Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

LGS Tercih Süreci Başladı / REHBER ÖĞRETMENLER TERCİH DANIŞMANLIĞI YAPIYOR

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih süreci başladı. LGS sınavına giren adaylar sonuçlarına göre lise tercihlerini gerçekleştirecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak; LGS tercihleri nasıl yapılacak? LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak? LGS sınavına girmeyenler nasıl yerleşecek? gibi konular üzerinde bilgilendirme yapıldı.
“Bu yıl ilçemizde 343 öğrencinin girdiği LGS tercihlerinde, okullarda ve RAM’da bulunan rehber öğretmenlerin tercih danışmanlığını yaptığını belirten açıklamada şöyle denildi;
“Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri, 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlamış, 20 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar sürecektir..
İlçemizde bu yıl 343 öğrenci LGS sınavına girmiş olup, bu öğrencilerimizin tercihlerini sağlıklı şekilde yapabilmeleri için 10 okulumuzda ve Rehberlik Araştırma Merkezinde rehber öğretmenlerce tercih danışmanlığı hizmeti verilmeye başlandı.
eba.meb.gov.tr üzerinden öğrencilerimiz uzaktan tercih danışmalığından yararlanabilecekler. İlçemizde bulunan Yavuz Sultam Selim Fen Lisesi ve Şereflikoçhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Merkezi Sınavla öğrenci alacak,
Şereflikoçhisar Anadolu Lisesi, Şereflikoçhisar Tuz Gölü Anadolu Lisesi, Dr. Sabiha Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Murat Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Yerel Yerleştirme ile öğrenci alacaktır.
Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 25 Temmuz 2022 tarihinde “www.meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat