Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KENT KONSEYİ YENİDEN TOPLANDI ÇETİN ASLAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

2019 yılında Belediye Başkanı Memiş Çelik’in, göreve başladığında Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı yapılmış, Başkan da Ticaret Odası eski Başkanı Levent Koçak seçilmişti. Ancak, bir yıl sonra 2020 yılında Levent Koçak vefat ettikten sonra Kent Konseyi çalışmaları durmuştu. Bu yıl alınan kararla tekrar Kent Konseyinin Genel Kurul toplantısı yapıldı. Güneştepe Aile Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda, Kent Konseyinin yeni Başkanı Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan seçildi. Komisyon üyelerinin ve Yürütme Kurulu üyelerinin yenilendiği toplantıda Başkan Memiş Çelik üyelerden; “Bundan sonraki süreçte sizlerin aktif halde çalışmanızı özellikle istirham ediyoruz”dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik’in seçim vaatlerinden olan Kent Konseyinin Genel Kurul toplantısı yapıldı.
Toplantıda, Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan oy birliğiyle Kent Konseyi’nin yeni Başkanı seçildi.
2019 yılında oluşturulan Kent Konseyi’nin Genel Kurul toplantısında Başkan olarak seçilen Ticaret Odası eski Başkanı Levent Koçak’ın bir yıl görev yaptıktan sonra 2020 yılından bu tarafa Kent Konseyinin çalışmaları durmuştu.
Geçtiğimiz hafta içinde eski Kent Konseyinin yürütme kurulu üyeleriyle toplantı yapan Belediye Başkanı Memiş Çelik, bu yıl tekrar Kent Konseyi’nin yeniden aktif hale gelmesi için Genel Kurul toplantısı yapılmasına karar vermişti.
Karar doğrultusunda, Güneştepe Aile Sosyal Tesislerinde tekrar Kent Konseyi’nin Genel Kurul toplantısı yapıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Memiş Çelik; “Kent Konseyi’ni tekrar aktif hale gelmesi önemli. Çünkü niyetimiz ortak akılla, ilçeyi, yönetmek, ilçeyi hakettiği yere getirmektir. Bundan sonraki süreçte sizlerin aktif halde çalışmanızı özellikle istirham ediyoruz”dedi.
Sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantıda divan oluşturuldu. Divanda; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan ve Tuzgölü Yerleşkesi Dekan Vekili Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş yer aldı.
Kent Konseyi’nin yeni Başkanı da Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan, oy birliğiyle seçildi.
Daha sonra sırasıyla Genel Kurula dahil edilecek üyeler belirlendi ve Yürütme Kurulu oluşturuldu. Kent Konseyi’ni çalışma gruplarının oluşturulmasının ardından sekretaryanın Eşref Pekmezci’nin olduğu belirtildi.
Toplantı sırasında konuşma yapan Kaymakam Zafer Engin; “Bu birlik, beraberlik Şereflikoçhisar için bir şeyleri yapabilme arzusunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, çalışacak arkadaşlara başarılar diliyorum.”dedi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Ahmet Sarıtaş da; Niyetimiz halis, akıbeti de hayır olması açısından Kent Konseyinde hazırlanacak raporlarda ve projelerde gerek okulumuzun Öğretim Üyelerinin gerekse Üniversitemizin yardımları talep edilmesi doğrultusunda olacaktır”şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Memiş Çelik de; “Kent Konseyi’nin siyaseti olmaz. Siyaseti olmadığı için buradaki birliktelik her tarafa gider. Eğer ilçenin gelişmesini istiyorsak bu birlikteliği muhafaza edip, birlik, beraberlik içinde çalışıp planlamaları yerine getirmede fayda var. Gerekirse Kent konseyinin rahat bir ortamda çalışabilmesi için bir bina kiralayabiliriz. Orada toplantılar yaparak, çalışmaları güzel bir ortamda gerçekleştirebiliriz. Ben bunu taahhüt ediyorum.”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat