Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Sarhoş muyuz?

Atalarımız ne güzel söylemişler “Bırak sarhoşu gittiği yere kadar gitsin”. Bu söz bir atasözüdür. Şimdi cümlede ‘sarhoş’ terimi geçtiği için, normal bildiğimiz ‘içkici sarhoş’ anlaşılıyor olabilir. Ancak biz bu atasözünü, Birini ikna edemediğiniz, lafınızı sözünüzü dinletemediğiniz zaman, ‘ne halin varsa gör’ anlamında kullanırız.

Emin olun son günlerde toplum olarak sarhoş gibi yaşıyoruz. Hele hele Korona virüse karşı. Gerek televizyonlar, gerek Sağlık Bakanı, gerek yetkililer “ Hey Millet Korona virüs adım adım ilerliyor. Siz çok farkında değilsiniz ama bakın dikkat etmezseniz kendinizi boş verin sevdiklerinizi ve toplumu riske atıyorsunuz. Sosyal mesafeye uyun, maske takın ve temizliğe dikkat edin” diyorlar. Diyorlar demesine ama duyan kim, duyup da Kondomsuz escort Mersin uygulayan kim? Şöyle etrafınıza bakın, kaç kişi görüyorsunuz? En az 10 kişi. Kaçında maske var, ya da maskesi olan nasıl takmış, fark ediyor musunuz? Çok mu cesuruz ya da çok mu cahiliz. Bugün herhangi birisine, bir çakmak çakıp, elini ateşe tutmasını isteseniz, “Deli miyim!” der. Ama bilmiyor ki, maske takmamanın ya da kurallara uymamanın daha büyük ateş ve daha büyük risk olduğunu.

Beyler bayanlar sizler belki işin ciddiyetinde değilsiniz ama her ne kadar kamuoyundan bazı şeyler saklansa da, bazı sayısal veriler hakkında bilgi verilmese de ilçemizde şuan en az 20-30 kişi testin sonucu pozitif çıktığı için ya evinde ya da hastanede yatıyor. Onlarda aynı sizin bizim gibi “Aman sende bana bir şey olmaz!” deyip bu işi ciddiye almayanlar.

Birde test yaptırıp testi pozitif çıkanlar var. Allah muhafaza testi pozitif çıkmış, işinin gücünün başında. Ne imiş, işi kalmayacakmış. Geçmiş iş yerine, geçmiş arkadaşlarının yanına, çıkmış sokağa kendisi yetmezmiş gibi birde toplumun sağlığını hiçe sayarcasına hal ve hareketlerde bulunuyor. Hay senin kazandığın para batmasın.

Şöyle topluma bakıyorum da bu virüsü kâle almıyor. Virüsü ciddiye almayıp, bana bir şey olmaz, düşüncesine sahip olup, ilçemizde virüs yok diyenleri, mümkünse günde bir kez İlçemiz Devlet Hastanesi’ne gitmelerini tavsiye ediyorum. Gidin de hastanenin girişinde bulunan çadırda kimler var, kimler yok bir bakın. Hatta bununla kalmayıp, hastane çalışanlarına bir sorun, İlçemizde vaka durumu ne? Günlük kaç kişi virüsten dolayı hastaneye geliyor?” diye. Ondan sonra bu kadar rahat davranın.

Gelelim yetkililerimize. Lütfen beyler virüs hakkında ilçe kamuoyunu tatmin edici bilgiler verin. Sağlık Bakanlığı nasıl ki gün ve gün Ülke hakkında bilgi veriyorsa sizlerde mümkünse günlük olmasa da haftalık ilçemizdeki vaka sayıları hakkında bilgiler verin, bizler de bunları kamuoyu ile paylaşalım. Ve mümkünse denetimleri sıklaştırın.  Yoksa bugün hemen yakın komşumuz olan Aksaray artan vakalar nedeniyle hastanelerde yer bulamazken, bizler sokakta maskesiz gezmeyelim. Ve mümkünse virüse karşı şu üzerimizdeki sarhoşluktan kurtulalım.

*****

Ve yazımı çok hoşuma giden ve bir hikaye ile son vermek istiyorum. “Yakışıklı” diye tabir ettiğim ancak son günlerde nefsine yenilip yanlış yollara giren kişiye gelsin.

Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir.

Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığında sesini keser. Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır. Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp koşarak uzaklaşır! O yüzden etrafınızda bu şekil çukura düşenler varsa ona silkelenip kendisine gelmesini söyleyin. Buradan yakışıklıya açık çağrıda bulunuyorum. Sende eşek gibi silkelen ve kendine gel.

Her şeyin gönlünüzce olması, virüsü kâle alarak kendimiz için olmasa da en azından sevdiklerimiz, ya da toplumun vebali için daha dikkatli olmak, Yanlış yolda isek, çukura düşmüş isek, silkelenip kendimize gelmek dilek ve temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat