kuruluşları. Bu kuruluşların söylediklerine göre, bunlarda büyük olasılıkla altının 2 bin dolar seviyelerine yükseleceğini, hatta 2 bin doların daha da üstüne çıkabileceği söyleniyor. Yatırım olarak düşünenler için, biz altının her zaman iyi bir yatırım olacağını düşünüyoruz” şeklinde söyledi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat