Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçe Jandarma Ekipleri tarafından Kadına El Kalkamaz broşürleri Dağıtıldı

İlçemiz Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ‘kadına El Kalkmaz’ sloganı yazılı broşürleri dağıtılarak kadına şiddetin önüne geçilmesi sağlandı.
Kadına şiddetle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçemiz Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevre mahalleleri gezerek tek tek broşür dağıttı.
Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığı olmak üzere toplam 6 Bakanlığın işbirliğiyle hazırlanan broşürlerde, kadına şiddetin suç olduğu özellikle anlatılıyor.
‘Kadına şiddet insanlık suçudur’ denilen broşürlerde; şiddetin topluma inat olduğu, milli değerlerimize saygısızlık olduğu, inancımızla bağdaşmadığı ve şiddetin suç olduğu gibi konular yer alarak halk bilinçlendirildi.
Şiddetin kız kardeşimize, annemize, kızımıza, torunumuza, kız arkadaşımıza yönelik olarak da gerçekleşebileceğinin farkındayız ve tüm erkekleri bu konuda bilinçli/duyarlı olmaya davet ediyoruz”denildi.
Hatta broşürde; şiddet mağduru ve tanıklarının başvurabileceği yerler ve uygulamaların da; 112 acil, KADES uygulaması, YİMER, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Alo 183, ŞÖNİM, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Kadın Danışma Merkezleri olduğu belirtildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat