Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kedi ve köpek sahipleri dikkat! Çip için yasal süre 31 Aralık’ta doluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından evcil hayvanlara getiren deri altı mikroçip takma zorunluğu, 31 Aralık itibarıyla son buluyor. Çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise idari para cezası uygulanacak.
Sahipli hayvanlara mikroçip uygulaması devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Akgün Akdan, İlçemizde 73 kedi, 117 köpek olmak üzere toplam 190 evcil hayvanın kimliklendirildiğini söyledi.
Evcil kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik, 26 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yürürlükle hayata geçirildi. Yönetmeliğe göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar da sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin deri altlarına mikroçip takılarak elektronik ortamda kayıt altına alınmaları zorunlu hale getirildi.
Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise 5199 sayılı kanun doğrultusunda idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulamasında son tarih olan 31 Aralık’a ise son 2 gün kaldı.
İLÇEMİZDE TOPLAM 190 KEDİ VE KÖPEK KİMLİKLENDİRİLDİ
İlçemizde Evcil kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Akgün Akdan; “İlçemizde 2022 yılında 63 ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ve 127 Özel Veteriner Hekim tarafından 73 kedi, 117 köpek olmak üzere toplam 190 evcil hayvan kimliklendirildi. Evcil hayvanlarını kimliklendirmeyenler, son gün olan 31 Aralık 2022 tarihine kadar kimliklendirmeleri gerekmektedir”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat