Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

YENİ DÖNEMİN İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart yerel seçimlerinden sonra seçilen yeni Belediye Başkanı Mustafa Koçak ve Belediye Meclis üyeleri tarafından ilk Belediye Meclis toplantısı tapıldı.
Toplantıda, 2023 mali yılına ait faaliyet raporu okundu, 2 konu hariç diğer oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediye Başkanı Mustafa Koçak Başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Meclis üyelerinin tamamı katıldı.
Toplantıda önce divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını Mustafa Koçak yaparken üyeler de, en genç olan Hakan Yıldız ve Bulut Alıcı seçildi.
Daha sonra Meclisin ilk toplantısı olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
GÜNDEM MADDELERİ;
Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü.
*5393 Sayılı Belediye kanunun 19.maddesi gereğince 2 yıl görev yapacak iki asil, iki yedek katip üye seçimi sonucunda da;
Asil üyeler; Hakan Yıldız ve Recep Görkem olurken, yedek üyeler de Hakan Keskin ile Bulut alıcı oldu.
*5393 Sayılı Belediye kanunun 19.maddesi gereğince Meclis birinci Başkan Vekili ile Meclis ikinci Başkan Vekili seçimi yapıldı. Kapalı zarfla yapılan seçim sonucunda birinci Başkan Vekili Çağatay Çağdaş, ikinci Başkan Vekili de Hakan Yıldız seçildi.
*5393 Sayılı Belediye kanunun 33.maddesi gereğince bir yıl görev yapacak iki encümen üye seçimi sonunda da; Orhan Küçük ve Çağatay Çağdaş seçildi.
*5393 Sayılı Belediye kanunun 24.maddesi gereğince İmar Komisyonu, plan ve bütçe komisyonu seçimi yapıldı.
Plan ve Bütçe komisyonuna; CHP’den Yaşar Caner Dinçer ile Mustafa Yiğitbaşı seçilirken Ak Parti’den de Adnan Danışkan seçildi.
İmar komisyonuna da; CHP’den Hakan Ataç ile Murat Güner seçilirken Ak Parti’den de Dünyamin Kılıçaslan seçildi.
*Belediye emrinde 657 sayılı Devlet memurları kanununa tabi çalışmakta olan personellerin yasada verilmesi ön görülen 4688 sayılı kamu görevlileri, sendikaları ve toplu sözleşme kanunun 32.maddesi gereğince sosyal denge tazminatı sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Mustafa Koçak’a yetki verilmesine oy birliğiyle kabul edildi.
*Belediye’ye ait KOÇBEL şirketinin iş ve işleminde Belediye Başkanına yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.
*Belediye Başkanının adına ve aleyhine açılacak davaları takip etmek üzere hizmet sözleşmeli avukat çalıştırılması, oy çokluğuyla kabul edildi.
*5393 sayılı Belediye kanununun 25. ve 55. maddeleri gereğince meclise sunulan denetim komisyonu raporu, oybirliğiyle kabul edildi.
*5393 sayılı Belediye kanununun 56.maddesi gereğince 2023 yılına ait mali yılına ait faaliyet raporu sunmak için divan Başkanlığını Başkan Vekili Çağatay Çağdaş yaparken rapor da Belediye Başkanı Mustafa Koçak tarafından okundu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Koçak tarafından raporda bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ne atılan asfalt ile faaliyette çalışıyor olarak gözüken ama kazalı olan bir araca şerh düşürülmesini gerektiğini belirterek sunduğu oylama sonucunda: oy çokluğuyla şeyh düşürülmesine karar verildi.
Toplantı, Mayıs ayında tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat