Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

2019-2024 DÖNEMİNİN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2019-2024 yıllarının son Meclis toplantısı, Belediye Başkan Vekili Murat Atasoy tarafından yapıldı. Meclis üyelerinden Ak Parti Meclis üyesi Aysun Pekmezci ile MHP Belediye Meclis Üyesi iken bu mecliste istifa ettiğini dilekçesiyle duyuran Mevlüt Şahin katılmadı.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Görüşülen 3 gündem maddesi şöyle;
*”İlçemiz sınırları içerisinde 2023 yılında yapılan ifraz, tevhid ve yola terk sayılarının araştırılarak tespit edilmesi” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona sevk edildi.
*”Tarım sektöründe iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak ve güvenli gıdaya ulaşmak için sürdürülebilir arazi, toprak-su ve bitki yönetimini gerçekleştirmek için önceden gerekli planlamaların yapılması söz konusu bu eylem planıyla Tarımsal kuraklık yönetimi oluşturulması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona sevk edildi.
*”Bireysel turizme ilişkin tüm turizm bilgilerini ve görsellerini içeren yenilikçi, girişimci, yaratıcı ve sürdürülebilir, tercihlerini dijital platformlar üzerinden yapan turistler için öneriler sunan etkileyici internet siteleri ve sosyal medya uygulamaları oluşturulması, mevcut dijital platformların verimli kullanılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona sevk edildi.
Ve MHP Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Şahin’in istifa dilekçesi okundu. Dilekçede, Mevlüt Şahin’in 2019 Mart yerel seçimlerinden bu tarafa MHP Belediye Meclis üyeliğinden 15 Şubat 2024 tarihi itibariyle istifa ettiğini, bundan sonraki Belediye Meclis üyeliğini de bağımsız Meclis üyesi olarak sürdüreceğini belirttiği okundu.
GÜNDEM MADDELERİ;
Gündem dışı önergelerden sonra gündem maddelerine geçildi. Oybirliğiyle geçen 4 gündem maddeleri ise şöyle;
*Mülkiyeti Belediye’ye ait ilçenin İstiklal mahallesi 119 ada, 23 parsel numaralı taşınmazın ilçe Müftülüğüne tahsisi hakkında İmar Komisyonun hazırlamış olduğu rapor,
*Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor,
*Kadın, Aile, Gençlik ve Spor ile Sosyal etkinlik ve engelliler komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor,
*Kültür, turizm ve çevre komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırladığı rapor.
Gündem maddelerinin ardından toplantı sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat