Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Şirinlik değil; hizmet bekliyor!

İki hafta önce bu köşeden “Yazsam olmuyor, yazmasam olmuyor” başlığı altında ilçemizin bir takım sorun ve sıkıntılarından bahsetmiştim. İlçemiz Hastanesinin Doktor sıkıntısını, Üniversite okumak için ilçemize gelen gençlerin kalacak yer ve yurt bulamadıklarını, geçmiş zamanda hizmet veren ancak çeşitli nedenlerle boşaltılan eski binaların virane halini ve ilçemizin son yıllarda kanayan yarası haline gelen yol sorununda bahsetmiş, aynen şöyle demiştim. “Öğretmenlerimiz bize doğrunun tek olduğunu öğrettiler. Doğru herkes için doğru… Bakın önümüzden gelen kış. Aylardır bangır bangır bağırıyorum, şu yollara çözüm yolu bulun, vatandaş perişan diye. Ama kime ne diyorum, sanırım dediğimi bir tek ben ve o bozuk yolun çilesini çeken mahalle sakinleri anlıyor. İlçenin hemen hemen her mahallesi bozuk ve taşlı yollarla dolu. Neden çalışma var! Ne çalışması kimisi Doğalgaz, kimisi su hattı. Çalışmalar bitti mi? Evet bitti! Peki ya kazılan yollar, Onlar ne olacak? Onu kim nasıl, ne zaman yapacak? Bu sorunun cevabı sır. Ahmet Mehmet’e Mehmet, Ali’ye atıyor topu. Kazılan yerler yetmezmiş gibi bir de yapılacakmış gibi yeni kazılar yapılmaya başlandı. E90 karayolunun altında çevre yolu yaklaşık bir buçuk ay önce kazıldı. Neden? asfalt atılacak! diye. Aradan geçen bir buçuk ayda yarım metre asfalt atılmadı. Hürriyet Mahallesi ona keza, TOKİ yolu, Tuzla Mahallesi, Emek Mahallesi derken ilçem adeta savaş alanı gibi. Kim neyi bekliyor, anlamış değilim. Ama habire birileri eski çaydanlığı cilalayıp, satış yapma derdinde.
Anam ve babam Hürriyet Mahallesinde ikamet ettikleri ve her gün sabah ve akşam olmak üzere uğradığım için dikkatimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum. Hürriyet Mahallesinde bozuk olan yollar birkaç hafta önce kazıldı. Allah kalbimi biliyor, ”eyvah burası da Çevre ve diğer yollar gibi kazılıp kalacak, keşke kazmasalardı diye” düşünmedim değil. Hele şükür birkaç gün sora dubalarla yolun trafiğine kapatıldığını görünce, “çok şükür burası çevre yolu gibi aylarca kazılmış şekilde kalmayacak” dedim. Hay dilimi eşek arısı soksaydı da o lafı telaffuz etmeseydim. Sağ olsun mu diyeyim, yazıklar olsun mu diyeyim, bir yama yapmışlar, evlere şenlik. Eskiden çukur olan yol, şimdi tümsek olmuş. Sağı solu asfalt kırığı ve harabe bir şekilde bırakılmış. Kimi yerde 5 cm yama var, kimi yere sadece asfaltın şerbeti yani koyu rengi nasip olmuş. İşin en garip yanı ise, o mahallede bulunan bir evin önüne şahsa özel asfalt atılmış. Yolla alakası yok. Bildiğiniz kişinin evinin önüne özel asfalt atılmış. Bir yerde devletin parasını kişiye özel asfalt atarak çar çur eden zihniyet, aynı evin hemen karşısında yer alan ve engelli bir kişinin oturmuş olduğu yere ( ki bu kişi akülü araba ile inip çıkıyor) asfaltın kalan molozlarını yığan zihniyet. Manzarayı görünce vay memleket vay dedim. Hani derler ya ye kürküm ye. Aynı o misal. Buradan acizane o yolu asfalt atan işçisinde, amirine, hatta ilçe Başkanına seslenmek istiyorum. Beyler vatandaş sizden devletin malını biri ya da birilerine sırf şirinlik olsun diye vermiyor. Size dil, din, ırk ve meslek ayrımı yapmadan hizmet edin diye veriyor. Ya herkese eşit mesafede olun, ya da bırakın yıllarca tozu dumanı çeken vatandaş birkaç yıl daha toz yutmaya devam etsin.
*****
Gelelim geçtiğimiz hafta yapılan Ekim ayı meclis toplantısına ve İYİ Parti Meclis Üyesi Halil beyin mecliste sormuş olduğu soruya mı diyeyim, yoksa yapmış olduğu gafa mı karar sizin. Düşünün bir partiye mensup bir kişi, seçilerek yaklaşık 3,5 yıl boyunca meclis üyeliği yapacak, 3,5 yıl boyunca ilçe ve ilçe halkı için dişe dokunur bir önerge vermeyecek, bu 3,5 yıllık zaman zarfında, onlarca toplantıda gündeme gelen hangi yolların Büyükşehir’e hangi yolların İlçemiz Belediyesine ait olduğunu bilmeyecek!. Ve Mecliste hangi yollar Büyükşehir’in, hangi yollar ilçemiz belediyesinin diye soru sorup, bozuk olan yolların ne zaman yapılacağını soracak. Eee insana demezler mi; “ Yahu kardeşim Ankara Büyükşehir Belediyesi, sizin ittifak olduğunuz partinin Belediye Başkanı değil mi? İlçemizde ABB tarafından yapılan ya da yapılacak olan çalışmaları senin ilçe Başkanın bilmez mi? Onu da bırak bugün senin meclis üyesi olduğun Partinin ilçe Başkanının sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımları damı görmezsin?. Bu yollarda yapılan çalışmalar hangi parti ya da hangi kurum tarafından yapılıyor, bunu da mı merak edip araştırmazsın ki, mecliste hangi yolların hangi belediyeye ait olduğu şeklinde garip bir o kadar da tuhaf soru sorarsın?. Vayy memleketim vayyy! Hangi derdime yanayım!
*****
Ve son olarak Suya yapılan %50 indirim ve sonrasında yaşanılanlar. Haberin detayını, yapılan indirim sonrası gösterilen tepkileri gazetemizin farklı sayfalarından okuyacağınız için çok detaylı yazmak istemiyorum. Ancak takıldığım bir konu var. CHP İlçe Başkanı Mustafa bey açıklamasında suya yapılacak indirim sonrası bazı hizmetlerin aksayacağında, hatta kesileceğinden bahsediyor. Gerekçe olarak ise maliyetleri kurtarmayacağı ifade ediliyor. Yani yine olan garibana olacak. Üç-beş kişinin siyasi kini, her talihsiz olayda olduğu gibi yıllarca eleştirilen, makarnacı, kömürcü diye dışlanılan ve ne gariptir ki, hala o yardımlardan faydalanan garibanlara olacak.
Ne diyeyim, rabbim ne verirse hayırlısını versin. Kimisi şirinlik olsun diye atılmayacak yere asfalt atar, kimisi, halk ucuz su içsin diye indirim yapar, kimisi de ilçeden bihaber yaşar. İllaki birileri bir şeyler yapar.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat