Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Yüz yüze eğitime, il bazlı olarak başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, il hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar ile yüz yüz eğitimi bazı illerde erteleyebileceği belirtilirken risk haritasında az riskli olan illerin 2 Mart itibariyle yüz yüze eğitime geçildi.
Okullarda belirli sınıflar için yüz yüz eğitimin 1 Mart 2021 Pazartesi günü başlayacağı belirtilmiş ardından aynı gün gerçekleştirilen kabine toplantısında alınan kararlar göz önünde bulundurularak geçiş 2 Mart 2021 Salı gününe ertelenmişti.
2 MART 2021 SALI OKULLAR AÇILDI
Kabine toplantısı sonrasında yeni bir karar alınmaması durumunda 2 Mart 2021 Salı günü okulların açılmasına karar verildiği açıklandı.
Alınan karar kapsamında da, 2 Mart Salı günü özel gereksinimli öğrenciler için özel eğitim okulları, tüm sınıf düzeyinde ilk okullar ve 12. sınıf öğrencileri için liseler açıldı.
İLÇEMİZDE TÖREN DÜZENLENDİ
Bazı illerde olduğu gibi İlçemizde de 2 Mart 2021 Salı Günü okullar açıldı.
Okulların açıldığı ilk gün İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Şube Müdürleri Murat Turan, Murat Özbek ve Hüseyin Aslan Zafer İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı.
Maske ve mesafeye uyularak düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan; “Geçen yıl Mart Ayından bu tarafa koronavirüs salgını Ülkemizde de baş göstermesi nedeniyle okullarımıza bir müddet ara verdik. Uzaktan eğitimle bu süreci tamamladık. Bu süreçte okulunuzu çok özlediniz. Öğretmenlerinizi, arkadaşlarınızı çok özlediniz. Bizlerde sizleri çok özledik. Okulumuzun fiziki yapısını, sizlere göre tekrar hijyen bakımından hazır hale getirdik. Bugün okullarınızla buluştunuz. Sizlerin evde de çok çalıştığını biliyorum fakat eksiklerinizi öğretmenlerinizle birlikte bu dönemde tamamlayacağınıza inanıyorum.
Sevgili öğrenciler, biraz daha sabredeceğiz. Maske, mesafe ve temizlik yönünden çok dikkat edeceğiz. Çünkü, bizler için önemlisiniz. Bu okullarımız ve bahçelerimiz sizsiz hiçbir şey ifade etmediğini daha çok anlamış bulunmaktayız. Eğitiminiz hayırlı olsun” dedi.
Konuşmadan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra düzenlenen tören sona erdi.
Diğer yandan, yüz yüze eğitimin başladığı ilk günkü törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacaktı ancak Bakan Selçuk’un gündeminin yoğun olması nedeniyle İlçemizdeki programının iptal edildiği belirtildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat