Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Pazar esnafı Başkana seslendi “ÇÖZÜM YOLU BULUN!”

Yapıldığı günden bu yana kış aylarında ilçemiz esnaflarına rahat yüzü göstermeyen İlçemiz Kapalı Pazar yeri için esnaflar, Belediye Başkanına çağrıda bulundu. Zorlu kış şartlarında tezgah açamadıklarını ifade eden Pazar esnafı;“Pazar yerinin etrafı kapatılsın. Denetimler artsın, etiket ve önlük uygulaması başlatılsın, bağırmaya son verilsin” dedi.
Kış ayının son günlerini yaşadığımız, bir anda soğuyan ve halk arasında “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” soğuklarını yaşandığı şu günlerde ilçemiz Pazar esnafı hafta sonu yine soğuktan dolayı tezgah açamadılar. Yıllar önce yapılan ancak, yerden yüksekliği fazla olduğu ve etrafı kapanmadığı için zorlu kış şartlarında Pazar esnafının çilesi haline dönüşen Pazar yeri hakkında ilçemiz esnafları bir an önce çözüm yolu bulunmasını istiyor. Bu hafta hava sıcaklıklarının yeniden eksi derecelere düşmesi sonrası ilçemiz semt pazarının içerisi çok soğuk olduğu için Pazar esnafının çoğu tezgah açmazken, açanlar ise semt pazarının dışarısını tercih ettiler.
Yıllardır bu çileyi çektiklerine dikkat çeken ilçemiz Pazar esnafından Ramazan Gündoğdu isimli esnafımız; “Her soğuk havada çilemiz böyle. Bir an önce pazar yerinin açık olan kısmı kapatılmalı. Şu halimize bakın hem müşterimiz hem de bizler perişan oluyoruz” dedi.
İlçemiz semt pazarında denetim ve uygulamaların daha sık yapılması gerektiğine de dikkat çeken Gündoğdu; “Sayın Başkandan bir takım isteklerimiz var. Birincisi tüm pazar esnafı tek tip önlük giysin. İkincisi tüm esnafımız ürünlerin üzerine etiket yapıştırsın. Vatandaş hangi ürün ne kadar sormadan fiyatını görebilmeli. Bunun yanında, pazarda esnafımızın bağırmasının önüne geçilmeli. Diğer il ve ilçe semt pazarlarının hiçbir esnafın bağırmasına müsaade edilmiyor. Hem diğer esnafımız hem de müşterilerimiz bu durumdan rahatsızlar” dedi.
ORTAK KARAR ÇÖZÜM YOLU İSTİYORUZ!
İlçemizde tezgah açan diğer esnaflarımız da, benzer konulara değinerek ilçemiz Pazar yeri hakkında en kısa sürede çözüm yolu bulunmasını istiyorlar.
Pazar yerinde ne gibi değişikliklerin olacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat