Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

SİYASET NEDEN SUSKUN?

İlçemiz siyaseti iddia diyorum, son 5 yılın en sakin, en suskun dönemini yaşıyor. Gerek İktidar tarafı gerekse muhalefet tarafı ağzını açıp tek kelam laf etmiyor. Herkes kendi dünyasında kendi işleri ile meşgul olurken, kimse etliye sütlüye karışmak istemiyor.
Bana göre bu suskunluğun en büyük nedeni, siyasetle iştigal eden kişilerin ACABA farklı farklı işler yapıyor olması mı?. Şöyle ilçemizdeki siyasileri ve yapmış oldukları işleri göz önünde bulundurursak, kimse karşı cenahtan bir başka siyasetçiyi karşısına almak mı istemiyor? Acaba olursa ilerleyen günlerde farklı konularda işim olurda yapılmak istenilmez mi deniliyor?
Bazıları bu suskunluğu eleştirdiğim taktirde kavga çıkarmamı, ortamı germemi, kalplerin kırılmasını, yada araya nifak tohumu saçmayı planladığımı düşünce, kendi kendilerine bu tip bir algı içerisine girmek işteşlerde, benim düşüncem, ilçem için bazı şeylerin daha hızlı, daha güzel yapılarak, ilçeme bir nebzede olsa katkı sağlamak. Bakın yaklaşık 2 ay önce İlçemize bir mezbahane yapılacağını, hatta yapılacak olan mezbahanenin daha önceden yapılması planlanan hatta ve hatta ihalesi yapılıp, temel çalışmalarının başladığını, ancak ihaleyi alan firmanın işi tamamlayamayacağı için, ihaleyi feshettiğini, yeni yapılacak olan mezbahanenin ise, çok küçük olacağını, ilçemizde gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partisinin bu konunun üzerine düşmesi gerektiğini, bazı konu ve olaylara sonradan yapılacak olan müdahalenin çok bir anlam ifade etmeyeceğini dile getirmiş, bu konuda gereken kişilerin gerekli kişilerle görüşmeler yapması gerektiğine dikkat çekmiştim. Canları sağ olsun kimsenin bu yönde bir girişiminin olmadığını, şayet oldu ise de kamuoyu ile paylaşılmadığını düşünüyorum. Halbu ki, bu konular takip edilse, zaman zaman kamuoyuna tatmin edici açıklamalar yapılsa, hatta bu açıklamalar eleştirel boyutta olsa daha güzel olmaz mı? Bu en basit örneği.
Gerek iktidarı gerek muhalefeti, ilçemizde onlarca eksik varken ve bazı çalışmalar itekleme ile yapılmaya çalışılırken bu suskunluğa anlam veremiyorum. Ve aklımda deli sorular oluşuyor. Acaba İlçemizde Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı arasında daha başka bir ittifak yapıldı da benim mi haberim yok? Acaba sayın etkili ve yetkili siyasetçilerimiz ilçemizde o kadar eksiklik, o kadar ihtiyaç varken neden çıkıp ta tek kelime laf etmezler. Hatta daha ileriye gidecek olursak ilçemiz siyasileri hiç televizyon izlemez, genel başkanlarının açıklamalarını duymazlar mı? Ya da hemen hemen her gün, tüm TV kanallarında birbirlerine atıfta bulunan, her hangi bir basit konuda dahi kamuoyuna açıklama yapan Siyasi Parti Genel Başkanlarının siyasi anlayışı mı yanlış, yoksa ilçemiz siyasilerinin mi?
İlçemiz siyasetinde bir başka önemli konu ise bazı konuların çok erken konuşuluyor olması. Afaki olmasın ama bir sonraki yerel seçimde kimin hangi partiden Belediye Başkan Adayı, Kimin hangi partiden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı, hatta kim ya da kimlerin meclis üyesi adayı olacağı şimdilerden konuşulmaya, kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Hani diyorum ki, bizim siyasilerimiz gelecekte yerlerini sağlama almak adına mı etliye sütlüye karışmıyor. Ya da daha ileriye gidelim, ilçemizde her şey dört dört, her hangi bir konuda eksiklik yada fazlalık yok, bunun için kimsenin kimseye söyleyecek sözü mü yok?
Her ne ise bakalım ilerleyen günlerde ölü toprağı seçilmiş halde siyaset yapmaya çalışanların bu yönde her hangi bir açıklaması olacak mı olmayacak mı, olursa hangi konularda neler olacak bunu da zaman gösterecek.
Gelelim, virüs olayına. Kimse farkında olmasa, sanki virüs birmiş gibi davransa, hatta testi pozitif çıkan kişiler test sonucunu sır gibi saklayıp, günlük işine devam etse de, şuan ilçemizde 200’e yakın pozitif vaka var. Hatta bir dip not, ilçemizde virüs nedeni ile kapatılan sınıf sayısı her geçen gün artarken, virüs yokmuş gibi davranılmasını, test sonucu pozitif çıkmasına rağmen günlük yaşantısına devam edenleri anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Hatta bir dip not daha geçtiğimiz günlerde ilçemizde 1 kişi bu illet hastalık yüzünden yaşama veda etti. O yüzden mümkünse şu illet hastalıktan kurtulmak, en sevdiklerimizi kaybetmemek adına biraz daha dikkatli olalım. Kendimizi düşünmüyor isek dahi sevdiklerimiz için yapmış olduğumuz yanlışlardan dönelim.
Her şeyin gönlünüzce olması, yapmış olduğumuz iş ve işleri en güzel şekilde yapmak dilek ve temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat