Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

UZMANLAR UYARIYOR; “TUZ GÖLÜ FAYI TEHLİKELİ VE AKTİF BİR FAY”

Niğde’de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu depremden sonra daha büyük bir deprem olacak diye bir kayıt yok ancak Tuz Gölü Fayı’nın ucunu teşkil etmesi bakımından önemlidir.” diye konuştu.
Niğde’nin Bor ilçesi geçtiğimiz günlerde saat 13.27 sıralarında 5.3 büyüklüğündeki depremle sallandı. Çevre illerde ve ilçemizde de hissedilen deprem vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
” Tuz Gölü fayı Türkiye’nin hatırı sayılır faylarından biridir”
Bu depremin artçılarının olacağını belirten Pampal “Farklı bir bölge Orta Anadolu Deprem Kuşağı dediğimiz kuşak. Bor’dan başlayıp Niğde, Aksaray, Şereflikoçhisar üzerinden Haymana Ankara’ya doğru gelen Tuz Gölü fayı bulunuyor. Bin 100 yıllarda çok büyük yıkımlara yol açmış depremler var. Niğde için 4. derece deprem bölgesi diyorlar ama Tuz Gölü fayı Türkiye’nin hatırı sayılır faylarından biridir.” dedi.
” Tehlikeli ve aktif bir fay”
Depremin olduğu bölgenin yıkıcı bir deprem yaratabilecek bir fay hattının ucu olduğunun altını çizen Pampal “Burada birkaç yıl önce bu büyüklüklerde depremler oldu. Bu depremden sonra daha büyük bir deprem olacak diye bir kayıt yok ancak Tuz Gölü Fayı’nın ucunu teşkil etmesi bakımından önemlidir. Tehlikeli ve aktif bir fay. Uzun yıllardır kırılmayan fay” diye konuştu.
Haber Merkezi

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat