Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’DEN ŞEREFLİKOÇHİSAR ÇIKARMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekilleri, Parti Meclis Üyesi, İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve partililerle birlikte ilçemizde siyasal faaliyette bulundu.

 

Cumartesi Günü, CHP Parti Meclis Üyesi Prof.Dr.Ali Rıza Erbay, Ankara Milletvekili Meclis Başkan Vekili Levent Gök ve Milletvekili Murat Emir, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, ilçemizi ziyaret etti.

CHP heyeti ziyarette ilk olarak CHP İlçe binasında kendi partililerle bir toplantı yapılarak bir araya geldi.

CHP İKTİDARINI KURMAK AMACIYLA GELDİK

Toplantıda ilk olarak konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı yapan ve ‘CHP iktidarını kurmak amacıyla geldik’ diyen Parti Meclis Üyesi Prof.Dr.Ali Rıza Erbay: ‘İkinci yüzyıl beyannamemiz ışığında CHP’nin iktidarını kurmak amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Tabiki bu hedefe ulaşmak için halkla bütünleşmek, halkı kucaklamak ve halkla birlikte yürümek gerekir” dedi.

Şereflikoçhisar, Şerefli isminin boşuna almamıştır. Şereflikoçhisar, Kurtuluş Savaşı’nda en fazla şehit veren yerleşim yeridir diyen Erbay; “Yani Şereflikoçhisar bu Ülkenin kuruluşunda büyük katkıları olan bir yer. Ama Şereflikoçhisar, çok yalnız bırakılmıştır. 18 yıllık iktidarı döneminde AKP Şereflikoçhisar’ı çok yalnız bırakmıştır. Şereflikoçhisar’ın tarım alanları vardır. Tarım alanları çok verimlidir. Şereflikoçhisar’ın Tuz Gölü vardır.  Tuz Gölü’nde üretim yapılabilir. Şereflikoçhisar’ın etrafında Hirfanlı Barajı vardır. Şereflikoçhisar’ın meraları vardır. Ama Şereflikoçhisar bu zengin arazisinin ekememektedir. Şereflikoçhisar’ın bu zengin arazisinden bir şeyler üretmek için gayret etmektedir. Ama devlet yardımı alamamaktadır. Şereflikoçhisar’ın meraları vardır hem de çokta verimlidir. Ama hayvancılık desteklenmemektedir. Şereflikoçhisar’ın turizmle ilgili barajı vardır. Barajında herhangi bir turizmle ilgili yatırım yapılmış mıdır? Yapılmamıştır. Tuz Gölü’nün faydalarıyla ilgili iktidarın herhangi bir girişimim var mıdır? Yoktur. Peki Şereflikoçhisar’ın gençlerine herhangi bir yardımı var mıdır? Şereflikoçhisar’ın emeklisine, işçisine bir yardım var mıdır? Bir omuz var mıdır? Peki Şereflikoçhisar’da sanayi gelişemez mi? Organize Sanayi kurulamaz mı? Ama görüyoruz ki, AKP iktidarı döneminde Şereflikoçhisar’a herhangi bir yardım yapılmamış. Yapılmamakta da ısrar edilmiş. Şereflikoçhisar’a yerleşim yeri olarak baktığımızda, Güneydoğu’yu, Doğu’yu, Batı’ya bağlayan bir yol üzerindedir. Peki bunun lojistik ulaşımında buranın gelişmesinde herhangi bir yatırım var mıdır?  Netice itibariyle Şereflikoçhisar çok yalnız bırakılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, ikinci yüzyıl beyannamesiyle bu söylediğim her şeyi Şereflikoçhisar’a ulaştırma, azim ve kararı içindedir. İktidarımız döneminde herkese gençlere, emeklilere, işçilere, toplumun bütün kesimlere, dağlara, ovalara, tuzlara, göllere ulaşacak, onları güzelleştirecek, onları halkın hizmetine sunacak güç ve yetenektedir’ şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’de yaptığı konuşmasında; ‘Biz İl örtümüzle birlikte Ankara’nın bütün dış ilçelerini ziyaret edip, onları dinlemek, sorunları yerinde tespit etmek ve yapılabilecek ne varsa hem yerel düzeyde hem de Büyükşehir Belediyesi düzeyinde hem parti olarak bunları belirlemek ve buna dönük politikalar geliştirmekle meşgulüz. Onun için geliyoruz. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz’ dedi..

Konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı devam etti.

ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET

İlçe binasında yapılan toplantıdan sonra Ziraat Odası ziyaret edildi. Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt’la bir araya gelen Milletvekilleri, İl Başkanı ve il Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Bozkurt’tan istekleri ve sıkıntıları dinledi.

En önemli sıkıntılarının su olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Başkan Hikmet Bozkurt; ‘Tuz Gölü’nün etrafında olduğumuz için en fazla kurak bölge olan bizim ovalardır. Yer altı suları da çekilmeye başladı. Mümkünse Hirfanlı’dan Koçhisar’ın ovasının sulanması için bir proje gerekmektedir. Biz yaptıracağız ama gücümüz yetmiyor. Gerçekleşmeyecek. Gelen Bakanlara söyledik. Ama yapılmadı.’ diyerek suyun ihtiyaç olduğunu söyledi. Milletvekili Levent Gök’te, sıkıntıyı not aldırarak ilgileneceklerinin belirtti.

PAZAR YERİ VE ÇARŞI İÇİNDE SAHA ÇALIŞMASI YAPILDI

Ziraat Odası ziyaretinden sonra Milletvekilleri, İl Başkanı, Meclis Üyeleri üç gruba ayrılarak Pazar yerini ve çarşı merkezinde, vatandaşlarla bir araya gelerek saha çalışması yaptı.

Gün boyu saha çalışması yapan Milletvekilleri, İl Başkanı, Meclis Üyeleri akşamüzeri ilçemizden ayrıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat