Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÖNCE YÜREKLERİNİ, SONRA KAPILARINI AÇTILAR

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanılan deprem sonrası ilk günden bu yana gerek özel araçları gerekse ilçemizden gönderilen yardım tırlarına ellerinden gelen yardımı yapan ilçemiz halkı, şimdilerde ise deprem bölgesinden gelen depremzedelere kalacak yer temini için canla başla mücadele ediyor. Kimisi evinin kapılarını depremzedeler için açarken kimileri ise kiralamış oldukları evlerde depremzedelerin yaralarına merhem olmaya çalışıyor.
Binlerce evin yıkıldığı, binlerce kişinin yaralanıp, binlerce kişinin ise yaşama veda ettiği ve bu yönü ile son yüzyılın ikinci büyük depremi olarak kayıtlara geçen deprem sonrası, onlarca depremzede ilçemize geldi. İlçemize gelen depremzedeler için gerek yetkililer gerekse ilçe halkı tek yürek oldu.
Geçtiğimiz hafta içinden bu güne kadar ilçemize gelen depremzedeler için Kaymakamlık, Belediye, Kamu Kurumları hatta ilçemiz vatandaşları, konaklama ve yardım için seferber oldu.
Edinilen bilgilere göre; ilçemize gelen depremzedeler, Yatılı Bölge Okulunda çok kısa bir süre misafir ediliyor, yemekleri Belediyeye ait olan Güneştepe’den giderildikten sonra Ankara’ya toplama merkezine gönderiliyor.
KAYMAKAM ZAFER ENGİN; İLÇE OLARAK SEFERBER OLDUK
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü, ilçemize gelen depremzedeler ile ilgili Kaymakam Zafer Engin’le görüşme gerçekleşti.
“İlçe olarak depremzedelere her türlü konuda seferber olduk” diyen Kaymakam Engin; “Depremin olduğu günden bu tarafa her türlü destek konusunda her an teyakkuz halinde hazır bekliyoruz. Her yerde olduğu gibi ilçemizde de depremzedeleri misafir ediyoruz. Kaymakamlığımızda ve Belediye’mizde “deprem koordinasyon birimleri” oluşturduk. Ama bütün her şey bizde toplanıyor. İlçemizde misafir ettiğimiz depremzedelere, gıda ve giyim konusunda da desteklerimiz sürüyor. Bugüne kadar ilçemize gelen ve misafir olarak kalan yaklaşık 400 kişiye yakın depremzede (kayıt altına aldığımız) bulunmaktadır. Ayrıca, İlçe halkımız yardım konusunda çok duyarlılar. Yardımları sayesinde deprem bölgesine tırlarla yardım gönderdik. Yardımlarından dolayı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
TATBİKAT MERKEZİNDE DE DEPREMZEDELER KALIYOR
İlçemiz Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda da, depremzedelerin kaldığı öğrenildi.
Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda görevli personellerin, deprem bölgesinde olan ve etkilenen anne, baba ve kardeşlerini yanlarına getirerek, lojman ve kışla gazinosunda kaldıkları belirtildi.
BELEDİYE DE DEPREMZEDELER İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
İlçemiz Belediyesi de, depremzedeler için elinden gelen yardımı yapıyor. Depremzedelere yemek verildiği gibi gıda, giyim gibi ihtiyaçlar da karşılanıyor.
ÖNCE YÜREKLERİNİ, SONRA KAPILARINI AÇTILAR
Yaşanılan deprem sonrası ilçemiz halkı depremzedeleri yalnız bırakmadı. İlk olarak ilçemizden toplanan yardımları gerek özel araçları gerekse yardım tırlarına teslim eden ilçe halkı, şimdilerde ise deprem bölgesinden gelen depremzedelerin ilçemizde konaklamaları için mücadele ediyor. Evi müsait olan hane halkı evini, olmayan kişiler ise kiralamış oldukları dairelerde depremzedelerin kalmasına olanak sağlıyor. Şuan ilçemizin hemen hemen her mahallesinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın kaldığı öğrenildi.
Diğer yandan, depremzedeler için yardım yapmak isteyenlerin ilçemiz Kaymakamlığına müracaat ettikten sonra yapmalarının daha uygun olacağı belirtildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat