Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KORONA İLÇEMİZDE CAN ALMAYA BAŞLADI

İlçemizde Koronavirüs nedeniyle ölümler yaşanmaya başladı. Hafta sonu ilçemizde Koronavirüs vakasına yakalanan ve ağırlaşan hasta Ankara’da sevk edildiği hastanede yaşama veda etti. Bu hafta sonuna kadar İlçe Merkezinde her hangi bir ölümün yaşanmadığı virüste, ilk vefat haberinin gelmesi ilçe halkında tedirginliğin bir kat daha artmasına neden oldu.

Mart ayının ilk haftasında ülkemizde de görülmeye başlayan, ilk çıktığı anda çok can kaybı yaşanmayan ve sonralarda artan vaka sayılarıyla birlikte ölümlerinde arttığı Koronavirüste ilçemizde de can kaybı yaşanmaya başladı. Hafta sonunda ilçemizde yaşayan ve Koronavirüse yakalayan bir bayanın durumu ağırlaşınca Ankara’ya sevk edildiği ve burada yapılan tüm tedaviler sonrası yaşama veda ettiği öğrenildi.

HALK TEDİRGİN!

Son haftalarda Ülkemizle birlikte İlçemizde de vaka sayılarında yaşanılan artış ve bu artışa bağlı olarak ilçemizde bir kişinin vefat etmesi sonrası ilçe halkı tedirgin olmaya başladı. Şuana kadar İlçemizde her ne kadar resmi bir açıklama yapılmasa da ilçemizde hemen hemen her mahalleden birkaç kişinin testlerinin pozitif çıktığı ve evlerinde karantina altında oldukları edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Şuan için resmi mercilerce sayısal veriler hakkında kamuoyunu tatmin edici açıklama yapılmasa el altında almış olduğumuz bilgilere göre yaklaşık 70 kişinin testlerinin pozitif çıktığı, buna bağlı olarak bu kişilerle temaslı oldukları için yaklaşık 120 kişinin de ev de karantina altına alındıkları edinilen bilgiler arasında yer aldı.

DURUM CİDDİ!

Son günlerde hemen hemen her mahallede en az 5-6 kişinin testlerinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındıkları ve vaka sayısında ilçemiz köylerinde de artışların yaşandığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Virüsle ilgili tüm bu gelişmeler yaşanıp, vaka sayımız her geçen gün artarken vatandaşlarımızın ise çarşı-pazarda virüs yokmuş gibi hal ve hareketlerde bulunması işin vahametini bir kat daha artıyor.

Her ne kadar bu konuda resmi kurumlar ve ilçemiz yöneticileri tarafından uyarılar ve ikazlar yapılsa da, toplum olarak ortak kullanım alanları ile park ve toplu yaşam alanlarında çoğu vatandaşımız maskesiz, sosyal mesafeye uymamaları dikkatlerden kaçmıyor.

İlçemizde yaşanılan vefat olayı ve artan vaka sayısı sonrası ilçemiz yetkililerin nasıl bir yol izleyecekleri ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat