Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Vay memleket vay! Daha Neler Göreceğiz

Güleriz ağlanacak halimize diyoruz ya, işte memleketimin son günlerde yaşamış olduğu ortam bu. Malum Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitti. Kaybeden taraf uzunca bir dönem sessizlikte sonra yavaş yavaş, kaybetmenin hissiyatını üzerinden atarak, yeniden sosyal medyada boy göstermeye başladı. Daha düne kadar “her şey çok güzel olacak, son günler!” diye avazının çıktığı kadar bağıranlar, şimdilerde ekonomi ve fiyat artışı üzerinden kaybetmenin acısını bastırmaya çalışıyorlar. Ama ne gariptir ki, tüm söylemler dilde kalıyor. Yani ilçemizde siyaset sosyal medya üzerinden yapılıyor. Aynı Nasreddin hoca misali. Hani Nasreddin hocaya dert yanıp, “ Hoca hoca senin karın çok geziyor! Demişler. Hocada “Olur mu canım gezse arada bizim eve de uğrardı” demiş. Aynı o misal ilçemde hem siyaset, hem hizmet sosyal medya üzerinden yapılıyor.
Her zaman söyledim, yine söylüyorum, kim ne derse desin, canı sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu güne kadar ilçemizi tanımadı, tanıyor ve tanımayacakta. Gerek meslek icabı gerekse ABB’den gazetemizde haber yapılması için gelen mailleri incelediğimizde bu acı gerçeği bir kez daha görüyorum. İlçemiz ve yakın ilçeler hariç,( Evren, Şereflikoçhisar, Haymana, Bala vs) diğer ilçelere yapılan hizmetleri görseniz, bu kadarda olmaz dersiniz. Ama ne hikmetse gariban ilçemde Büyükşehir’in, su ve kanalizasyon hariç, gözle görülür bir çalışmasını göremiyoruz.
Mezbahane, Aile yaşam Merkezi, Terminal tadilat vs bu gibi büyük projeleri geçtim, Büyükşehir İlçemizde bozulan 50 metrelik bir yola atacak asfalt bulamıyor. Haberimizde okuyacağınız üzere, hem gazetemiz aracılığı ile hem de vatandaşlarımızın sosyal medyadan tepki dolu paylaşımlarına rağmen 50 metrelik yola asfalt atılamadı. Bunun yanı sıra aşağı mahalle diye tabir ettiğimiz, Hacıenbiya, Emek, Tuzla gibi mahallerde asfalt bekleyen yerler var. Ama ne hikmetse biri ya da birileri hala sosyal medya üzerinden Büyükşehir ilçemize şunu yaptı, Büyükşehir İlçemizde bunu yaptı, bugün şu mahallemizde şu kişilerle görüştük, bugün yaban hayvanlarına savak koyduk vs vs gibi paylaşımlarla sanki Büyükşehir İlçemizde hizmet yapıyor imajı vermeye çalışıyor. Yahu Allah aşkına bizim 2 liralık sitile, 300-500 kilo tohuma, 10-15 litre sıvı gübreye ihtiyacımız yok. Zaten bunu alan çiftçilerin her birinin evinin önünce milyon liralık traktörleri var. Bizim temiz suya, yürünecek yola, sağlıklı et tüketeceğimiz temiz bir mezbahaneye vs vs ihtiyacımız var.
Ve üzülüyorum… İlçemiz ABB yetkilileri adına üzülüyorum. Onların yerinde olmakta istemem. Düşünün her şeyiniz bir başkasının iki dudağının arasında. O kişi size bir şeyler verirse siz iş yapabiliyorsunuz. Yoksa elinizden hiç bir şey gelmiyor. Yukarıda yazdım ya, 50 metrelik yola atılacak asfalt bir haftayı buluyor. Bu şu demek, asfalt yok. O değilden çalışan kişilere yaklaşıp soruyorum; “ kardeşim burası neden bu hale geldi, niye bir günde hatta birkaç saatte bitmiyor?” Garipler, susmaktan başka çare bulamıyor. Haklı ne desin ki? Büyükşehir bize asfalt vermiyor, eskiden kamyonla gelen asfalt şimdilerde torbayla geliyor, bize ne gelirse biz onu yaparız” diyemiyorlar. Deseler sıkıntı yaşayacaklar. Rabbim kimseyi bu çıkmaza düşürmesin.
Acizane önerim, “Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz” hesabı, biz kimin ne halde olduğunu, nelerle mücadele ettiğini çok iyi biliyoruz. Delikanlı gibi çıkın, açık açık ikrar edin. Böyleyken böyle deyin. Ama insanlara polyannacılık yapmayın. Halk eski halk değil. Kim neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.
“Kuru kuru kurbanın olayım” dönemi bitti. Eskiden halk söylemlere inanıyor, sessiz kalıyordu. Söylemlerin yerini gözle görülür hizmetler aldı. Vatandaşın dediğini yapar, vermiş olduğunuz sözü yerine getirirseniz, kıymetlisiniz. Yoksa ha varlığınız ha yokluğunuz halk için pek bir şey ifade etmiyor.
Ve siyasetin içerisinde yer almayanlar, oğlu-kızı siyasi yollardan iş bulmayanlar, İlçe Başkanı ve yönetici olmayıp, seçim gününden seçim gününe oy verenler. Lütfen herkes işine baksın. Kendinizi bir siyasi partinin vazgeçilmezi gibi görmeyin. Kimse size falanca partiye destek oldunuz diye madalya takmıyor, takmayacak. O yüzden kalp kırmakta, sırf görüşünüze göre yargılamaktan vazgeçin. Herşey siyaset değil. Bugün çocuğumuzun burnu kanasa siyasete bağlamaya başladık. Hep şundan dolayı oldu, hep bunlar yaptı, elleme iyi oldu vs vs gibi sözler kimseye fayda sağlamaz. Sadece aramızdaki dostlukları, komşulukları, merhabaları ve ticaretimize zarar verir. Bırakın seçim geldi ve geçti. Kazanan kazandı.
Bu vesile ile her şeyin gönlünüzce olması, dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat