Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Jandarma ve Emniyet’ten Takdire Şayan Çalışmalar

Bir şehirde huzur ve güvenlik çok önemli.
Gerek asayiş yönünden olsun gerekse trafik yönünden olsun, bir şehirde güvenlik varsa o şehrin insanları huzurlu ve güvenlidir.
İlçemizin huzurunu ve güvenini sağlayan kurumlar da; Jandarma ve Emniyettir.
Gerçekten de takdire şayan çalışmalar yapan jandarma ve Emniyet ekipleri, özellikle uyuşturucunun kökünü kurutmakta kararlı.
Günümüzde, İlçedeki gençlerimizde uyuşturucu kullanma oranının çok fazla olduğu görülürken, bu tür çalışmaların yapılmasıyla bir nebzede olsa gençlerimizin zehirlenmesine engel olunmaktadır.
Gençlerimizin kontrolsüz olmaları, arkadaş seçimi ve çevresel etkenler gibi nedenler, uyuşturucuya yönelmelerine neden oluyor.
Uyuşturucu satıcılarının ve kullanıcılarının, yapılan çalışmalar sonucu yakalanmaları, uyuşturucunun yayılmasında bir nebzede olsa önüne geçiliyor.
Uyuşturucu konusunda, E-90 Karayolu üzerinde yapılan yol denetimlerinde ve çevre mahallelerde yapılan operasyonlarla uyuşturucuya geçit vermeyen İlçe Jandarma ekipleri ile,
Şehir merkezinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan İlçe Emniyet ekipleri,
İlçe halkının takdirini kazanıyor…
Ayrıca, hemen her hafta gazetemiz sütunlarında da okuduğunuz gibi özellikle son bir yıldır uyuşturucuyla mücadele edilmesine hız verildi.
İlçe Kaymakamı Zafer Engin Başkanlığında gerek ilçe Jandarma ekipleri gerekse ilçe Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalar arasında ağırlık verilen konularından biri de; UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE’dir.
Uyuşturucu tacirlerine karşı adeta “savaş açılarak” yapılan mücadelede, jandarma ve emniyet ekipleri, gece-gündüz çalışmaktadır.
İlçemizin huzuru ve güveni açısından ve gençlerimizi de uyuşturucudan korumak amacıyla yapılan uyuşturucuyla mücadelede, özellikle son bir yıldır gerçekten çok yol katledildi.
Bundan sonra uyuşturucu kullanımı ya da satışı azalır mı? kesin bilinmese de,
Verilen mücadelede tek hedef, uyuşturucunun kökünü kurutmaktır.
Elbette, ne kadar mücadele verilirse verirsin, uyuşturucu tacirleri bitmiyor.
O nedenle gençlerimizin, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklara yönelmelerine engel olma konusunda en başta ailelere de görev düşüyor.
Her ne kadar jandarma ve Emniyet ekipleri, çalışmalar yapsa da, bu çalışmaların en büyük pay ailelerindir.
Daha önceki yıllarda, İçişleri Bakanlığına ait ‘En iyi narkotik polis; annedir’ isimli projesi kapsamında bir çok kez toplantılar yapılarak uyuşturucu konusunda ailelere bilgi verilmişti.
Ailelere yönelik bu tür toplantılar artırarak yapılarak hem daha çok bilinçlenmeleri sağlanmalı hem de konuyu sıkı tutmak gerekiyor.
Velhasıl; Gençlerimiz için,
İlçe halkının huzuru ve güvenliği için,
Jandarma, Emniyet ve halk olmak üzere hep birlikte ‘uyuşturucuyla mücadele’ verilmelidir.
Verilen mücadele sonucunda da huzurlu ve güvenli olunmalıdır.
Son olarak, “İlçe Jandarma ve Emniyet ekiplerinin, takdire şayan çalışmaları aralıksız devam etmektedir hatta edecektir” diyor,
Bol okumalı günler diyorum.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat