Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Vatandaş ne İstiyor?

Acaba diyorum bazı sorun ve sıkıntıları olan kişiler anlatacak kimse bulamadığı için mi bana geliyor? Ya da dinleyenler çözüm yolu mu bulmuyor? Çok merak ediyorum. Aslında ilçemizin eksikliklerinin başında mevkii ve makam sahiplerin haltan kopuk yaşaması geliyor. Gerçi son yıllarda sosyal medyanın da aktif hale gelmesi ile birlikte birçok kişi arzu ve isteklerini sosyal medyadan paylaşmak istese de sanırım çare bulunmuyor. O yüzden çoğu okurumuz ya da vatandaşımız o meşhur; “ Gazeteci bunu da yazar mısın?” feryadı ile bizlerden yardım istiyor.
Peki vatandaşlarımız ne istiyor? Çoğu zaman dile getiriyorum, sosyal medya özürlüsü olduğumu. Gerek Facebook, gerek Twitter gerekse Whatsapta yapacağım işleri yaptıktan sonra fazla zaman geçirmiyorum. O yüzden çoğu paylaşımları göremiyorum. Ama canları sağ olsun birçok arkadaş ve dostum gerek şahsımla gerekse ilçemizle ilgili olan bazı paylaşımları şahsıma gönderince farkına varıyorum.
Vatandaş ne istiyor? Dedik. Bu hafta en çok istek, Bazı kişilerin Belediye imkanlarını şahsi çıkarlar için kullanılmasına tepki gösterdi. Yerel seçimlerin yaklaşması ve muhtar adaylarının yavaş yavaş sahaya inmesi ile birlikte ilçemizde bir mahallede muhtar adayı olan ve yine aynı kişinin Büyükşehirde çalışması nedeniyle aday olduğu mahalleye Büyükşehir’e ait olan hız kesicilerin konulmasından dolayı rahatsızlık var. Aynı mahalleden muhtar adayı olan diğer kişiler bu yapılan uygulamanın etik olup olmadığını sorgularken, diğer mahalle sakinleri ise; “ bazı cadde ve sokaklara aylar öncesinden hız kesici için istekleri olduğunu ama aylar geçmesine rağmen yapılmadığından şikayetçiler. Burada en büyük suçu ise İlçemiz Büyükşehir yetkililerine buluyorlar. Yani vatandaş Belediye yetkililerinin şahısların çıkarları doğrultusunda değil, tüm ilçe halkına eşit şekilde yapılmasını istiyor.
Ve ikinci şikayet ilçemiz pazaryerinden. Hele hele (yıkanması mümkün olmayan) gıda ürünlerinin üzerlerinin açık olmasından şikayet var. Peynirden, salçaya, tereyağına üzerleri toz toprak kapacak ürünlerin üzerlerinin kapatılmasını istiyorlar. En azından İlçemiz zabıtası bu yönde gıda ürünü satan kişilere gerekli ikaz ve uyarıları yaparlarsa, yıkanma imkanı olmayan gıda ürünleri üzerleri örtülmüş, olası bulaşıcı hastalıkları diğer vatandaşlara dağılması önlenmiş olur.
Ve ilçe Kaymakamı. En büyük istek bu yönde. Daha önceki yıllarda, bazı Kaymakamların zaman zaman yürüyerek çarşı merkezinde gezdiğini, birçok esnaf ve vatandaşla görüşerek istek ve taleplerini dinlediklerini, ancak aradan geçen yıllar sonrası kaymakamların halktan kopuk bir şekilde yaşadıklarını ifade ediyorlar.
Ve park sorunu. Hele hele Ali Babacan Caddesi ile Zafer Okulu caddesinde bazı esnafların yolu babalarının malıymış gibi kullanıp, iş yerlerinin önlerine kendi araçlarını çekip, başka araç sahiplerinin araçlarını park etmelerine izin verilmemesi bir hayli can sıkıyor. Yola koyulan dubaların kaldırılması isteniyor.
Kanayan yaramız haline gelen hastane. Başlı başına sıkıntı. Hele hele bazı branşlarda randevu alınamaması. Hastanede doktor var, ancak MHRS’den yada telefonla randevudan doktor görünmüyor. Örneğin Göz Polikliniği. Hastanede doktor olduğunu bilenler hastaneden sıra alırken bilmeyeler ise çaresiz bir şekilde doktorun gelmesini bekliyor.
Ve başıboş köpekler. Okula giden çocuklarımız ve annelerinin korkulu rüyası olmaya başladı. Bilakis okul önlerini ve okula yakın cadde ve sokakları mesken tutan köpekler, sıkıntılı anlar yaşatıyor.
Ve Şehir içi dolmuş konusu. Malum İlçemizde artık bir Üniversite ve okulda Eğitim gören sayıları binin üzerinde olan öğrenciler var. Onu da bırakın gerek Mustafacık, gerekse TOKİ’den geliş-gidiş yapan vatandaşlar var. Şehir içi dolmuşların en azından hareket saatlerinin belli olmasını istiyorlar. Hele hele akşam saatlerinde dolmuş saat kaça kadar hizmet veriyor ve son sefer ne zaman gibi konularda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, en azından dolmuşların hareket saatlerinin duraklara yazılmasını istiyorlar. Ve mümkünse akşam geç saate kadar dolmuşların seferlerine devam etmesinde fayda olacağı söyleniyor.
Ve Eğitim konusu. Kimse kusura bakmasın ama bazı okullarda Müdürlerin öğrencilere kaba şekilde; salaklar, hayvan herifler, aptallar, geri zekalı gibi, bir eğitimciye yakışmayacak, yüzlerce kişiyi zan altında bırakıp kötü örnek olacak sözlerin söylendiği ifade ediliyor. Mümkünse bu yönde sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü gerekli ikaz ve uyarıyı yaparsa daha iyi olacaktır.
Yazacak birçok konu var ama, malum, gazetemizin dizgisini daha öncede yapıp, köşemi en son yazdığım için yer sıkıntısı olacağından, şahsıma iletilen bazı konuları yazamadığım için okurlarımızdan özür diliyor, en kısa sürede değerlendirme sözü veriyorum.
Son olarak canımızı yakan, bizlerce masum insanı katledip, kundaktaki bebeğin katili olan, hastaneyi vuracak kadar adileşip, alçaklaşan katil isral’i rabbime havale ediyorum. Ya Rab! Kahhar sıfatında katil israil’i kahru perişan eyle. Selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat