Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

NE ÇOK AĞZININ SUYU AKAN VARMIŞ!

Geçtiğimiz hafta gerek yapmış olduğum haber gerekse köşe yazım sonrası ne çok arayan soran oldu. Kimlerde ne bilgiler varmış. Her ne kadar ilçe siyaseti sessiz gibi görünse de kapalı kapılar arkasında gizli listeler hazırlamalar, bir takım oluşumlar içinde olmalar, 7 ay sonrası için planlar yapmalar, bu zaman zarfında yapılan hamleler, gizli ittifaklar neler neler neler…
En büyük gelişme MHP İlçe Başkanlığında yaşanıyor. Birkaç ay önce mevcut İlçe Başkanı Yaşar bey bir takım sağlık sorunları yaşadı. O dönem yaşadığı sağlık sorunları sonrası dostlarına siyaseti bırakacağını ifade etmişti. Şükür sağlık sorunları çözüme kavuşmuş. Hal böyle olunca siyasi hayatında devam kararı almış. Ama bir kez ağzından siyaseti bırakacağı sözü çıkmış ya pusuda yatanlar hemen hamle üstüne hamle yapmış. Geçtiğimiz hafta Ankara’dan gelip, İl Başkanlığının ismini kullanarak liste hazırlayanlardan, geçmiş dönemde MHP’de görev yapmış ancak bir takım sebeplerden dolayı ihraç olmuş kişilerin liste hazırladığını ve İl Başkanlığına verdiğini duydum. Yine bazı kişiler her ne kadar liste hazırlasa da listeyi gereken yerlere vermemiş.
En büyük gelişme ise bu seçimde Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisinin yerel seçimlerde ittifaklı girmeyeceği konusu. Yani bu şu demek. Ankara ile birlikte ilçelerinde her iki partide kendi adayı ile seçime girecek. Bu iddia son günlerde iyice ayyuka çıktı. Hatta bir hafta önce MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener’e; “Ülke hayrına yerel iktidarda komşu olalım!” çağrısı akıllarda bir sürü soru işareti bıraktı. Her ne kadar bu konu hakkında MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, bir açıklama yapsa da konu farklı mecralara çekildi.
İlçemizde yansıması ise bu yerel seçimlerde MHP ile İYİ Partinin ittifak yapacağı konusuna geldi. Her ne kadar yerel seçimlere 7 ay gibi bir süre olmasına, her hangi bir partide şimdilik adaylar belli olmasa, hemen hemen her partide biri yada birileri şimdiden adaylık için kolları sıvayıp çalışmaya başlasa da önümüzdeki iki hafta ilçe siyaseti için birçok gelişmelere gebe gibi görünüyor. Gerçi bu zaman zarfında İYİ Parti Genel Başkanı Meral hanımında 26 Ağustos’ta yapması beklenilen açıklama da çok önemli.
Her ne ise ülke siyaseti bize uzak olduğu için ilçe siyaseti ile devam edelim. Dedik ya MHP’de İlçe başkanlığı için gelişmeler yaşanıyor. Kurt bulanık havayı sever misali, biri ya da birileri liste hazırlayıp, İl Başkanlığına verse de son noktayı mevcut Başkan Yaşar Şahin koydu. Her ne kadar biraz yumuşak bir dil kullansa da aslında; “ hey ne oluyor! Be buradayım. Partimi de bırakmadım. Size ne oluyor da kendi kendinize gelin güveyi oluyorsunuz. Bunu da bırakın siz kimsiniz de İl Başkanlığının adını kullanarak liste yapıyor, kamuoyunu yanlış yönlendiriyorsunuz? . Ben buradayım ve görevimin başındayım. Ben bırakmazsam kimse aday olamaz” demeye getirdi. Görünen o ki, MHP Ekim ayında yapılacak olan İlçe kongresinde tek liste ile seçime girip yine Yaşar Şahin’le yola devam edecek gibi. Tabi siyasette 24 saatin çok önemli olduğunu düşünürsek olumlu ya da olumsuz gelişmelerde yaşanmayacak demek değildir.
Ve İktidar partisi. O yönde hiçbir ses soluk yok. Şimdilerde herkes mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan’ın İlçe Başkanlığına devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Kimileri Erkan Seyhan ay sonunu göremez diye beklerken, kimileri ise Seyhan’ın yerel seçimlere kadar İlçe Başkanlığı görevine devam edeceğini, son virajda istifa ederek, Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayacağını konuşuluyor.
Tabi bu zaman zarfında İlçe Başkanının kim olacağı! İşte burası karışık, şayet mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan görevden alınırsa yerine kendisinin istediği bir kişinin İlçe Başkanı olmasını, olurda Belediye Başkanlığı konusunda aday adayı olursa kendisine destek vermesini isteyecek. Birde madalyonun öbür yüzü. Memiş Çelik konusu. Malum Belediye Başkanı Memiş Çelik, 2024 Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde açık açık aday adayı olduğunu her ortamda ikrar etmekten çekinmiyor. Eee aday olabilmek için İlçe Başkanlığının desteğine ihtiyaç var. Hal böyle olunca sayın Çelik, bu İlçe başkanlığı konusuna dahil olup, İlçe başkanlığı seçimlerinde Erkan Seyhan konusunda olduğu gibi kendisine destek verecek bir kişinin ilçe Başkanı olması için elinden gelen gücü kullanacaktır. Yani işin aslı şu. Hani bir baba ve 2 oğlu varmış. Birisi varını yoğunu testiye bağlayıp, yağmur yağmasın diye, diğer oğlu ise varını yoğunu tarlaya bağlayıp yağmur yağsın diye dua edermiş. Yağmur yağarsa testi yapan, yağmaz ise ekin eken batacağı için her türlü birisi kaybedecekmiş. Aynı o misal. Bakalım bu çıkmazdan neler doğacak.
Ve Sait Başaran olayı. Başaran şimdilerde kulis çalışmalarına devam ediyor. Şuan için ne İlçe Başkanlığına müdahil olmak istiyor ne de her hangi bir siyasi ile sorun yaşamak… Dilinin döndüğü kadar aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaşıp, destek bulma çabasında.
Ve son olarak bir dönem belediye Başkanlığı yapan ve adı FETÖ ile anılan, hakim şerhi ile davası düşen şahsiyet, en son İlçe Başkanı ile kapalı kapılar arkasında görüştü. Yaklaşık 1 saat süren sohbette neler konuşuldu, her hangi bir pazarlık yapıldı mı yapılmadı mı? Merak konusu.
Bakalım ilerleyen günlerde ilçe siyasetinde daha neler yaşanacak. Şu bir gerçek siyasette kazanlar kaynamaya başladı. İlerleyen günler çok önemli gelişmelere gebe.
Her şeyin gönlünüzce olması, siyasetten, çıkardan çok dost kalabilmek dilek, temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat