Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

YAVAŞ SKM AÇILIŞI İÇİN İLÇEMİZE GELDİ Yavaş; Şereflikoçhisar’ın Mansur Yavaş’ını Sizlerden İstiyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, ilçemize seçim koordinasyon merkezi açılışını gerçekleştirmek için geldi. Ankara halkının parasını israf etmediklerini belirten Yavaş, “Benim çılgın projem yok. Benim bir tane projem var: Ankara halkını zengin etmek, onların üretmesini sağlamak, kimseyi aç ve açıkta bırakmamak.” dedi.
Önce Evren ilçesine giden Mansur Yavaş, orada da seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdikten sonra İlçemize geldi.
Tuzgölü Meydanında gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı sırasında; CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ile Aliye Timisi Ersever, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, İlçe Başkanı Hüseyin Güçlü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer vardı.
KONUŞMALAR;
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, konuşmalarla devam etti.
CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak yaptığı konuşmasında; “Bizim Belediyecilik anlayışında her zaman insan vardır. Düşenin, üretenin yanında yer aldık, tekrar daha fazla gücümüzle yer almak için karşınızdayız.
Hepiniz biliyorsunuz ben öğretmen asıllı biriyim. Lakin Belediyecilik konusunda büyük bir şansa sahibim. Çünkü, yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye’nin dört bir yanında gönüllerinin Başkanı unvanını almış, dünyanın değişik ülkelerinden ödüller almış bir Belediye Başkanının öğrencisiyim. Benim Belediyecilik konusunda ustam, abim, öğretmenim Ankara’nın Başkanı Mansur Başkandır. Başkanım dediği gibi, az laf, çok iş yapacağız. Bu işleri yapabilmeniz için karşılıklı anlaşmamız lazım. Nasıl anlaşacağız? Şereflikoçhisar’a beklenen ve geleceği bilinen bir Belediyeciliği hep beraber bu ilçeye kazandıracak mıyız? Şereflikoçhisar’ı değiştirecek miyiz? 5 yılda bu ilçeye çivi çakmayanlar görmediler, bilmediler, duymadılar. Daha kararlı olacağız, Şereflikoçhisar’ı değiştirecek miyiz? Kazandıracak mıyız? Ben de sizlere söz veriyorum, Mansur Başkanımın 5 yıldır uzattığı eli daha iyi tutmaya, Şereflikoçhisar’a hizmet etmeye söz veriyorum.” dedi.
*Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da yaptığı konuşmasında; “Öncelikle bugünkü Berat Kandilinizi kutluyorum. Bugün burada birde misafirimiz var. 5 yıldır Belediye Meclis üyeliği yaptığımız Mevlüt Şahin de burada. Bizimle beraber çalışıyor bu dönem. Evet 5 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Ve 5 yıl boyunca sizlerin parasını boşa götürecek hiçbir israfın içinde olmadım. Bana güvenenlerin başını eğdirmedim, bizlere destek olan herkes yaptığımız çalışmalar sonunda aldığımız duaların hepsine ortak oldum. Bu nedenle bizlere güvenip, destek olup, bu göreve seçilmemde destek olan tüm hemşehrilerime Allah razı olsun diyorum, çok teşekkür ediyorum. Artık Ankara’da bir şeyler değişmeliydi. Ne değişmeliydi? Maalesef bir sürü dedikodularla çalkalanıyor, kimseyi kötülemek istemem ama hepiniz bunları duyuyordunuz. Birisinin bunu son vermesi lazımdı. Öncelikle hiçbir Allah’ın kulunu ayırmadım. Benim vicdanım buna el vermez. Kim nereye oy verirse versin, elbette bir düşüncesi vardır, saygılı davrandım ve 5 yıl boyunca benden oy vermeyenlerle ilgili tek bir söz duymadınız.
İlk önce ilçeleri dolaştık. Hangi ilçemizin, hangi köyümüzün sorunu var, bunları yerinde öğrendik. Zaman oldu, Koçhisar’da afet oldu, hemen çıktık geldik. Zaman oldu bu ara geçiş yolu Karayollarına ait olmasına rağmen zaman zaman tıkandı, Ankara Büyükşehir yol bize ait demeden derhal el koyduk. 5 yıldır Türkiye’de ilk defa 4 binin üzerindeki ihaleyi canlı yayınlıyoruz. Neden? Çünkü herkes olan biteni görsün, kimseden saklayacak bir şeyimiz yok. Açık ihale yaptığımız için katılım artıyor, kırım artıyor ve bundan Ankaralı kazanıyor. Yaptığımız bütün harcamaları web sayfamızdan yayınlıyoruz. Kuruşuna kadar kime ne ödenmiş, hepsini görüyorsunuz. Zaman zaman yaptığımız büyük projeler üzerine yaptığımız işin maliyetini asıyoruz. Ve zaman zamanda meslek odalarıyla yan yana gelip yaptığımız işlerin hesabını vatandaşlara da veriyoruz.
*Özellikle şunu söylemek isterim. Belediyecilik anlayışımız çok farklı. Biz Beypazarı’nda 10 sene Belediye Başkanlığı yaptık. Asla bir soruşturma geçirmedik. Alnımız açık geziyoruz. Bulunduğumuz kentte Koçhisar gibi uzak, hatta burası yol üzerinde. Beypazarı öyle de değil, Beypazarı’nın yerel ve tarihi kültürünü tanıtmak suretiyle orada binlerce kadını iş sahibi yaptık. Gözleri beton arayanlara plastik arayanlara söylüyorum; Ben oradan ayrılalı 15 yıl oldu, hala yılda 500 bin turist oraya gidiyor.
Koçhisar hem yol üzerinde hem de cenabı Allah bir Tuz Gölü vermiş ki, insanlar burada gökyüzünü de seyretmeye geliyor. Ama yeterince maalesef burası değerlendirilmiyor. Şimdi şöyle bir baktığınız zaman yaptığımız çift yolların hepsi unutuluyor ama Beypazarı’na yaptığımız eser, yıllarca insanların para kazanmasıyla devam edecek hem de Kültürünü koruyacak. İşte buraya da Mansur Yavaş lazım, O da yanımda dikiliyor. İnşallah Mustafa Başkanım da buranın Mansur Yavaş’ı olacak.
Çakarlı araçlarla gezmiyoruz. Buraya 3-4 defa geldim. Her gelişimde bir minibüsün bir tane şoför bir tane koruma. Kimseye kötülük yapmıyorum ki kimden korunacağım. 5 yıl boyunca Ankara’nın hiçbir yerinde benim fotoğrafımı, reklamımı görmediniz. Belediye’nin parasıyla asla reklam falan yapmadım. Belediye’nin içinde de benim fotoğrafımı asmak yasak. Herkes asacaksa Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kendi ailesinin resimlerini assın. Şimdi Ankara’da pankartlarımızı görüyorsunuz. Seçimden seçime. Genel seçimde dahi asmadık. Bunların tamamı il Başkanlığımızca ödeniyor. Biz malvarlığımızı da açıklıyoruz, bunları da açıklıyoruz. İnşallah rakiplerimiz de göreve başlayıp göreve bittiğinde malvarlığı ne olmuş, açıklarlar. Asılan pankartların ücretlerini de kimler ödüyor, onları da inşallah açıklarlar. Bizim Ankara halkının parasını boşa götürecek hiçbir projemiz yok. Çok iyi hatırlıyorum, buraya geldiğimde, ikide bir çılgın proje diyenlere dedim ki; Benim çılgın projem yok, benim bir tane projem var. Bir Ankara halkını zengin etmek, onların üretmesini sağlamak. İki kimseyi aç ve açıkta bırakmamak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamak. Şereflikoçhisar’a yaptığımız bazı çalışmalardan örnekler vereyim; Peçenek Barajından 15 köyü suya kavuşturduk. Şimdi bunları proje saymazlar. Ankara’da 2 saat su kesilse, ASKİ’ye telefon üstüne telefon gelir. Niye yapılmadı şimdiye kadar? Çünkü onların çılgın projeleri vardı. Bir evde suyun akması, bir kanalizasyonun yanında oynayan çocukların durumu varken kalkıp ta parayı çöp projelere gömemezdik. Kaldı ki herhangi bir köyde kanalizasyon açıkta akıyorsa, su akmıyorsa, o köyün kime oy verdiğinin ne önemi var?
47 köyde ücretsiz internetimiz var. Bu yerel yönetimler yasası değiştiğinden bu yana İtfaiyeler, beldelerde çalışmaz oldu. 24 adet köyümüze yangın tankeri verdik. Allah korusun yangın olunca, itfaiye gelinceye kadar müdahale etsin diye. 117 bin km asfalt attık. Burada menfez ve köprüler yaptık. Kesimhane binası, açılışa hazır. Bir dahaki sefer mitinge geldiğimizde hep beraber açalım. Yine atık su arıtma tesisimiz bitti. Fakat elektrikte dalgalanma nedeniyle sürekli trafonun yanmasına neden oluyor. Başka bir yerden elektrik alma suretiyle faaliyete geçiyor. Şereflikoçhisar’a Aile Yaşam Merkezi yapılıyor. İsterdik ki bugün temel atmak ama onlara da tören atmıyoruz kolay kolay. İnşallah mitinge geldiğimiz zaman töreni hep beraber yapalım.
Seçimden seçime girerken kimse icraatlarıyla oy istemiyor. Artık Türkiye bu hale geldi. Biz de seçilmeden önce işçileri çıkaracaklar, sosyal yardımları kesecekler.. sürekli bu karalamaları yaptılar. Şu ana kadar karalayacak bir şey bulamadılar, merak ediyorum torbadan ne çıkacak ama hiçbiri tutmaz bu kardeşinize. Allah’a bin şükür şimdiye kadar bir personelim dahi savcılığa gidip ifade vermedi. *Koçhisarlıları pazarı gezerken görmüştüm. Fidan satan çoktu. Dedim ki, gelin siz satın diye. Şu anda çiçekleri köylerde üretiyoruz. Fideleri kendi seramızda yetiştirdiğimizi çiftçilere dağıtıyoruz. Koçhisar’da ne kadar destek olmuşuz: Seymenli mahallesinin dere temizliği yapılmış, 3220 çiftçiye 1 milyon 500 bin kg tohum desteği, 2270 çiftçiye mazot desteği, 539 çiftçiye sıvı gübre desteği, 1092 çiftçiye sebze-fide desteği, 1670 m sulama borusu desteği ki Ankara Büyükşehir Belediyesi bir fabrika kurdu, atık plastiklerden günlük 25 bin km damlama sulama borusu üretiyoruz, bunu da çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Hayvancılık yapanlar için 496 adet oluk bıraktık, 9 bin m2 kapalı sulamaya geçtik, Yeşilyurt’ta 1500 dönüm sulama sistemine geçtik. Karabük’te, Acıkuyu’da ve Sarıkuş’ta aynı şekilde 800 dönüm sulu tarıma geçilmesi için çalışmalar yaptık. Neden yapıyoruz? Artık köy okulların kapanması nedeniyle Türkiye’de tarım maalesef bırakıldı. Hem hükümetlerin tarım politikası hem de köy okulu kapanınca çocuklarını okutmak için hep şehir merkezine geldiler. Dolaysıyla sağda solda asgari ücretle iş aramaya başladılar. Bakın iklim değişikliği nedeniyle, ki Rusya – Ukrayna savaşı da gösterdi ki gıda çok önemli ürün. Dolaysıyla üretimi artırmamız, yeniden tarıma yönlendirmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak çoluğumuz çocuğumuz yarın yiyecek gıda bulamayacak.
Buna benzer daha çok olay var. Ben kimseyle çatışmıyorum. Problem olursa Sayın Cumhurbaşkanına da gidiyorum, Bakanlara da durumu arz ediyorum. Yardımcı olan yardımcı oluyor ama hakkınızı yedirmiyorum. Kavga etmeden gidiyorum, yargıya başvuruyorum, işimi oradan çözmeye çalışıyorum. Çünkü bu görevler kavga makamı değil. Herkes kendine göre siyaset anlayışı var. Bizimkinde asla oyu verdi, vermedi uygulaması yok.
Son olarak diyorum ki; İşte Belediye Başkanlarına, Mansur Yavaş’a gitmeyin, ondan bir şey istemeyin denmiş. Bir şey anlatayım size, Beypazarı’na bir tane çok güzel kesimhane yapılacaktı. Biz üstlendik, tam ihaleyi yapacağız. Ankara’dan demişler; ondan isteme. Oranın bütçesi neki? Kendileri yaptılar. Kendilerinden çıktı para. Burada yapayım diyen insan varken. Böyle bir siyaset anlayışının red ediyoruz.
Ankara halkı beni 5 yıl önce vaatlerimle tanıdı. Şimdi icraatlerimle tanıdı ve daha fazla hizmet etmek için Başkanımı göndermenizi istiyorum Ankara’ya. Evet elimden tutacak bir Belediye Başkanı. Burayı turizmde ve bütün değerlerini ortaya çıkaracak. Beraber çalışacağımız bir Belediye Başkanını Şereflikoçhisar’ın Mansur Yavaş’ını sizlerden istiyorum, Meclis üyeleriyle birlikte.
Ve anketlerde de görüyorsunuz. Kendi anketlerini dün yayınladılar, 15 puan öndeyiz. İnşallah bu daha da artacak. Çünkü Ankara halkına mahcup olacak hiçbir işin içinde olmadı, başınızı eğdirmedik. Yaptığınız hizmetlerde, aldığımız duaya da, oy veren tüm Koçhisarlı hemşehrilerimiz ortaktır, ortak olmaya devam edecektir. Mustafa Başkanımı istiyorum Ankara’ya. Artık Mecliste Sayın Cumhurbaşkanı kendisi seçildiğinde 94 dünüz. Sayısı azdı. Ona hiç kimse topal ördek demedi, bütün bakanlar projelerine yardımcı oldular. Ama bize topal ördek diyorlar. Bunu inşallah bu dönem hep birlikte ortadan kaldıracağız. Başkanımı ve kendimi size emanet ediyorum, sizleri de Allah’a emanet ediyorum.” dedi.
Konuşmalardan sonra Mansur Yavaş, Mustafa Koçak ile birlikte vatandaşlara çiçek dağıtmalarıyla program sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat