Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Çalışmasıyla Adres kayıt sistemindeki adres bilgileri coğrafi koordinatlarla birleştiriliyor

Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Adres Kayıt Sisteminde bulunan adres bileşenlerinin (Sözel Veri Tabanı), coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi çalışması yapılıyor. Proje kapsamında da ilçemiz mahalle muhtarlarıyla birlikte toplantı yapıldı.
ASELSAN ile T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmeyle “Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma” Projesi kapsamında, Ülke çapında adres verisi mekânsal konum bilgisi ile beraber toplanacak, raporlanacak ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, ihtiyacı olan tüm kamu kurumları ile resmi bilgi niteliğinde paylaşılacak.
Proje kapsamında da, Ülke genelinde İl ve ilçelerde toplantı yapılarak Aselsan personelleri tarafından düzenlenen toplantılarda, mekânsal adres kayıt sistemi çalışmaları yapılmakta.
İlçemizde de konuyla ilgili olarak mahalle muhtarlarıyla birlikte toplantı yapılarak adres kayıt sistemi ile ilgili çalışmalar yapıldı.
İLÇEMİZDE OFİS ÇALIŞMASI TAMAMLANDI SAHA ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi Çalışmaları (Numaralama ve Levhalama) kapsamında, ilçemizde muhtarların katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya katılan ve MAKS projesini yürüten ASELSAN Ankara İl Temsilcisi Rıdvan Kahraman ve Ekrem Mert, muhtarlara konuyla ilgili bilgi verdiler, coğrafi konum üzerinden adres bilgileri tespit ettiler.
Konuyla ilgili bilgi veren ASELSAN Ankara İl Temsilci Rıdvan Kahraman; “Şereflikoçhisar’ın 64 mahalle muhtarları ile birlikte ofis ortamında yürütülen çalışma, Ankara Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü personelleri ve bağlı muhtarlıklarla birlikte Perşembe Günü itibariyle tamamlandı. Cuma günü ve bugünlerde Şereflikoçhisar’ın entegrasyon çalışması gerektiren mevcut mahallelerinde entegrasyon çalışması saha da sürdürülüyor.
Diğer yandan, Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi kapsamında Adres Kayıt Sisteminde bulunan adres bileşenlerinin (Sözel Veri Tabanı), veri tabanına işlenmesi, ASELSAN’ın personelleri tarafından saha ve ofis çalışması ile birlikte mevcut çalışılan bütün illerde gerçekleştirilmekte.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat