Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Keskin ve Demirel Ticaret Odası’nın uygulamasına tepki gösterdi

İlçemiz Kırtasiyecilerinden Tuzgölü Kırtasiye Sahibi Türken Keskin ve Emek Kırtasiye sahibi Keramettin Demirel, Ticaret Odasının ihtiyaç sahibi öğrencilere yapmış olduğu Kırtasiye Yardımında bir kısım Kırtasiyelerden alışveriş yapıp, kendilerinden alışveriş yapmamalarına tepki gösterdiler.
Geçtiğimiz haftalarda İlçemiz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulmuştu. Kırtasiye yardımında alınan malzemelerin ilçemizde bulunan bazı kırtasiyelerden alınıp, kendilerinden alışveriş yapılmadığını iddia eden 2 kırtasiye sahibi olaya tepki gösterdi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Tuzgölü Kırtasiye sahibi Türker Keskin, 17 yılı aşkın Şereflikoçhisar da kırtasiye işletmekteyim bu zamana kadar böyle bir uygulamayı ne gördüm nede duydum ve bunu kesinlikle kınıyoruz” dedi.
Malumunuz Dünya bir virüsün etkisinde hem sağlık açısından hem de ekonomik olarak ciddi etkilenmiştir ve ülkemizde bu konuda derin yaralar oluşmuştur hele ki esnaflar konusunda diyen Keskin; “bu zamanda birbirimizi desteklememiz gerekirken bu tür uygulamalar bizleri üzmektedir. Zaten kırtasiye mesleği gün geçtikçe erimektedir her yönden sıkıştırılmış bitmeye yüz tutmuştur. Yardım ve hayır yapmak kadar kutsal bir davranış yoktur ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi elbette Taktire şayandır. Fakat bunu yaparken birilerini ezmek ne kadar doğru bir davranıştır. Geçen sene Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından bir yardım yapılmış ve ihtiyaç sahibi ya da değil her öğrenciye bir takım yardımlar yapılıp bizi ezmiştir ve yine bu sene Ticaret Odası ihtiyaç sahiplerine birer Kağıt verip üstüne de şu kırtasiye diye yazmaktadır. Bu nasıl bir etik davranıştır ki kendileri gazetelere çıkıp AHİLİK hakkında bilgi verip Ahilik haftası kutlamaktadır Ahilik Esnaf gözetmeksizin ben siftah yaptım yan komşuya yönlendirmektir. “Ahilik, Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Bunu da kendilerine hatırlatalım” dedi.
Bilmiyoruz birilerinin kulağına gider de yaptıklarının yanlış olduğunun farkına varıp vicdan azabı çekerler mi? diyen Tuzgölü Kırtasiye Sahibi Türken Keskin; “Bu yapılanları KINIYORUZ. Ve buradan bütün STK kuruluşlarına sesleniyorum lütfen sizler böyle bir ayrımcılık yapmayın Esnafları mağdur duruma düşürmeyin hepimiz bu memleketin çocuğuyuz. Eğer üye melesi olacaksa O zaman Bütün STK’lar ve partiler kendi üyelerinden alış veriş yapmalı mı? bunların hiç birine üye olmayanlardan alış veriş yapılmamalı mıdır? Esnaf ayrımı yapmak ne derece doğrudur? Bizler bunu soruyor ve gerekli yerlerin de bu sorulara cevap vermelerini istiyoruz. Belki bir cevap vardır fakat bu pandemi döneminde lütfen bu ayrımcılıklara bir son verilmelidir” şeklinde konuştu.
Emek Kırtasiye sahibi Keramettin Demirel de; “Ben 30 yıldır kırtasiyeciyim. Artı Muhtarım. Ben yardımın nasıl dağıtıldığını iyi bilirim. Burada Ticaret Odası’nın yönetimini bizleri ayırt etmesidir, bizleri ayırt etmesinden dolayı da kınıyoruz” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat