Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Siyasiler neden Susuyor?

Son aylarda hatta son yıllarda ilçe siyasetinde ölü toprağı söz konusu. Kimse ağzını açıp tek kelime laf etmiyor. Sanki herkes halinden çok memnun. Siyasilerin yapmadığı açıklamaları vatandaşlar yapmaya başladı. Salı günkü gazetemizden de okuduğunuz üzere bir dönem Ak Parti İl Genel Meclis Üyeliği yapmış olan Aşır Yüksel bey gerek mahalleleri gerekse ilçemiz için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken ancak yıllardır yapılmayan ya da gelişi güzel yapılan çalışmaları dile getirerek, adeta ABB ilçemiz yetkililerini topa tuttu. O’nun yanında yine sosyal medya hesaplarından bazı vatandaşlarımız yapılmayan çalışmaları fotoğraflayarak tepki gösteriyor. Peki ya siyasiler! O’nlar ne yapar? İlçede olup bitenleri vatandaşlar görürken İlçemiz Siyasetçileri görmez mi, ya da görmezden mi geliyor. Muhalefete söyleyecek sözümüz yok. Malum ABB O’nların elinde olduğu için kendi kendilerini yargılayacak değiller. Hatta ellerinde gelse kimsenin yarılayıp, sorgulamasını istemeyecekler.
Ya İktidar Partisi İlçe Başkanı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları bunlar ne yapar? Neden ilçemizde olan eksikleri, yanlışları, yapılması gereken ancak ya yarım yapılan ya da hiç yapılmayan çalışmalar hakkında tek kelam laf etmezler. Yoksa O’nlar ilçemizin içerisinde bulunduğu durumdan haberdar değiller mi, yoksa haberleri var da umurlarında mı değil?. Ya da ilçemiz siyasetinde bir takım bir şeyler değişti de benim mi haberim yok? Eskiden siyasiler en ufak bir olay için sayfa sayfa açıklama yapar, Partisini, davasını savunur, siyasetle işi olmayanlar kişiler bu açıklamalardan bıkma durumuna gelirken, ilçe gündemini takip eden kişiler ise bu hafta kim kime ne demiş, dört gözle çıkacak haberleri beklerlerdi. Son yıllarda canları sağ olsun kimse ağzını açıp ta tek kelime laf etmiyor. Acaba bir korku, ya da gizliden gizliye bir ittifak mı söz konusu diyesim var ama; Partilerin Genel Başkanları her gün birbirlerine karşı en sert açıklamaları yaparken, en ağır iddia ve ithamlarda bulunup, sorgularken bizimkilere ne oluyor anlamıyorum?.
Zaman zaman Belediye Başkanı ile CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda ABB Kırsal Kalkınma Hizmetler İlçe Şefi Mustafa Koçak ile sosyal medya üzerinden ufak çaplı tartışmalar yaşansa da, yine suskunluk olayı, bu tartışmalarda da yaşanıyor. Hiçbir iktidar partisi yetkilisi, teşkilatçısı tartışmaya ortak olup, yorum yapmak yerine görmezden geliyor.
Peki ya ilçe siyasetindeki bu suskunluğun nedeni ne? İşte bu soruya cevap verecek kişi sayısı çok az. Sanırım son günlerde herkes kendi derdine düşmüş durumda. İlçemiz İlçe Başkalarının neredeyse tamamı ne yaparım da önümüzdeki seçimlerde Belediye Başkanı olurumun, ne yaparım da falanca kişinin ayağını kaydırır, o’nu güçsüz duruma düşürürüm derdine düşmüş. Memlekete elden gitmiş, halk perişan olmuş kimin umurunda.
Kimse kimseyi sorgulayıp, eleştiri yapmak istemiyor. İlçe siyaseti sus pustan ibaret oldu. Sanırım herkes ben bir şey dersem karşımdaki kişi ne der! diye düşünüyor. Canları sağ olsun yukarı diye tabir ettiğimiz siyasetçiler de seçimden seçime ilçemizi hatırladıkları için, İlçe Başkanımız dursun, partimizin kapısı açık kalsın, gelen boş gitmesin düşüncesinde olduğu için, her konuda olduğu gibi hizmetler ilçemize gelmiyor.
Şu bir gerçek ilerleyen günlerde ilçe siyasetinde çok büyük gelişmeler yaşanacak. Herkes şimdilerde birikim derdine düşmüş. Parti içi çatışmalar yaşanıyor. Hele hele muhalefet tarafında hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. 6’lı masanın da dağılması sonrası kim kiminle dost, kim ilçe için ne yapar, ilçenin eksiği varmış, ABB İlçemizde çalışma yapmış yapmamış kimse umursamıyor. Sağ olsun diğer parti temsilcileri de eleştiri yapıp, kamuoyunu aydınlatmadığı için bu düzen böyle gidiyor, yada gittiği sanılıyor.
Baklalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak, İktidar Partisi temsilcileri 4,5 yıldır ilçemizde adeta yok konumunda olan Büyükşehir için tek kelam laf edip, eleştiri yapacak mı? Yoksa bu suskunluk devam mı edecek bunu da hep birlikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması, yapmış olduğumuz iş ve işleri yapmak için değil, en güzel güzel şekilde yapabilmek için çaba sarf etmek dike ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat