Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI Belediyenin 2026 yılı bütçesi 480 milyon olarak belirlendi

Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. 2 oturum halinde yapılan meclis toplantısında Belediyenin 2026 mali yılı bütçesi 480 milyon olarak belirlendi.
Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Gündem maddelerinin okunması ve gündemde olmayıp gündeme alınması istenilen dilekçelerin okunması ile başlayan meclis toplantısında ilk olarak; “İlçenin Hürriyet Mahallesin de artan elektrik ihtiyacını karşılamak amacı ile trafo yeri belirlenmesi için hazırlanan komisyon raporunun sunumu” yapıldı. Birinci gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
İkinci gündem maddesinde; “İlçenin Boğaziçi Mahallesi 945 ada 75 no’lu mera vasıflı parselin 34.541,453 m² lik kısmının kamu yararına Hayvan Barınağı yapılmak üzere Belediyeye tahsisisnin yapılması görüşüldü.
Gündem maddesi hakkında bilgilendirme yapan Belediye Başkanı, Valiliğin geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptığını, mera vasfı taşıyan yerlerin böyle bir yer yapmak istediğinde mera vasfının bozulacağını, bizde böyle bir yerin belediye tahsis edilmesi için böyle bir karar almayı uygun gördük” dedi. Gündem maddesi geldiği şekli ile imar komisyonuna sevki, oy birliği ile kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesinde; “Belediyemizce alınan harç ve rayiç bedellerinin güncellemesi için; Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk hususu” görüşüldü.
Gündem maddesi hakkında Belediye Başkanı, gündem maddesini komisyona yönlendireceklerini, değerlendirmenin devletin belirlediği fiyatlardan olması gerektiğini ifade etti. Gündem maddesi oy birliği ile komisyona sevk edildi.
Ve dördüncü gündem maddesinde ise; “2026 Yılına ait tahmini bütçenin; Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk hususu görüşüldü.
Belediyenin 2026 bütçesi 480 milyon olarak belirlendiği, gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
Belediye meclis toplantısında son olarak Başkanlık makamı tarafından verilen; “5393 sayılı Belediye kanunun75. Maddesi gereğince mahalli idareler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım ve taşıma işlerine bedelli ve bedelsiz olarak ortak proje hizmetlerini gerçekleştirmek, ayrıca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının aynı ihtiyaçlarını karşılamak için araç ve personel temini gibi iş ve işleri yapmak adına karşılıklı protokol yapılması gerektiğinden, bu konuda meclis kararı alınması” konusu görüşüldü.
Gündem maddesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı zaman zaman kurumlar arasında işleyişler hakkında bir takım sorunlar yaşandığını, bu yüzden buradan alınacak karar ile devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlar arasında protokol yapmak için böyle bir karar almamız gerek” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısı bu kararların alınması ile sona ererken, meclis 3. Ve 4. Maddelerde gerekli çalışmaların yapılması ve karar bağlanması adına 6 Ekim’de yeniden toplandı. Yapılan toplantı sonrası iki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat