Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MHP’de Neler Oluyor?

2024 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere aylar ilçe siyasetinde hareketlilikler yaşanmaya devam ediyor. İktidar Partisinin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisinde de kayda değer gelişmeler yaşanmaya başladı. Yıllardır İktidar Partisi ile Koalisyon halinde seçime giren MHP İlçemizde yudum yudum etkisini kaybeder oldu. Seçmen Partisine oy vermek yerine İktidar Partisine oy vermek zorunda kaldı. Hal böyle olunca kendi ismi ile seçime girmeyen Milliyetçi Hareket Partisinde kopmalar, teşkilatlardan uzaklaşmalar yaşandı. Tabiri caizde yudum yudum eridi. Partiden kopmaların bir başka nedeni ise MHP İlçe teşkilatı ya da görevlilerinin elinde olan gücün kaybedilmesi de başrol oynadı. Yudum yudum pasifize edilen İlçe teşkilatları her hangi bir konuda söz sahibi olamayınca, seçmen başka partileri tercih etmek zorunda kaldı, ya da bırakıldı. Hal böyle olunca oy sayısı her geçen gün biraz daha düştü.
Tabi bu düşüşlerde İlçe Başkanı, İlçe Teşkilatı ve yönetimde oluşan çatlaklar tuz biber görevi gördü. Halktan kopuk bir şekilde ilerleyen ilçe siyasetinde koltuk kavgasının yaşanması, gerek teşkilatta gerekse bir önceki dönem ilçe yöneticileri ile yaşanılan sorun ve sıkıntılar yerini şikayetlere bıraktı. Kimi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, kimi Meclis Üyesi, kimi koyu partiler mevcutlar hakkında şikayetlerde bulunup, bazı şeylerin değişmesini istedi.
Ve geldik günümüze…. Yakın zamanda yapılacak olan İlçe kongresi öncesi geçtiğimiz günlerde bazı kişiler İlçe Başkanlığı için her hangi bir uyarı ve talep olmamasına rağmen el altından listeler hazırlayıp, İl başkanlığının yolunu tuttular. Listeleri veren şanslı kişiler sonucun açıklanmasını beklerken, liste vermeyen kişiler ise kamuoyunda kulis çalışmalarına devam edip, olası kamuoyu yoklamasında isimlerinin dahil edilmesi için, kapı kapı dolaşmaya devam ediyor.
Ve son gelişmeler. Kısa bir süre önce değişen İl Başkanı Ankara’nın tüm İlçe teşkilatı, Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Hem tanışma hem de yapılması gerekenleri, varsa yanlış yolda olanlar sert bir şekilde uyarılıp, önümüzdeki günlerde neler yapılması gerektiği yönünde bilgiler verildi.
Aradan çok bir zaman geçmeden Salı günü İlçe gündemine İlçe Teşkilatının görevden alındığı bilgisi bomba gibi düştü. Bir anda şok etkisi yapan gündem sonrası herkesin kafasının karışmasına neden oldu. İlçe teşkilatının dahi bilgisinin olmadığı görevden alınma konusu sonrası İlçe teşkilatı apor topar Ankara’ya toplantıya çağırıldı. Dün gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada yapılan toplantıda neler konuşuldu, hangi konularda mutabık kalındı. İlçe teşkilatına neler söylendi, görevden alınma konusu doğru muydu bu konular hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadı.
Ancak tüm bu gelişmeler yaşanırken, daha önceden liste veren kişiler hakkında partide geçmiş dönemlerde nelerin yaşandığı, İlçe Başkanı olmak isteyen hangi adayın daha önceden partiden hangi sebeple ihracının olup olmadığı, hatta hangi konuda sorun ve sıkıntı olduğu bilgisi yine el altından İl Başkanlığına haberdar edildi.
Sanırım bunda sonra 2 süreç var. Birincisi Mevcut İlçe teşkilatı görevden alınıp yeni İlçe Teşkilatı oluşturulacak! Ya da mevcut İlçe Teşkilatında bir takım yenilikler yapılarak seçim sathı için çalışmalara başlanılacak. Bunca yıllık meslek hayatıma ve siyasi kulislerden aldığım bilgiye göre büyük ihtimalle İlçe Başkanı değişecek. Ve kimsenin beklemediği bir isim İlçe Başkanı olarak atanacak. Hatta atanacak kişi mevcut yönetime bir o kadar uzak bir kişi olacak. Yani ilçede soğuk duş etkisi yapacak. Atanmasıda en büyük etki ise geçmiş dönemde Partide görev almış olması olacak.
Bakalım ünümüzdeki birkaç gün MHP İlçe siyasetinde ne gibi gelişmeler yaşanacak, yeni Başkan yönetimi kimlerden oluşturacak, mevcuttaki kişilerle ( Belediye Meclis Üyeleri) neler yaşayacak, bunu da hep birlikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat