Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Çelenk Sunma Töreni Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü nedeniyle Atatürk büstüne çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten bir açıklamanın da yapılmasından sonra çelenk töreni sona erdi.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Egemen Kale, Kadın Kolları Başkanı Meryem Zorlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer, önce CHP İlçe binasından Belediye’nin önündeki Atatürk büstüne kadar yürüdüler.
Daha sonra İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Atatürk büstüne çelenk koydu.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mustafa Alıcı, günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yaptı. Alıcı’nın; “Siz olduğunuz sürece Cumhuriyet Yaşayacak” başlıklı açıklaması ise şöyle;
SİZ OLDUĞUNUZ SÜRECE CUMHURİYET YAŞAYACAK
Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet bizler için, birbirinden ayrı düşünülemeyen birbirinden ayrılamayan et parçalarıdır.. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bugün, hiç bir dünya gücünün egemenliğinde değilsek, medeni ve çağdaş yaşama yolunda kimseden geri kalmıyorsak, ülke olarak başımız dik durabiliyorsak bu hayatımızı borçlu olduğumuz Atatürk ve Cumhuriyet için ne kadar iyi ve güzel şeyler düşünürsek yine de azdır.
Birinci Dünya Savaşı sonrası, ülkesi bölge bölge işgal edilmiş, ordusunun elinden silahları alınmış, padişahının ve hükümetinin tümüyle yabancı devletlerle işbirliği içinde olduğu bir zamanda ezik, güçsüz ve perişan bir halkı ayağa kaldırmak hiç de küçümsenecek bir başarı olmasa gerek. Bilmeliyiz ki, özgür doğmak şansına sahip olabiliriz ama özgür yaşamak için mücadele etmek zorundayız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda yürüdüğümüz sürece de, hiç bir gücün özgürlüğümüzü yok etme emellerine kavuşamayacağı inancımız asla sarsılmayacaktır.
Cumhuriyetimizi yıpratmaya ve yok etmeye yönelik eylem ve söylemlerde bulunanlara sesleniyoruz. Tarih tekerrürden ibarettir. Dedeleriniz gibi ya Ege denizine dökülecek ya da İngiliz gemisiyle ülkeyi terk edeceksiniz.
Cumhuriyet düşmanları sonlarının ne olduğunu bildiklerinden dolayı son günlerde Cumhuriyetimize olmadık laflar etmektedirler. Herkes müsterih olsun Cumhuriyet düşmanları kaybedecek siz, Cumhuriyet neferleri kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat