Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İYİ PARTİ GENÇLERİ DİNLEDİ

İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın danışmanı Fatih Samet Keskin ile İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün de katıldığı toplantıda, bir araya geldikleri gençlerle, Ülkenin ve İlçenin gündemi konuşularak gençlerin sorunları ve beklentileri dinlendi.
İYİ Parti İlçe Teşkilatı, gençlere yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın danışmanı Fatih Samet Keskin’in bizzat katıldığı, İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün de video konferans yoluyla katıldığı toplantıda, Ülkenin ve ilçemizin gündemi konuşularak gençlerin sorunları ve beklentileri dinlendi.
Düzenlenen toplantı ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım; “İYİ Parti Şereflikoçhisar İlçe Teşkilatı olarak gençlerimizle bir araya gelerek ülkemiz ve ilçemizin gündemi ile gençlerimizin sorunlarını ve beklentilerini konuştuk. Toplantımıza Genel Başkan Yardımcımız sayın Koray Aydın’ın danışmanı Fatih Samet Keskin bizzat, Ankara İl Başkanımız sayın Yetkin Öztürk video konferans yoluyla katılım sağladılar. Öncelikle Şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nu dualarla andık. Toplantımızda gençlerimizin çok dertli olduklarını ve geleceğe güvenle bakamadıklarını üzülerek müşahede ettik. Sayın Cumhurbaşkanının daha kısa bir süre önce nüfus artış hızımızın düştüğüne yönelik endişelerini dile getirdiği, evlilik oranlarının düştüğü ve boşanma oranlarının arttığından üzüntü duyduğunu ifade ettiği, müteaddit defalar ise çiftlere 3 hatta 4 çocuk yapmayı salık verdiği ülkemizde, Şereflikoçhisarlı gençlerimizin dile getirdikleri ise ülkemizin realitesinin bambaşka olduğunu ortaya koyuyordu:
“İşimiz dahi yokken evlenmeyi nasıl düşünebiliriz!” İş bulsak bile bu işin devamlılık güvencesi yoksa ve hayat pahalılığı bu seviyelerdeyken bir aile kurmak ve sürdürmek çok zor.” “Bir çocuğun bakım ve gıdaya yönelik asgari aylık gideri 1000 TL iken biz nasıl çocuk ve hatta birden fazla çocuk sahibi olmayı düşünebiliriz?” “Fırsatını bulduğumda Almanya’ya gideceğim.” gençlerimizden en çok duyduklarımızdı. Diğer taraftan ilçemizde sosyal hayatın eksikliği en çok dile getirilen ikincil hususlar arasındaydı.
Bizler ise gençlerimize özetle; ilçemizin en büyük problemi olarak gördüğümüz ekonomik kriz ve işsizliğe yönelik ne yapabiliriz düşüncesi ile yatıp kalktığımızı, bu kapsamda siyasi ve şahsi bağlantılarımızın hepsini sonuna kadar kullanarak istihdam fırsatları yaratmak için çabaladığımızı, bazen 3, bazen 5-10 imkan yaratmakla birlikte, daha büyükleri için çalışmalar ve projeler içinde olduğumuzu, yakın zamanda inşallah bunların meyvelerini toplamaya başlayacağımızı ve sevindirici haberler vereceğimizi belirttik. Ancak asıl kalıcı çözümlerin İYİ Parti iktidarında gerçekleşeceğini ve iktidarımızda ülkenin genel ekonomik yükselişine ek olarak bizim de yerelde Şereflikoçhisarımıza atılım yaptıracak projelerimizin bulunduğunu ifade ettik.
Teşkilat olarak gençlerimizi dinlemeye, onların sorunları ile hemhal olmaya ve onlara istihdam fırsatları yaratmak için tüm enerjimizi kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat