Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İYİ PARTİ’DE YAPRAK DÖKÜMÜ MÜ YAŞANIYOR?

İlçemiz İYİ Parti İlçe Teşkilatı son günlerde istifalar ile gündeme geliyor. Kısa bir süre önce 3. Olağan Genel Kurulunu yapan İYİ Parti’de listede yer alan 2 kişi kongre sonrası istifa etti. Öte yandan yine İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Demirci’nin de Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan istifa ettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.
İlçemiz İYİ Parti İlçe Teşkilatı, 2023 yerel seçimleri öncesi teşkilatlarını yenileme kararı almış, Kasım ayının ilk haftasında delege seçimi yapmıştı. 343 kişinin oy kullandığı delege seçimlerinde 340 oy geçerli sayılmıştı.
Delege seçimleri sonrası bu kez Olağan Genel Kurul için sandık başına giden ve tek liste ile seçime giren İYİ Parti İlçe teşkilatında 340 delege bulunmasına rağmen 105 kişi oy kullanarak mevcut İlçe Başkanı Avni Yıldırım’ı yeniden ilçe Başkanı seçtiler.
NE OLDUYSA BUNDAN SONRA OLDU!
İYİ Parti İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresinde yönetim kurulu listesinde birçok yenilik yaptı. Daha önce kurucular arasında yer alan bazı kişilerin yer almadığı yeni listeye, yeni yüzler ile girmeyi tercih etti. Yapılan kongre ve yönetim kurulunun oluşması sonrası yine iddialara göre, bazı kişiler listedeki sıralarını beğenmeyerek, mevcut İlçe Başkanına sitem ettikleri çok konuşulan konular arasında yer aldı.
SEZGİNER ÇİFTİ İSTİFA ETTİ
İYİ Parti’nin kurucular kurucusu arasında bulunan ve bir dönem MHP Belediye Meclis Üyeliği yapan Kemal Sezginer ve eşi Ayşe Sezginer, yapılan kongre sonrası partiden istifa ettiklerini kamuoyunda konuşulmaya başlandı.
Konu ile ilgili İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olan ve en son yapılan ilçe kongresinde İlçe teşkilatı asil 8’inci sırada yer alan Kemal Sezginer ve yine yedek üyelerin 13’üncü sırasında yer alan eşi Ayşe Sezginer’in kongre sonrası dilekçe vererek istifa ettikleri öğrenildi. İstifaları hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayan Sezginer çifti, yönetimden sessiz sedasız istifa ettiler.
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sezginer çiftinin istifa etmesinin hemen ardından bir istifa olayı daha yaşandı.
2021 yılı İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı seçilen Burak Demirci’nin de İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanlığından istifa ettiği öğrenildi.
İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Demirci’nin, bir kaç gün önce İYİ Parti İlçe Teşkilatına, “sağlık ve özel nedenlerden dolayı istifa ediyorum” diye dilekçe vererek istifa ettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat