Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI VE RAMAZAN-I ŞERİF…

Geçtiğimiz hafta bu köşeden “ Ondan Bundan “ başlığı adı altında Deva Partisi Genel Başkanı Hemşehrimiz Ali Babacan’ın Aksaray’da yapılan kongresine değinmiş, “Ve son konu, siyaset. Geçtiğimiz hafta Deva Partisinin Aksaray İl Kongresi vardı. Genel Başkan hemşerimiz Ali Babacan, Aksaray’da yapılan kongreye katıldı. Allah var, E90’dan geçerken İlçesine de uğrar diye bekledim, ama; ilçesini es geçince çok şaşırdım. Acaba Deva Partisi Genel Başkanı Hemşehrimiz Ali Babacan, gerek kongre öncesi gerek kongre sonrası İlçesine neden uğramadı? Çok değil, en azından bir yarım saatini ayırsa, teşkilata uğrasa daha iyi olmaz mıydı? Gerçi bunları gazeteci olarak bizler değil, siyasetçilerin düşünmesi lazım” demiştim.
Gazetemiz yayınladığı gün öğle saatlerinde arayan Deva Partisi Genç İlçe Başkanımız Güray bey, köşe yazımı okuduğunu ve çok güzel olduğunu belirterek, Genel Başkanlarının E90 üzerinden gitmediğini ve sabah saat:10:00’da Aksaray’da olması gerektiğinden otobandan gittiğini söyledi. Peki Genel Başkan hemşehrimiz Ali Babacan beyefendiye, “ilçemize uğramanızda fayda olur, buradan geçseniz iyi olur deseydiniz?” soruma ise, “Program Aksaray’ın İl Başkanlığının yaptığını ve onların yönlendirmesi şeklinde programın devam ettiğini ifade ederek, o yüzden dahil olamadığını söyledi. Her ne kadar hemşehrimiz Genel Başkan Ali Babacan beyefendi gelmese de, Genel Başkan Yardımcısı geçerken özellikle gönlümüz, kalbimiz kırılmasın diye sabah saat 9’da Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin bey ve ayrıca Genel Başkanında bizzat aile avukatı olan kişi geldi, biz burada onları ağırladık, meşhur olan Tahinli pidemizi takdim ettik, tuz hediyelerimizi verdik ve gönderdik” dedi.
Peki Genel Başkan hemşehrimiz Ali bey, kongre sonrası Ankara’ya geçerken uğrasa olur muydu? Soruma ise, Genel Başkanın Aksaray’dan dönüş yapmadığını, Mersin’de programı olduğunu oradan ise Tunceli’ye geçtiğini ve hale gelmediğini ve devam ettiğini söyledi. Öncelikle Deva Partisi Genç İlçe Başkanı Güray beye açıklaması için çok teşekkür ediyorum. Ve acizane merak ettiğim birkaç soruyu yöneltmek istiyorum. Acaba Genel Başkan bir haftadır, hala Ankara’ya dönüş yapmadı mı? Ya da yine dönüş yolunda Otobanı mı tercih etti? İkinci bir husus hemşehrimiz olan Genel Başkana, Aksaray İl Başkanı kadar sözümüz geçmiyor mu? Tüm bunları yazmamdaki gayemiz, hani Genel Başkan hemşehirimiz ya, hani ilçesi belki diğer İl ve İlçelere göre biraz daha önemli olur mu onu merak ediyorum. Yoksa Genel başkan İlçemize gelse sizi ziyaret etse de benim için hava hoş, etmese de!
Hani bugün memleketi olmamasına rağmen Muharrem İnce, Koray Aydın ve birçok siyasetçi, Aksaray ya da o tarafta başka programı varken, beş dakika da olsa ilçemize uğrayıp, hem ilçemize hem de İlçemizde bulunan Partililerine vermiş olduğu önem ve değeri göstermek adına, 5 dakikada olsa uğradılar ya, o yüzden, acaba Genel Başkan Hemşehrimizde bu tarz bir uygulama yapar mı diye merak ettim. Ama Aksaray’da saat:10:00’da başlayacak olan programda İlçemize 5 dakika zaman ayırmasına Aksaray İl Başkanı izin vermemiş ve bizde buna bir şey diyememişsek, daha da söyleyecek söz yok demektir.
Ve gelelim 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerife… Çok şükür 1 sene aradan sonra bir Ramazan-ı Şerife daha kavuşacağız. Bir yıllık zaman zarfında aramızdan onlarca belki yüzlerce kişi bu yılki Ramazan-ı Şerife kavuşamadı. Rabbim bizleri daha nice Ramazan-ı Şerife sevdiklerimizle birlikte kavuşmayı nasip etsin( amin). Ramazan-ı Şerif bizim için çok farklı aydır. Diğer aylarda yapmadığımız yardımlaşmayı, bu ayda yapmayı tercih ederiz. Yavaştan yavaştan ramazan paketleri hazırlanmaya başlandı bile. Acizane önerim. Yardımda bulunacak kişiler, Ramazan Paketi hazırlayıp dağıtmak yerine, alışveriş merkezlerinden çek almalarının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Nedenine gelirsek; hazırlatmış olduğumuz Ramazan paketlerinin içeriği hemen hemen aynı. Örneğin, Makarna, Pirinç, Zeytin vs vs. Paket verdiğimiz ailelerin, belki Makarnaya değil, Deterjana, Pirince değil, Çocuk bezine ihtiyacı var. O yüzden hazır paket vermek yerine, bence Yardım çekleri dağıtsak ve verdiğimiz aileler ellerinde bulunan çeklerle ihtiyacı olan ürünü alsa daha güzel olur. Yoksa aynı aileye birden fazla paket verildiğinde; bu kez ihtiyaç fazlası ürün olduğu ve çeşitli yollara başvurulduğu için, zaman zaman yanlış yorumlamalara, suizanlara neden oluyor. Ve lütfen bu tip yardımları, karşımızdaki kişiyi ezercesine değil, el altından yapmayı, hatta mümkünse akşam saatlerinde yapmayı tercih edelim. Olurda gerek çek, gerekse, yardım kolisi yaptırıp, verecek kişi bulamayan olursa, ihtiyaç sahibi kişileri bulmaları konusunda yardımcı olacağımı belirtmek isterim.
Ramazan-ı Şerifi diğer aylardan farklı yaşamak dilek ve temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat