Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KAZANLAR KAYNAMAYA BAŞLADI

2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere 7 ay gibi bir süre kalmasına rağmen ilçemizde siyaset kazanları kaynamaya başladı. Daha önceki seçimlerde seçime 3-5 ay kala başlayan hararetli çalışmalar bu seçimde aylar öncesinden hareketlendi. En büyük hareketlilik ise İktidar partisinde yaşanıyor. Hemen hemen her seçimde olduğu gibi, bir dönem ilçe Başkanlığı yapan kişiler haklı olarak Belediye Başkanı olmak için çaba sarf diyor. Geçmiş dönemlere baktığımızda Ferda ile başlayan süreç Memiş Çelik ile devam etti. Her iki belediye Başkanı da bir dönem yapmış oldukları İlçe başkanlığı sonrası bu görevi Belediye Başkanı olarak taçlandırdılar. Bunların içerisinden sadece Sait Başaran İlçe Başkanlığı sonrası o dönem Belediye Başkanı olmak için hamle yapmadı. Aradan geçen zaman zarfında dengeler değişti. Memiş Çelik Belediye Başkanı oldu. Erkan Seyhan ilçe Başkanı… Belki de bu dönem Ak Parti İlçe Başkanı ile Belediye Başkanı ilk kez bu kadar uyumlu bir çalışma sergiledi.
Ve 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere 7 ay gibi bir süre kala siyasette dengeler değişmeye, son günlerde siyasi kulislerde bir takım iddialar ayyuka çıkmaya başladı. Ak Parti tarafından mevcut Başkan Memiş Çelik’le birlikte mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan hatta ve hatta bir dönem İlçe başkanlığı yapan Sait Başaran’ında Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Her ne kadar şuanda Belediye Başkanı Memiş Çelik harici diğer ismi geçen Erkan Seyhan ve Sait Başaran Aday adaylığı konusunda resmi bir açıklama yapmasa da bire bir soran kişilere aday değiliz de demiyorlar. Malum birisi mevcut İlçe başkanı, diğeri resmi bir kurumda çalışan memur…
Peki şimdi ne olacak? Birinci adım Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan’ın İlçe Başkanlığına devam edip etmeyeceği. Kısa bir süre sonra netlik kazanacak olayda Erkan Seyhan İlçe Başkanı olursa, Belediye Başkanı Adayı olmayacak mı? Yada İlçe Başkanlığı giderse Belediye Başkanı olacak mı? Kamuoyu şimdilerde bu sorulara yanıt arıyor. Malum Ak Parti’de “önümüzdeki seçimlerde Belediye Başkan Adayı, yada Meclis Üyesi olmak isteyenler görevi bıraksınlar!” çağrısını da göz önünde bulundurursak, Erkan Seyhan’ın aday adaylığının birkaç haftaya kadar netlik kazanması bekleniyor.
Sait Başaran! Her ne kadar memur olması nedeniyle siyasi propaganda yapamasa da merhaba ettiği kişi yada kişilere aday adayı olduğu yönünde bilgiler verdiğini duyanlar yok değil.
Ve Memiş çelik. Bence en çok şanslı olan kişi. Neden mi şanslı, mevcut Belediye Başkanlığının da etkisi ile alenen bir sonraki dönem için aday adayıyım diyor. Bu yönüyle en çok şanslı olan kişi. Açık açık aday adayıyım diyor.
Önümüzdeki günlerde ilçe siyaseti birçok konuya gebe. En çok konuşulan konu Erkan Seyhan’ın ilçe Başkanı olarak kalıp kalamayacağı! Şayet ilçe Başkanlığı giderse, yerine kimin geleceği! Ve en önemlisi ilçe kamuoyu. Çoğu kişi Ak Partide bir dönem Belediye Başkanlığı yapan kişinin ikinci dönem Başkanlığı söz konusu olmaz derken, kimi kişiler ise bunun tam tersini konuşmaya başladı. Ama genelde yapılan yorumlar, Ak Partide iç çatışmaların yaşanacağı yönünde. Bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanacak. Bu güne kadar olumlu siyaset güden, toplayıcı tavırlar sergileyen Memiş Çelik, bu badireleri de toplayıcı rolü ile üstesinden gelecek mi? Her zaman söyledim yine söylüyorum. Ben siyasetin aksiyon yada ekşın yönünü çok seviyorum. Kuru kuru siyaset tat vermiyor. Ama seviyeli olmak kaydı ile…
Ve gelelim diğer partilere. Yine kamuoyunda en çok konuşulan konu CHP tarafı. Mustafa Alıcı’nın ilçe Başkanı olması sonrası dillendirdiği Belediye Başkan adaylığı, yapılan son kongre ile tamamen suya düştü. Yani bundan böyle Alıcı Belediye Başkanlığı için aday olmayacak. Siyasi kulislere yansıya yanı ise Mustafa Koçak’ın adaylığı. Alıcı’ya göre daha toplumla iç içe olan, daha sıcak ve samimi tavırlar sergileyen, halkla daha barışık olup çözüm yolu arayan ve gerek yaşının gerekse, mütavazı tavırları ile takdir toplayan Koçak, 2024 yılında CHP’den Belediye Başkan Aday adayı olacağa benziyor.
Ve son olarak ilçe kamuoyunda el altından siyasete yön vermeye çalışan bir gurubun, son haftalarda kendi içlerinde kulisler yapmaları. Aldığım bilgi MHP ile İYİ Parti’nin ortak akılda bulunduğu bir grup, şimdilerde ittifak halinde. Temel amaç Ak Parti’nin seçimi kaybetmesi. Bu yönde her ne kadar ser verilip sır verilmese de bir konsorsiyum sinyalleri kulaktan kulağa dolaşıyor. Seçim sonuçlarına göre sayısal veriler hesaplanıp, ne yapılır da Şereflikoçhisar’da Ak Parti kaybettirilir bunun gizliden gizliye hesapları yapılıyor.
İşin aslı ilerleyen günlerde çok eğlenecek gibiyiz. Bakalım siyasette neler gelişecek, neler yaşanacak. Bunu da zaman gösterecek.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat