Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Daha neler göreceğiz?

Meslek hayatımda birçok olay ve gelişmelere şahit oldum. Hele hele siyasette, üst perdeden konuşanını, söz verip yerine getirmeyenini, yapmadığı işi-hizmeti yapmış gibi görüneni amma EGOİST’ini ilk defa görüyorum. Öncelikle Egoist ne demek bunu açıklayalım. Googleye “Egoist” yazdığınızda ilk çıkan kelime “bencil” olur. Bunu; ”kendisinden başkasını düşünmeyendir. Sadece kendi menfaatini gözeten kimsedir” tarifi devam eder. Yani bu tip kişilerin en büyük özelliği Bencilliğidir.
Aslında “Ben” demek şeytandan gelen bir şeydir. Nasıl ki, edep yoksunluğundan “ben Adem’den üstünüm” diyen Şeytan Hak kapısından kovuldu, lanetlenmiş, iblis konumuna düştü, işte bu tip insanlar öyledir. Her şeye Ben gözü ile bakarlar. Bunlar, her şeyin en iyisini kendisinin bildiğini, yaptığı her işin en doğrusu olduğu, O’ndan başka sanki kimsenin kafasının çalışmadığını düşünüp, tevazu ne demek bilmeyen, bilseler de göstermekten uzak duran kişilerdir. Kibir ve Egoları boylarını aşmış, her geçen gün egolarının altında ezilmiş, kendince büyüklükleri gözlerini kamaştırmış ve kamaşan gözlerinden gerçekleri görmeyecek kadar kör olmuşlardır. Hele hele birde bu tip kişilerin isminin başına Siyaseten bir unvan yazılmış ise, kontrolsüz Ego ve kibri sebebiyle dışarıdan o kadar itici ve sevimsizdiler ki, her kare fotoğrafından bu iğrenç görüntüyü fark edersiniz. Hatta bu tip kişilerin Egoistliği, aşağılık komplekslerinden kaynaklıdır.
Egoistin tanımı yaptıktan sonra gelelim ilçemiz siyasetine. Öncelikle şunu açık açık söyleyeyim. Benim terörist partisi hariç hiçbir parti ile her hangi bir sorunum olmadı olmazda. Ben parti ile değil, partiyi temsil edenler hakkında yazılar yazıyorum. Hiçbir zamanda şu partiye oy verin, bu partiye oy vermeyin demedim, demem. Amma varsa bir yanlış, varsa bir sıkıntı müsaade edin de onu da yazayım.
Her şeyden önce öyle lafta değil, somut şekilde benim gazeteci olduğumu, bu köşeden yazdığım ve yazacağım görüş-düşünce ve değerlendirmelerimin şahsıma ait olduğunu, herkesin de benim gibi düşünmek zorunda olmadığını, her yazdığımın muhatabını sevindirmek gibi bir mecburiyet taşımadığını, gerek yazım gerekse yapmış olduğum haberler sonrası her muhatabın mahkemeye vermek gibi bir özgürlüğe (sonuçlarına katlanmak kaydıyla) sahip olduğunu, ikili görüşmelere her zaman açık olduğumu, amma aracılara ve tehditlere mahal vermeyeceğimi, dostluğum kadar düşmanlığımın da çekilmez olduğunun açık açık bilinmesini isterim.
Siyaset dedik. Evet geçtiğimiz haftalarda MHP İlçe teşkilatında yaşanılan gelişmeleri kaleme almış, şahsımca eksik ya da yanlışları ifade etmiştim. Siyasetin içerisinde yer alanlar, ne demek istediğimi okuyabilenler hak verirken, siyasetten bi haber olup, Egosunun altında ezilenler, karınlarından konuşmaya başlayıp, yakın dostlarımdan medet umar olmuşlar. Yazık! Hem de çok yazık! Biraz kaba olacak ama; hani halk arasında bir sözümüz vardır, Adam olacak çocuk bilmem neresinden beli olurmuş diye. Bu gibi düşünen zihniyetten hiç bir şey olmadı, olmaz da! Her ne ise gelene kapımız açık, gelmeyene yalvaracak halimiz yok. MHP demişken yine MHP ile devam edelim. MHP’de işler tamamen çıkmaza giriyor. 4,5 yıldır hem Büyükşehir hem İlçemiz Belediye Meclis Üyeliği ve aynı zamanda MHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği yapan Mevlüt Şahin, 21 oyla İlçe Başkanı seçilen Halil Şahan’ın İlçe Başkanı olması sonrası meclisteki görevinden istifa etti. Siyasette istifalarının en büyük gerekçesi olan;” İş yoğunluğu” bahanesi ile… İlk duyduğumda aslında çokta şaşırmadım. Bu gibi istifalarında arkasının geleceğini beklemiyor değilim. Düşünün 4,5 yıl partide aynı görevi yapacaksınız, iş yoğunluğunuz olmayacak, 5 -6 ay sonra yapılacak seçimlere sayılı günler kala meclisteki görevinizden istifa edeceksiniz. Eee Yusuf bunu duyarda araştırmaz mı? Kısa bir araştırma, sorgulama, telefon trafiği, işin aslının iş yoğunluğu olmadığını öğrendim. İşin aslı şu; MHP Büyükşehir ve İlçemiz Belediye Meclis Üyesi olan Mevlüt Şahin, MHP İlçe Kongresinde Delege gösterilmemiş. Haliyle bir partinin meclis üyesi olup, kongrede delege gösterilmemesi sonrası; “ madem ben delege değilim, madem ben İlçe Başkanına oy kullanamayacağım, o yüzden bu ilçe Başkanının mecliste Vekili olmam” diyerek istifa etmiş. Haklı mı? Derseniz, karar sizin.
Ve Memleket Partisi… Memleket Partisi bırakın İlçemizi, Türkiye’de bir ilk yaptı ve seçime aylar kala, hem de Partinin Genel Başkanının katılımı ile İlçemiz Belediye Başkan Adayını açıkladı. Sevilsin, sevilmesin, oy verilsin verilmesin, aday yanlıştı ya da doğruydu diye düşünülse de, bu açıklama Türkiye de ilk oldu. Ve gelelim Aday meselesine. Bazıları Celal Ünsal’ın İlçemiz Belediye Başkan Adaylığının yanlış olduğunu, il Başkanı olmuş birisinin yeniden İlçeye aday olmasının çok doğru olmadığı yorumlarını yaparak sert bir dille eleştirdiler. Eleştiren kesim ise genellikle CHP kökenli kişiler. Acaba bu sert eleştirilerin altında Celal Ünsal’ın geçmiş dönemde CHP İlçe Başkanlığı yapması nedeniyle, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimde CHP’nin oylarını böler düşüncesi hakim olabilir mi? Bunu da seçim sonrası hep birlikte göreceğiz.
Ve bir aday da Yeniden refah Partisinden açıklandı. Kısa bir süre önce teşkilatını kuran ve açılış yapan Yeniden Refah Partisinden İlçemiz esnaflarından Muhammet Doğan’ın Belediye Başkan Adayı olduğu sosyal medyada paylaşıldı.
Ve Ak Parti tarafı. Şuan bazıları beklenti içerisine girse de dışarıda müthiş bir sessizlik hakim. Sanırım birkaç gün sonra yapılacak olan 4’üncü Olağanüstü Büyük kongresi sonrası sessizlikler bozulacak. İlk olarak mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan görevinden istifa edecek. Yerine yeni İlçe Başkanı bulunup, kongre yapılacak. En çok merak edilen konuların başında Seyhan’ın Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı. Şua için resme aday adayıyım demeyen Seyhan nasıl bir yol izleyecek? Aday Adayı olup, Belediye Başkanı Memiş Çelik’in karşısına mı çıkacak, yoksa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olup yoluna devam mı edecek?
Ve CHP tarafı… Bu partiden işler biraz karışık. Dostluk, kardeşlik ve samimi duygularla başlayan birliktelik, son aylarda bazı ikili arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Şimdilerde CHP İlçe teşkilatında çok sayıda kişini partiden istifası konuşulmaya başlandı. Abartı olmasın ama son günlerde onlarca kişinin partiden istifa ettiği haberini duyuyorum.
Ve ittifakın bozulması sonrası esamesi okunmayan İYİ Parti. Orada hiçbir hareketlilik yok. 6’lı masanın hezimete uğraması sonrası İlçemizde aynı etki oluştu. Partinin başında zoraki bir şekilde duran zatı muhterem, ilçe siyasetinden uzak, biri yada birileri tarafından yazılan sosyal medya hesabından yereli bırakıp, ulusal siyaset yapmaya başladı.
Şu bir gerçek. Beni tanıyanlar az çok bilirler. Siyasette aksiyon ve ekşından yanayımdır. Gidişat onu gösteriyor ki, çok eğleneceğiz… bakalım ilerleyen günler nelere gebe…
Egodan uzak, kardeşlik ve dostluğun baki olduğu, çıkar ve menfeeat uğruna dostlukları satışa sunulmadığı, “BEN” gibi şeytanı düşünce yerine, “BİZ” gibi rahmani düşüncelerde buluşmak dilek temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat