Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Teröriste oy mu verelim?

Evet yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Aylardır devam eden, kimisini bilerek, kimisinin ise bilmeyerek, yada bilip te bilmezden geldiği bir seçim maratonunun daha sonuna geldik. Bu seçim öyle bir hala geldi ki, başımızdaki gitsin de adeta hain, terörist, gayri müslim, vatan haini kim gelirse gelsine döndü. Bu seçimde oy, hiçbir dönem olmadığı kadar büyük bir değer arz ediyor. Vatandaşın oyunun kıymetini bilmesinin demokrasi bilincinin yerleşmesi ve gelişmesi açısından önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Artık bu saatten sonra bırakın şahsınızı, çoluk çocuğunuz hatta torununuzu geleceği için oy vereceğiz.
Oy davranışı çok bireysel bir eylem. Hiyerarşik bir yapının parçası dahi olsanız sonuçta oy verdiğiniz kabinde yalnızsınız. Kim ne derse, e düşünürse düşünsün, herkes kendi aklının ve vicdanının sesine göre karar verecek. Özellikle de ehli müslim, vatanını seven, ülkesi için canını gözünü dahi kırpmadan feda edecek ruha sahip olan kişilerin, vatanını bölüp, parçalayacak olan kişi ya da kişilere oy vereceğini zannetmiyorum.
Bu seçimler adeta iki parti, aslında partide değil kişi ya da dava arasında geçiyor. Ak Parti ile Tayyip Erdoğan nefretinde birleşmiş hiçbir benzerlikleri olmayan geçici muhalefet bloğu arasında. Bu ittifak bloğunun ittifakının tek ortak noktasının Erdoğan”ı devirmek olduğu ortada. Peki, sonra ne olacak sorusunun ise cevabı yok. Nasıl bir Türkiye bizi bekliyor sorusunun cevabı belirsiz… Kim kime dişini geçirse mantığı bu ittifak bloğuna hâkim olmuş durumda. Hatta bu adam gitsin de Teröristler yurdu bölük bölük bölsün, bu adam gitsin de kim gelirse gelsin, bu adam gitsin de kim kimi hangi dağda öldürürse öldürsün, bu adam gitsin de ülkemde iç savaş çıksın, bu adam gitsin de dağda yaşayan teröristler makam ve koltuk sahibi olsun, bu adam gitsin de Türklüğüme ne olursa olsun, bu adam gitsin de gerekirse vatanım düşmanlar tarafından karış karış işgal edilip, onlarca parçaya ayrılsın, bu adam gitsin de başörtüme, ezanıma, el uzatılıp, minareden ezan sesine hasret kalalım mantığını yaşayan cahiller var. Tek dert bu adam gitsin! Tamam bu adam gitsin… Gitsin de yerine kimin ya da kimlerin geleceği belli değil. Bir kadının bir eşi olursa kadın ev hanımı olur. Ama bir kadının birden fazla eşi olursa işte burada bir sıkıntı var demektir.
O yüzden bu seçim çok önemli. Kimse bir oyum var neye yarar! Ve yine bilin ki verdiğiniz oylarla iktidara taşıyacağınız partilerin yapacakları işlerden siz de sorumlu olacaksınız! İyi yapılan işler nasıl amel defterinizde yer alacaksa kötü yapılan işler de aynı şekilde amel defterinize kaydolacaktır! Yani, “Biz oyumuzu verdik, sizi iktidara taşıdık, bundan sonra yapacaklarınızdan sadece siz sorumlusunuz” deme gibi şansınız yok! Çünkü “iyi icraatlar da, kötü icraatlar da” sonunda sizin eseriniz olacak! Sandık başı yaptığınız anda elinizi vicdanınıza koymayı asla unutmayın! Kalbinizin sesini de mutlaka dinleyin!
Ve şunu unutmayın. 2015 yılında yabancı bir kameramanın Ukraynalı çocuğa taktığı çelme aklınızdan çıkmasın. Çelme yememek için, oyunuzun kıymetini bilin. Rabbim ne verirse hayırlısını versin. Vatanımı, bayrağımı, dinimi, inancını hiçe sayan, sırf menfaat ve çıkarı için, yılanlara sarılan kişi ya da kişilere fırsat vermesin.
Gelelim bir başka konuya. Biri yada birileri kendileri hakkında ne yazdım ya da yazacağım diye merak ediyor. Artık karar aldım, zavallı, güçsüz, beceriksiz hele hele etrafındaki kişilerin tabiri ile fenikçileri muhatap almayacağım. Daha yanındaki kişiye söz geçiremeyen, varlığı ile yokluğu belli olmayan, onca yaşına rağmen bezli bebekler gibi hal ve hareketlerde bulunan kişi ya da kişilerin kendisine ne faysa olmuş ki, ilçesine faydası olacak. Bu tip kişilerin tek derdi çıkar ve menfaattir. Menfaatleri biterse yolları da değişir. Hatta yemek yemiş oldukları kaba dahi pislerler. Ne diyelim rabbim bizleri bu ve bunun gibi, terbiyesiz, edepsiz, insanlardan korusun.
Her şeyin gönlünüzce olması, bir oyun binlerce oyunu bozacağını unutulmak dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat