Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Milletvekili İbrahim Halil Oral TBMM’de sorunları dile getirdi ŞEREFLİKOÇHİSAR KALKINMAYI BEKLİYOR!

İYİ Partili Oral, TBMM’de Bütçe görüşmelerinde Ankara’nın Sorunlarını Anlattı: “Ankara’yı İtibarsızlaştırmanıza İzin Vermeyeceğiz!” konulu konuşmasında, Şereflikoçhisar’ın sorunlarını da dile getirerek “Şereflikoçhisar kalkınmayı bekliyor” dedi.
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, TBMM’de bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Ankara’nın spor tesisi eksikliklerini ve ilçe ilçe sorunlarını anlattı. Ankara’nın başkent olmasına rağmen gereken değeri görmediğini vurgulayan Oral; Elmadağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Evren, Polatlı, Haymana ve Bala ilçelerinden örnek sorunları dile getirdi.
Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın, Şereflikoçhisar’la ilgili TBMM’de dile getirdiği sorunlar ise şöyle;
“Tuz Gölü hala çözüm bekliyor, Şereflikoçhisar kalkınmayı bekliyor”
Şereflikoçhisar ilçemize gelelim. Burada bir Tuz Golü meselesi vardır. Mecliste defalarca dile getirdim, basın toplantısı yaptım. Burada 2011 yılında yeni tuzlalar açılmış ihale edilmiştir. Şereflikoçhisar’ın yerli firmaları bu alanları almış işletmeye hazırlamışlardır. Ama sonra şaibeli, FETÖ dahli olduğu iddia edilen yargı kararlarıyla bu tuzlalar kapatılmıştır. Hala bir çözüm getirilememiştir. Şereflikoçhisar halkı tuzlalarını istemektedir, kalkınmak istemektedir. Bir diğer husus Hirfanlı Barajıdır. Şereflikoçhisar ve Evren’in sulama sorunlarını bu baraj çözebilecektir. 15 – 20 kilometrelik bir boru hattıyla İbrahim Beyli köyünde depolama sağlanırsa oradan bütün ova sulanabilecektir. Sulanırsa ne olur? Şereflikoçhisar’da tarım gelişir. Şereflikoçhisar kalkınır. Hesap soruyorum… Neden Şereflikoçhisar’ın kalkınması için bir adım atmıyorsunuz?

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat