Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GÜNLERİNİ COŞKUYLA KUTLADILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Geleceğimizin yarınları olan çocuklarımızın sunmuş oldukları gösteriler beğeni ile izlenirken, izleyicilerden tam not aldı.
ÇELENK SUNMA TÖRENİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan’ın çelenk sunması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okuması ile sona erdi.
KUTLAMA PROGRAMI
Kutlama programı Şehit Filiz Koçak İlkokulunda devam etti. Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Şaban Şeni İlçe Milliği Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, kurum müdürleri ve velilerin katıldığı kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4A sınıfı öğrencisi Muhammed Yasir Kandemir yaptı.
Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 104 yılını kutluyoruz diyen Kandemir; “ 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür.. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye biz çocuklara armağan etmiştir diyen Kandemir; ”Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış ve idrak etmiş durumdayız. Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanlarımızın yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve Atatürk’ün Samsun’a, Amasya’ya Erzurum’a ve Sivas’a hangi zor şartlar altında gittiğini hepiniz biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. Bu nedenle, ülkemizin ileri gelenlerini bir meclis çatısı altında toplamak için var gücüyle çalıştı. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Bütün kararları meclis verecekti. Sonunda Kurtuluş Savaşımız kazanılmış, Ulusal egemenliğimiz ise milletimize verilmişti” dedi.
Ulusal kelimesi ulustan türemiştir. Ulus, aynı zamanda Millet kelimesinin de karşılığıdır diyen Kandemir; “Aralarında dil, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanlar topluluğuna ulus, ya da millet diyoruz. Egemenlik ise; hâkim olma, yönetme gücünü elinde bulundurma anlamına gelir diyen 4A sınıfı öğrencisi Muhammed Yasir Kandemir; “Öyleyse, Ulusal Egemenlik sözlerinden şunları anlayabiliriz; Ulusu meydana getiren insanların, yönetme yetkisini bütünüyle elinde bulundurması. Elbette ki, bir ulusu meydana getiren bütün fertlerin yönetici olması düşünülemez. Ulus, yani millet, yetkisini vekilleri aracılığı ile kullanmaktadır. Kim bilir belki de, gelecekte milletimiz, kendisine vekil olmak için bizlere de yetki verebilir. Böylesine özel bir günü kutlamak da en çok bugünün küçükleri yarının büyükleri olan biz çocuklara yakışır elbette. Atatürk’ün izinde, şanlı tarihinizden güç alarak, yarınlara umutla yürüyün ! Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, her gününüz bayram olsun. Bayramımız kutlu olsun” diyerek konuşmasına son verdi.
Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Ana sınıfı A şubesi Özgürlük adlı dans gösterisi ve Ana Sınıfı B şubesi tarafından Kara sevda müzikli gösterisi yapıldı. 1 A sınıfı tarafından Türk Çocuğusun adlı 23 Nisan gösterisi ile devam eden kutlama programımda, 1B sınıfı tarafından Zeybek ve Roman havası, 2 A sınıfı tarafından hazırlanan Erik dalı gösterisi, 1A Sınıfı Sare Sarıtaş tarafından Türk Çocuğu diyor ki adlı şiiri okuması, 2 B sınıfının hazırladıkları İzmir Marşı ve çeşitli gösterilerle devam etti.
Kutlama programı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında “Akıl ve Zeka Oyunları” Turnuvasında derece alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti ve program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat