Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Uğur Işılak kültür merkezinde, Belediye Başkan Vekili Murat Atasoy Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 5 gündem dışı önerge ve 5 gündem maddesi olmak üzere toplam 10 madde görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.
2022 yılının Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis toplantısı, Beledi Başkan Vekili Murat Atasoy Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 5 gündem dışı önerge ve 5 gündem maddesi olmak üzere 10 madde görüşüldü.
Görüşülen 10 maddenin tamamı da oy birliğiyle kabul edildi.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Buna göre;
*”İlçenin Büyükdamlacık mahallesi, 211 ada 1 nolu parselin satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınıp, Belediye encümenine yetki verildi.
*”İlçemiz coğrafyasında tarım alanlarının çölleşme riskinin araştırılmasına” ilişkin önerge, oy birliğiyle gündeme alınıp, ilgili komisyona havale edildi.
*”Belediye’nin şirketlerinden hizmet alımı yapılarak Belediye bilimlerinde çalışan işçilerimizin 2019-2022 yılları dikkate alınarak, maaşları ve sosyal primleri içeren, unvan bazında ödenen miktarlarının yazılı olarak çizelge şeklinde tarafıma verilmesini” isteyen CHP Belediye Meclis üyesi Eyyüp Doğan’a cevaben; “Meclise sunduğu isteğin önerge olarak verilemeyeceği, Meclisin yetkisinde olmadığı, bunu Belediye’den isteyebileceği” söylenerek, sorusunun cevabının yazılı olarak verileceği belirtildi.
*”Toplum ve fert hayatında günden güne önemi artan ortak kullanım alanları ve çevrenin sağlıklı ve doğru kullanılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınıp, ilgili komisyona havale edildi.
*İlçemizde yaşayan engelli kadınlara yönelik eğitim, kurs ve etkinliklerin düzenlenmesine yönelik önerge, oy birliğiyle gündeme alınıp ilgili komisyona havale edildi.
GÜNDEM MADDALERİ
Gündem dışı önergelerin görüşülmesinden sonra gündem maddelerine geçildi. Tamamının oy birliğiyle karara bağlandığı 5 gündem maddesinin görüşüldüğü gündem maddeleri şöyle;
*”İlçenin Sarıkaya Mahallesi 83 ada (Kurşunlu Cami Koruma Alanında) Ankara Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından uygun görülen 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin görüşülmesi ile 1/5000 ölçekli nazım imar planının ise Ankara Büyükşehir Belediye meclisinin onayına sunulması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle kabul edildi.
*”Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor”, oy birliğiyle kabul edildi.
*”Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor”, oy birliğiyle kabul edildi.
*”Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor”, oy birliğiyle kabul edildi.
*”Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor”, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra 3 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’de tekrar toplanmak üzere Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat