Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Tayfun Yıldız, “AMACIM İLÇEMİZİ KALKINDIRMAK”

İlçemiz Esnaflarından Tayfun Yıldız, Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. İlçemizin kalkınması için elinden geleni yapacağına dikkat çeken Yıldız, “Üniversite, Sulama, Organize Sanayi Bölgesinde teşvikler gibi birçok konuda ilçemiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
İlçemizde Nakliye, Tuz, Kömür, Sebze – Meyve, Çiftçilik gibi birçok alanda hizmet veren Tayfun Yıldız, 2022 yılında yapılması planlanan Ticaret Odası Başkanlığı’nda aday olduğunu açıkladı. Adaylığı ve yapmayı düşündüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Yıldız; “Yaklaşık 35 yıldır ilçemizde esnaflık yapıyorum. Şuanda yanımızda 25 tane sigortalı çalışanımız var. Üzülerek belirtmek isterim ki, İlçemiz hak ettiği yere gelememiştir” dedi.
Öncelikli olarak ilçemizde birlik ve beraberliği sağlamak için elinden geleni yapacağını ifade eden Tayfun Yıldız; “birinci önceliğimiz Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların gelmesini sağlamak. İlçemizde fabrika olmadığı için birçok gencimiz ilçemizi terk etmek zorunda kalıyor. Gerekli yerler ve gerekli kişilerle yapacağımız görüşmeler sonrası İlçemize yatırım yapmak için gelecek olan fabrikaların önünü açacağız” dedi.
İlçemizde Üniversitenin olduğunu, mevcut bölümlere ek bölümler açtırarak ilçemizdeki öğrenci sayısını artıracaklarını belirten Yıldız; “Bir ilçenin kalkınmasında Üniversite olmazsa olmazlardan. Gelecek olan her öğrenciye sahip çıkarak, ilçemizin ekonomik yönden kalkınmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
İlçemize yıllar önce Peçenek Barajı yapıldığını ancak son yıllarda yaşanılan kuraklık sonrası barajın sulama kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle çiftçilerimizin çok zor günler yaşadığını belirterek; “Yapacağımız projeler ile ilçemiz ovasındaki sulama alanını genişleterek, farklı ürünlerin ekimini sağlayacağız. İlçemizde bulunan sulama birliğini kalkındıracağız” dedi.
Nakliyeci olması nedeniyle nakliyecilerin sorunlarını çok iyi bildiğine dikkat çeken Ticaret Odası Başkan Adayı Tayfun Yıldız; “ İlçemizde binlerce kişi nakliyecilik yapıyor. Ancak bazı sorun ve sıkıntıları yıllardır devam ediyor. Kooperatifi canlandırarak, ilçemiz nakliyecilerinin önünü açacağız” ifadelerini kullandı.
İlçemizin maden yönünden çok zengin olduğuna da değinen Yıldız; “ İlçemizde bulunan taş ocağı, Alçı taşı gibi madenlerin ilçemizde işlenmesi ve yeni yeni fabrikaların kurulması için var gücümüzle çalışacağız. Yine buna bağlantılı olarak, ilçemizin teşvik alan bölgeler arasında yer alması için çalışmalar yapacağız” dedi.
Son olarak koronavirüs nedeni ile ilçemiz esnaflarının yeterince desteklenmediğinin altını çizen Ticaret Odası Başkan Adayı Tayfun Yıldız; “Odamızın işleyişinde birçok alanda yenilik yapacağız. Seçildiğimiz taktirde tüm üyelerimiz ile omuz omuza vererek ilçemizin kalkınmasını sağlayacağız. Gerek ilçe halkı, gerekse odamız üyeleri hak ettiği hizmetin en iyisini alacaklar. İlerleyen günlerde ilçemiz için neler yapacağımızı daha ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat